דרוש מידע מדעי המחשב או הנדסאי תוכנה, איזה מסלול כדאי לה לבחור?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
רק ציינתי שהנתונים שהבאת לדעתי לא רלוונטיים לבנות חרדיות.
התפיסה שהצגת זה סוג - אנחנו מעל ומעבר לכל הסטטיסטיקות ומנצחים אותן (סוג 'ישראל מעל המזל'), וכל הגויים האלה שעושים סטטיסטיקה במשרד העבודה ממילא לא מבינים כלום במגזר החרדי.
המציאות מעט יותר מורכבת. נכון יש עוד הרבה גורמים משפיעים על הסטטיסטיקה החרדית, אבל גם לבסיס הכללי יש מה לומר.
לא חושבת שסטטיסיטיקה כללית הופכת ל'לא רלוונטית', אלא נשארת רלוונטית ההסתייגויות מסוימות.
לגבי הסיפא של דברייך על התאמה אישית - אכן מסכימה שייעוץ בפרוג הוא לא במקום:)

ישראלה ישראלי

משתמש סופר מקצוען
(=60 אחוזים מהתואר של מכון לב. מכון לב לא מעניק שום תואר חלקי, אבל אפשר להשלים עוד 40% אחרי הסמינר ולקבל תואר ראשון במדעי המחשב):
קודם כל הייתי מציעה לך לבדוק בבירור אם אכן יש הבטחה מהסמינר לגבי החלק הזה.
יודעת שבשנים עברו לא היתה שום הבטחה כזאת יכול להיות שהשתנה.
נניח שצלחנו את משוכת המשרה הראשונה.
חושבת שרב ההבדל הוא בעניין הזה. בעוד קמאטק למרות התעודה הפחות נחשבת ההשמה יותר מוצלחת מכון לב הלימודים טובים ההשמה (כפי הנראה בשטח כעת) פחות.
בהתייחסותך לענין נראה שאת רואה את הצעד הזה כקליל כאילו הוא מונח בכיסך ואם אכן זה המצב אני הייתי ממליצה על מכון לב.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ועדיין חושבת שאופטימיות היתר איתה סיימת את ההודעה ביחד לשכרן של הנדסאיות חרדיות היא קצת גבוהה :)
חושבת שיש יותר גורמים שמושכים את שכרן כלפי מטה, מאשר כאלה שיגרמו להן לנצח את הסטטיסטיקה ולמשוך את שכרן כלפי מעלה.
ואם מישהי יכולה לעשות משהו כדי למקם את עצמה בסיכוי גבוה יותר מלכתחילה (זו היתה הרי נקודת הפתיחה של הדיון) - לדעתי שווה.
לא חושבת שהתואר זה מה שישנה את רמת השכר כשיש ניסיון,
הנתונים שמושכים את שכרן של חרדיות כלפי מטה לא קשורים בהכרח לתואר אלא יותר לבחירה אישית ולימוד עצמי.
ברור שיותר קל להתחיל עם תואר ביד,
אבל אם יש ניסיון טוב לתואר אין משמעות כמעט.
בקיצור התואר חשוב להתחלת הדרך...

דיני

משתמש מקצוען
קודם כל הייתי מציעה לך לבדוק בבירור אם אכן יש הבטחה מהסמינר לגבי החלק הזה.
יודעת שבשנים עברו לא היתה שום הבטחה כזאת יכול להיות שהשתנה.

חושבת שרב ההבדל הוא בעניין הזה. בעוד קמאטק למרות התעודה הפחות נחשבת ההשמה יותר מוצלחת מכון לב הלימודים טובים ההשמה (כפי הנראה בשטח כעת) פחות.
בהתייחסותך לענין נראה שאת רואה את הצעד הזה כקליל כאילו הוא מונח בכיסך ואם אכן זה המצב אני הייתי ממליצה על מכון לב.
לגבי ההבטחה - תודה על העיצה - נבדוק יסודי. ממה שהבנתי אכן הלימודים מקנים פטור של 60 נקודות מתוך 100.

לגבי השמה ראשונה - זה לא עניין של קליל או לא, אלא שיש לי סבלנות, אני מעדיפה לראות דברים בפרספקטיבה רחוקה יותר. אני יודעת שבענף יש תנודתיות, ולא תמיד הבוגרים נחטפים, אבל מקסימום יעבדו שנה שנתיים בתחום אחר או קרוב עד הגל הבא.
מה שיותר חשוב לי לדעת - האם כשכבר נמצאים עם רגל בתוך שוק העבודה, יש משמעות ללימודים האלו.

(כמו שמנהלות חשבונות יכול להיות שההשמה שלהם אפילו יותר קלה משל רואות חשבון, אבל הן מגיעות הרבה יותר לתקרת זכוכית שקשה לפרוץ אותה, וגם מעל התקרה הפרוצה יש עוד תקרה ואילו רו"ח ברגע שנכנסו 'לבנין', ההתקדמות בד"כ קלה ומהירה יותר)

ישראלה ישראלי

משתמש סופר מקצוען
לגבי השמה ראשונה - זה לא עניין של קליל או לא, אלא שיש לי סבלנות, אני מעדיפה לראות דברים בפרספקטיבה רחוקה יותר. אני יודעת שבענף יש תנודתיות, ולא תמיד הבוגרים נחטפים, אבל מקסימום יעבדו שנה שנתיים בתחום אחר או קרוב עד הגל הבא.
לא תמיד הסבלנות עוזרת. אחרי שנה או שנתיים עבודה של תחום אחר \ קרוב יש הרבה מעסיקים שיעדיפו בוגרים טריים מאשר מיובשים.

לדעתי העבודה הראשונה יותר קובעת לשכר ההמשכי מהתעודה. ז"א שהדגש אמור להיות על ההשמה. קבלת ניסיון בשפות טובות, טכנולוגי ותחת ר"צ כמו שצריך היא זו שתקבע את הטיב של המועמד בהמשך ולכן הדגש אמור להיות על איכות ההשמה אחרי סיום הלימודים.

לדעתי הנתונים של @גלבוע לא סותרים את העובדה הזו. בעיקרון בעלי תואר יוכלו לקבל בקלות יותר משרה טובה יותר וממילא בהמשך יקבלו משכורות טובות יותר. אבל קמאטק בעניין הזה שובר את המוסכמות. לא חושבת שבעידן לפניהם היתה כזו מציאות של בת שגומרת לימודי מה"ט ומתקבלת לעבודה בחברות מהשורה הראשונה ולכן כל הנידון של לימודי תואר או מה"ט לא רלונטי כאשר קמאטק נכנס למשוואה.

אם את רוצה לעשות בירור יסודי ומעמיק זה יצריך ממך לבדוק את אחוזי ההשמה של בוגרות קמאטק מהשנה האחרונה ואת המקומות שבהן הן עובדות וכנ"ל מכון לב ולהשוות בינהם.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כמה טעיות קטנות - אל חשובות...
לגבי ההבטחה - תודה על העיצה - נבדוק יסודי. ממה שהבנתי אכן הלימודים מקנים פטור של 60 נקודות מתוך 100.
תואר זה 120 נקודות - פרט חשוב!
ההשמה הראשונה - חשובה מאד!!!
נכון שתמיד אפשר לעשות שינוי, (מכירה אחת שעבדה כמה שנים טובות בחברה פיננסית, וכיוןם היא ראש צוות באחד הסטארטאפים הכי נחשקים...) אבל בחורה שהעבודה הראשונה שלה היתה בסטארטאפ מצליח, תחשב יותר - והרבה יותר.. ולא משנה איזו תעודה היא מחזיקה ביד....

שנה שנתיים ללא עבודה , בשוק כזה זה המוןןן! מעסיק לא יסתכל בעין טובה על בחורה שבמשך שנתיים לא מצאה עבודה (אומרת את זה מניסיון בתור אחת שראיינה אנשים לעבודה..)

(כמו שמנהלות חשבונות יכול להיות שההשמה שלהם אפילו יותר קלה משל רואות חשבון, אבל הן מגיעות הרבה יותר לתקרת זכוכית שקשה לפרוץ אותה, וגם מעל התקרה הפרוצה יש עוד תקרה ואילו רו"ח ברגע שנכנסו 'לבנין', ההתקדמות בד"כ קלה ומהירה יותר)
השוואה לא נכונה,
בחורה בוגרת מה"ט בלבד,
ברגע שהיא עבדתה במקום טוב ממש , בחברה נחשקת....
והיא כמובן טובה, מוכשרת , ולומדת ומתקדמת כל הזמן- אין לה תקרת זכוכית!!! -םשוט לא קיים..
וגם אם היא טיפהלה פחות גאון, אבל עובדת בחברה טובה ויש לה ניסיון מעולה..
-אין תלות בין התעודה שלה לבין המשכורת שהיא תקבל...

