לא אולי, בטוח.אולי עדיף להיכנס לאחר ירידות כיון שאז הסיכון לעומת הרווח גדול יותר, לעומת מי שנכנס לשוק כשהמדד בשיא, אינו יכול לצפות ליותר מ9%?
הבעיה שאין לך איך לדעת את זה.
לא אולי, בטוח.אולי עדיף להיכנס לאחר ירידות כיון שאז הסיכון לעומת הרווח גדול יותר, לעומת מי שנכנס לשוק כשהמדד בשיא, אינו יכול לצפות ליותר מ9%?
שאלה לנביאים.שאלה למבינים
בעקבות השיא ההיסטורי במדד כמה בערך זה יעלה את התשואה בחודש הקרוב בעקבות השיא החיובי?
אם אתה בין כך מסתפק מתי להיכנס, אז זה נשמע הגיוני להיכנס בירידה. ובמיוחד אם אתה לא מדבר על השקעה לטווח ארוך (תכף יצעקו עלי פה )האם נכון לומר, שאף שהממוצע של המדד הוא 9% (כולל דיבדנדים וכו') זה דווקא כשנכסים כשהשוק בשיא, אבל מי שנכנס לשוק לאחר ירידות, יכול לצפות לעליה גבוהה יותר אולי 14 ו15%.
וא''כ אולי עדיף להיכנס לאחר ירידות כיון שאז הסיכון לעומת הרווח גדול יותר, לעומת מי שנכנס לשוק כשהמדד בשיא, אינו יכול לצפות ליותר מ9%?
תנסה לגגל tom lee forecastשאלה למבינים
בעקבות השיא ההיסטורי במדד כמה בערך זה יעלה את התשואה בחודש הקרוב בעקבות השיא החיובי?
@מקצועי בלבד @השקעות R הון השאלה שלי כזו מוזרה?@השקעות R הון האם מסלול מחקה מדד סנפ 500 זה המסלול הזה או שזה רק מחקה אותו?
תודה רבה!
צפה בקובץ המצורף 1555384
אין ישות כזאת מדד S&P500 ולכן אי אפשר לקנות אותה.@מקצועי בלבד @השקעות R הון השאלה שלי כזו מוזרה?
מישהו?שאלה:
לצורך העניין נגיד וקניתי ניי"ע על המדד הנ"ל, קרן שקלית של אינווסקו.
מה שאני מנסה להבין זה איך המסחר בו מתנהל.
1. המדד הנ"ל הוא אמריקאי, והמסחר בו וממילא השווי שלו בתיק שלי מתנהל בכלל בשעות המסחר בבורסה בת"א, אז מה הולך כאן?
2. בנוסף, יום מסחר מסתיים בירידות שערים, ואילו הנייר שלי למחרת דווקא עולה !, אז איך נקבע מחיר ומתי נסחר נייר ישראלי שעוקב אחרי המדדים הנ"ל, ועד כמה הוא צמוד באמת לעליות וירידות שמתרחשות בוול-סטריט?
מקווה שהובנתי ומאד אשמח להסבר.
תודה!
1. המדד הוא וירטואלי ומודד מניות שנסחרות בארה"ב, ולכן זה לא משנה איפה ובאיזה שעות קונים את זה.מישהו?
א. השווי האמיתי שלו נקבע בבורסה בארה״ב. כאן בבורסה בארץ יש ״עושה שוק״ שמתחזק את המחיר הזה בצורה מלאכותית. זה אומר שבין 10 בבוקר ל-16:30 אם תתרגם את המחיר לדולרים, אתה לא אמור לראות כמעט שום תנודה (חוץ מתנודות זניחות).מישהו?
זאת אומרת שאם בסוף יום מסחר בת"א הערך של הנייר היה למשל 100 ש"ח, ואח"כ עד סיום המסחר בניו יורק המדד עלה ב5 אחוז, למחרת בבוקר בשעת פתיחת המסחר בישראל הערך של הנייר יתעדכן אוטומטית ל105 ש"ח?א. השווי האמיתי שלו נקבע בבורסה בארה״ב. כאן בבורסה בארץ יש ״עושה שוק״ שמתחזק את המחיר הזה בצורה מלאכותית. זה אומר שבין 10 בבוקר ל-16:30 אם תתרגם את המחיר לדולרים, אתה לא אמור לראות כמעט שום תנודה (חוץ מתנודות זניחות).
יתכן גם שזה מושפע ממסחר חוץ משעות המסחר הרגילות ומחוזים עתידיים. כמו שכתב לי @השקעות R הון
ב. כנראה שהשקל נחלש בין לבין.
לגבי ״עושה שוק״ - יש להקדים בשאלה בסיסית יותר: איך נייר ערך שקנית נשאר מתואם עם שווי המניות של 500 חברות של סנפ׳? הרי יתכן שכולם רוצים לקנות את נייר הערך המחקה, ושווי שלו יעלה בלי קשר לעליית השווי של המניות שבמעקב.
אז ככה. אם יש ביקוש גדול מדי לנייר הערך והמחיר עולה יותר ממה שמותר לו לעלות, אז ״עושה שוק״ הולך וקונה מניות של 500 חברות, ומייצר יש מאין עוד נייר ערך מחקה, ומזרים אותו לשוק, וכך מוריד את המחיר.
אני חושב שכן. ונדמה לי זה בדיוק מה שראינו היום בבוקר (מי שבמקרה עקב)זאת אומרת שאם בסוף יום מסחר בת"א הערך של הנייר היה למשל 100 ש"ח, ואח"כ עד סיום המסחר בניו יורק המדד עלה ב5 אחוז, למחרת בבוקר בשעת פתיחת המסחר בישראל הערך של הנייר יתעדכן אוטומטית ל105 ש"ח?
(אם ננטרל תנודות שקל - דולר ודיבידנדים).
האכן כך?זאת אומרת שאם בסוף יום מסחר בת"א הערך של הנייר היה למשל 100 ש"ח, ואח"כ עד סיום המסחר בניו יורק המדד עלה ב5 אחוז, למחרת בבוקר בשעת פתיחת המסחר בישראל הערך של הנייר יתעדכן אוטומטית ל105 ש"ח?
(אם ננטרל תנודות שקל - דולר ודיבידנדים).
המחיר של הנייר הוא בהתאם לביקוש והיצע שלו, ואם הוא שווה 105 אז אוטומטית אף אחד פשוט לא ימכור את זה בפחות.
כן.
לא הבנתי.המחיר של הנייר הוא בהתאם לביקוש והיצע שלו, ואם הוא שווה 105 אז אוטומטית אף אחד פשוט לא ימכור את זה בפחות.
[אלא א"כ הוא מאד רוצה למכור ואז הוא ימכור בקצת פחות]
וזה דבר שיכול לקרות גם באמצע המסחר שבעקבות משהו מסוים המחיר שלו בבת אחת משתנה קצת, מי שמרוויח במקרה כזה זה מי שהשינוי הוא לטובתו, ואין הבדל מהבחינה הזאת בין אמצע המסחר לאחרי המסחר, ובין אם זה מדד מניות חו"ל או מניה של חברה ספציפית בארץ, המחיר משתנה בהתאם לשינויים בין באמצע המסחר ובין לאחריו.
זה אכן כך כפי שהסברתי בתגובה הקודמת.לא הבנתי.
טען מי שטען, שניירות מחקים בארץ, 'מתקנים' עצמם להשוואה למדד למחרת באופן אוטמטי.
זה אכן כך או לא?
נכנסת פה לנושאים חדשים, שלא קשורים לשאלה הקודמת.לחידוד: האם אכן יכול להווצר בועה קטנה בין נייר מחקה למדד?
(לדוג' נייר עם שהעלה לאחוזי ניהול גבוהים, יווצר הרבה מוכרים, מה שיגרום לירידת מחיר הנייר יותר מהמדד)
אם לא, אז למה יכול להיות הפרשי מחיר בין ניירות מחקים?
ולמה יש ניירות טובים יותר ופחות?
אם זה מתקן את עצמו למחרת-אז איך במערכת של 'מיטב טרייד' זה עולה ויורד לאורך כל היום?זה אכן כך כפי שהסברתי בתגובה הקודמת.
עניתי על זה כבר בתגובותיי הקודמות.אם זה מתקן את עצמו למחרת-אז איך במערכת של 'מיטב טרייד' זה עולה ויורד לאורך כל היום?
הרי לכאורה אם זה עלה אתמול ב3% אז זה אמור לעלות למחרת ב3%-אז למה זה עולה וירד כל הזמן..?
אני לא מתייחסת פה בפורום להשקעה אקטיבית במניה זו או אחרת.ועוד דבר אשמח לחוות דעתך על מניית 'קמטק' שהשיגה תשואות מטורפות בשנים האחרונות...
לכא' זה חלק ישיר מהשאלה הזו (הפוסט המקורי):נכנסת פה לנושאים חדשים, שלא קשורים לשאלה הקודמת.
שאלה:
לצורך העניין נגיד וקניתי ניי"ע על המדד הנ"ל, קרן שקלית של אינווסקו.
מה שאני מנסה להבין זה איך המסחר בו מתנהל.
1. המדד הנ"ל הוא אמריקאי, והמסחר בו וממילא השווי שלו בתיק שלי מתנהל בכלל בשעות המסחר בבורסה בת"א, אז מה הולך כאן?
2. בנוסף, יום מסחר מסתיים בירידות שערים, ואילו הנייר שלי למחרת דווקא עולה !, אז איך נקבע מחיר ומתי נסחר נייר ישראלי שעוקב אחרי המדדים הנ"ל, ועד כמה הוא צמוד באמת לעליות וירידות שמתרחשות בוול-סטריט?
מקווה שהובנתי ומאד אשמח להסבר.
תודה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: