כמה טעיות קטנות - אל חשובות...
לגבי ההבטחה - תודה על העיצה - נבדוק יסודי. ממה שהבנתי אכן הלימודים מקנים פטור של 60 נקודות מתוך 100.
תואר זה 120 נקודות - פרט חשוב!
לגבי השמה ראשונה - זה לא עניין של קליל או לא, אלא שיש לי סבלנות, אני מעדיפה לראות דברים בפרספקטיבה רחוקה יותר. אני יודעת שבענף יש תנודתיות, ולא תמיד הבוגרים נחטפים, אבל מקסימום יעבדו שנה שנתיים בתחום אחר או קרוב עד הגל הבא.
ההשמה הראשונה - חשובה מאד!!!
נכון שתמיד אפשר לעשות שינוי, (מכירה אחת שעבדה כמה שנים טובות בחברה פיננסית, וכיוןם היא ראש צוות באחד הסטארטאפים הכי נחשקים...) אבל בחורה שהעבודה הראשונה שלה היתה בסטארטאפ מצליח, תחשב יותר - והרבה יותר.. ולא משנה איזו תעודה היא מחזיקה ביד....
שנה שנתיים ללא עבודה , בשוק כזה זה המוןןן! מעסיק לא יסתכל בעין טובה על בחורה שבמשך שנתיים לא מצאה עבודה (אומרת את זה מניסיון בתור אחת שראיינה אנשים לעבודה..)
(כמו שמנהלות חשבונות יכול להיות שההשמה שלהם אפילו יותר קלה משל רואות חשבון, אבל הן מגיעות הרבה יותר לתקרת זכוכית שקשה לפרוץ אותה, וגם מעל התקרה הפרוצה יש עוד תקרה ואילו רו"ח ברגע שנכנסו 'לבנין', ההתקדמות בד"כ קלה ומהירה יותר)
השוואה לא נכונה,
בחורה בוגרת מה"ט בלבד,
ברגע שהיא עבדתה במקום טוב ממש , בחברה נחשקת....
והיא כמובן טובה, מוכשרת , ולומדת ומתקדמת כל הזמן- אין לה תקרת זכוכית!!! -םשוט לא קיים..
וגם אם היא טיפהלה פחות גאון, אבל עובדת בחברה טובה ויש לה ניסיון מעולה..
-אין תלות בין התעודה שלה לבין המשכורת שהיא תקבל...
התלות היחידה בין התעודה -למשכורת היא בהתחלה במשרה ראשונה ואולי גם במשרה שניה...
ששם אכן התעודה בעלת שקל רב,
ברגע שלקמא טק יש הזמה טובה יותר = אז המסלול הנ"ל שווה יותר,
אם במסלול של מכון לב יש השמה טובה - אז עדיך אותו כי זה גם תעודה טובה יותר..
נכתב מניסיון אישי...(ולפי מה שאני רואה סביבי..)
ובקיצור , הכי טוב בעיני זה:
אם את רוצה לעשות בירור יסודי ומעמיק זה יצריך ממך לבדוק את אחוזי ההשמה של בוגרות קמאטק מהשנה האחרונה ואת המקומות שבהן הן עובדות וכנ"ל מכון לב ולהשוות בינהם.