התלות היחידה בין התעודה -למשכורת היא בהתחלה במשרה ראשונה ואולי גם במשרה שניה...
ששם אכן התעודה בעלת שקל רב,
ברגע שלקמא טק יש הזמה טובה יותר = אז המסלול הנ"ל שווה יותר,

אם במסלול של מכון לב יש השמה טובה - אז עדיך אותו כי זה גם תעודה טובה יותר..

נכתב מניסיון אישי...(ולפי מה שאני רואה סביבי..)

ובקיצור , הכי טוב בעיני זה:
אם את רוצה לעשות בירור יסודי ומעמיק זה יצריך ממך לבדוק את אחוזי ההשמה של בוגרות קמאטק מהשנה האחרונה ואת המקומות שבהן הן עובדות וכנ"ל מכון לב ולהשוות בינהם.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא תמיד הסבלנות עוזרת. אחרי שנה או שנתיים עבודה של תחום אחר \ קרוב יש הרבה מעסיקים שיעדיפו בוגרים טריים מאשר מיובשים.

לדעתי העבודה הראשונה יותר קובעת לשכר ההמשכי מהתעודה. ז"א שהדגש אמור להיות על ההשמה. קבלת ניסיון בשפות טובות, טכנולוגי ותחת ר"צ כמו שצריך היא זו שתקבע את הטיב של המועמד בהמשך ולכן הדגש אמור להיות על איכות ההשמה אחרי סיום הלימודים.

לדעתי הנתונים של @גלבוע לא סותרים את העובדה הזו. בעיקרון בעלי תואר יוכלו לקבל בקלות יותר משרה טובה יותר וממילא בהמשך יקבלו משכורות טובות יותר. אבל קמאטק בעניין הזה שובר את המוסכמות. לא חושבת שבעידן לפניהם היתה כזו מציאות של בת שגומרת לימודי מה"ט ומתקבלת לעבודה בחברות מהשורה הראשונה ולכן כל הנידון של לימודי תואר או מה"ט לא רלונטי כאשר קמאטק נכנס למשוואה.

כל מילה!
כן חושבת שבנות שבמשך שנתיים ימשיכו לשמור על התפתחות מקצועית, יצירת פרויקטים ואפילו לתרום לקוד פתוח כן יהיו בעמדת יתרון על פני בוגרים חסרי ניסיון.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כל מילה!
כן חושבת שבנות שבמשך שנתיים ימשיכו לשמור על התפתחות מקצועית, יצירת פרויקטים ואפילו לתרום לקוד פתוח כן יהיו בעמדת יתרון על פני בוגרים חסרי ניסיון.
זה מאד קשה!
להתפתח במשך שנתיים,- וקחי בחשבון שבמשך שנתתים גם במקום ברמה בינונית - המפתח מקבל כלם , שהוא לא יוכל להגיע אליהם אף פעם בעבודה עצמאית,
מפתח שעבר קוד ריוויו המשך שנתתים ל אדומה למפתח, שלא עבר..
הסתכלות שונה, עבודה בצוות ...
כמובן שתמיד יהיו את הגאונים שכן ינכסו את היכולות הזו בלבד - אבל מניסיון , הם מוצאים עבודה במהירות ולא מתייבשים שנתיים בבית....(כמובן שהכל תלוי בסיטואציה, אינו דומה גוניור שיצא לשוק העבודה בתחילת הקורונה.. שאז לא היה לו סיכוי למצוא עבודה, וגם כיום לגוניור המוצלח ביותר יהיה יותר קשה למצוא עבודה מאשר לפני שנה וחצי.. אבל שנתיים זה פרק זמן ארוך מאדדד!)

ובכל מקרה מי שכתוב לו במשך שנתים:
שהוא פתוח להצעות - ולא השתנה כלום בסטטוס שלו...
זה מחשיד מאדדד...

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה מאד קשה!
ברור!!
להתפתח במשך שנתיים,- וקחי בחשבון שבמשך שנתתים גם במקום ברמה בינונית - המפתח מקבל כלם , שהוא לא יוכל להגיע אליהם אף פעם בעבודה עצמאית,
מפתח שעבר קוד ריוויו המשך שנתתים ל אדומה למפתח, שלא עבר..
הסתכלות שונה, עבודה בצוות ...
כמובן שתמיד יהיו את הגאונים שכן ינכסו את היכולות הזו בלבד - אבל מניסיון , הם מוצאים עבודה במהירות ולא מתייבשים שנתיים בבית....(כמובן שהכל תלוי בסיטואציה, אינו דומה גוניור שיצא לשוק העבודה בתחילת הקורונה.. שאז לא היה לו סיכוי למצוא עבודה, וגם כיום לגוניור המוצלח ביותר יהיה יותר קשה למצוא עבודה מאשר לפני שנה וחצי.. אבל שנתיים זה פרק זמן ארוך מאדדד!)

ובכל מקרה מי שכתוב לו במשך שנתים:
שהוא פתוח להצעות - ולא השתנה כלום בסטטוס שלו...
זה מחשיד מאדדד...
זהו שאם הוא יתרום לקוד פתוח,
הוא יקבל הערות על הקוד ויהיה מחויב לסטנדרט של הפרויקט,
הוא יעבוד בצוות של הפרויקט.
זה כמו עבודה. רק בלי שכר ומחויבות...
בפרופיל בגיט יהיה אפשר לראות את כל ההסטוריה של המשימות שביצע,
וכן כשרשום על מישהו שהוא תרם לקוד הפתוח של ריאקט או פייטון למשל זה מרשים מאוד.
את השנתיים האלו הוא יוכל לתרץ...

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ברור!!

זהו שאם הוא יתרום לקוד פתוח,
הוא יקבל הערות על הקוד ויהיה מחויב לסטנדרט של הפרויקט,
הוא יעבוד בצוות של הפרויקט.
זה כמו עבודה. רק בלי שכר ומחויבות...
בפרופיל בגיט יהיה אפשר לראות את כל ההסטוריה של המשימות שביצע,
וכן כשרשום על מישהו שהוא תרם לקוד הפתוח של ריאקט או פייטון למשל זה מרשים מאוד.
את השנתיים האלו הוא יוכל לתרץ...
מסכימה,
לזה אני קוראת עבודה בקוד פתוח...

שזה 2 דברים שונים לחלוטין..

חשבתי שהתכוונת בהחלה על כיוון של למידה עצמאית ופיתוח פרויקטים אישיים .....

(ועדיין אני כן חושבת שחשוב לעבוד במקום מסודר , עם תפוקות שחייבים להגיש בדד ליין- גם אם המקום הוא פחות נוצץ ומתגמל..)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מסכימה,
לזה אני קוראת עבודה בקוד פתוח...

שזה 2 דברים שונים לחלוטין..

חשבתי שהתכוונת בהחלה על כיוון של למידה עצמאית ופיתוח פרויקטים אישיים .....

(ועדיין אני כן חושבת שחשוב לעבוד במקום מסודר , עם תפוקות שחייבים להגיש בדד ליין- גם אם המקום הוא פחות נוצץ ומתגמל..)
לגמרי,
אבל אם אין את המקום הזה, עדיין אפשר למקסם את האפשרויות.

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
ככה אני ראיתי, לבוגרות סמינרים ותכנות יותר קל להתקבל לעבודה -
וגם במקומות יותר מתאימים להן.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
מה שיותר חשוב לי לדעת - האם כשכבר נמצאים עם רגל בתוך שוק העבודה, יש משמעות ללימודים האלו.

ברגע ש2 בנות הגיעו לעבודה רצינית אחת למשל דרך קמאטק ואחת התקבלה בזכות התואר, אין בינהים שום הבדל בהמשך ההתקדמות בעבודה ובשוק העבודה.
כל הענין זה להצליח להתקבל למשרה נחשקת ראשונה, (קמאטק עשו פריצת דרך בתחום בלי תואר)
זה לא דומה לדוגמא שהבאת.

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ההבדל בינהם הוא ממש לא כמו ההבדל בין מנהלות חשבונות לבין רואות חשבון.
מדובר על הבדלים הרבה יותר דקים ולא מוחלטים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה