בסעודה שלישית החלטתי להיות אמא נחמדה ולשחרר מהמקפיא משהו מכל המלאי שהכנתי לסוכות.
סדרתי קוביות פצפוצים עם חמאת בוטנים, כמנין בני הבית, אבל בדיוק. לפחות כך חשבתי...
כן, קמצנות.
כולם לקחו קוביה, ופתאום אני שומעת ויכוחון. ריב קטן על הקוביה המיותרת ששמתי בטעות.
שמתי גם אחת בשבילי.
אבל- אני לא אוכלת.
אז הייתי צריכה לשים אחד פחות.
מפה לשם אני מבינה שלא תהיה ברירה ולחג אצטרך להכין עוד.
מוצ"ש.
המטבח עוד לא מסודר. הכלים בערימה. חלקם בכיור וחלקם לא.
הפלטה עוד חמה.
שאריות סלטים על השיש.
הסלון עוד מפת שבת והנר וגביע מהבדלה
אבל אני עם אש באצבעות.
מורידה את הפלטה החמה לרצפה.
פותחת את הגז.
מזיזה הצידה כל מה שמפריע לי על השיש
בתכנית להכין פצפוצים+שוקולד+חמאת בוטנים.
זה מה שהיה בסעוד"ש. וזה רץ כאן.
פותחת את הארון להוציא את חמאת הבוטנים.
ואז קורים 2 דברים:
1. אני רואה מולי, מחייכת בבישנות, קופסא של טחינה גולמית.
2. שוב, מולי, עומדת בקצת פחות ביישנות, קופסא של קרם נוגט.
עכשיו אני בדילמה.
מה להכין?
התכנית כאמור, היתה פצפוצים עם חמאת בוטנים.
אבל אתם כבר יודעים, אצלי, תכניות לחוד ומעשים לחוד. לפעמים הלחוד הזה הוא מרחק שנות אור מהתכנית המקורית.
מציצה במגירה של השוקולדים.
יש שם 2 שוקולד צ'יפס לבן ואחד חום.
בודקת כמה פצפוצים יש לי.
חבילה ועוד קצת.
יופי, אני לוחשת לעצמי, ומישהו במטבח שואל אותי "מה יופי?"
כלום. דיברתי לעצמי.
"אהה"
"את עושה את זה הרבה"
מוציאה את השוקולדים, מוציאה סיר קטן. מניחה על השיש את חמאת הבוטנים, את הטחינה והדבש ואת קרם הנוגט.
10 דקות אחר כך ובמקרר מתקררות 3 תבניות.
1. 5 כוסות פצפוצים + 300 גרם שוקולד מריר חום+כוס חמאת בוטנים.
2. 5 כוסות פצפוצים + 1 כוס טחינה גולמית+1/3 כוס דבש+שוקולד לבן 300 גרם [חלבי או פרווה]=טעם חלבה
3. 5 כוסות פצפוצים + קופסא 250 גרם קרם נוגט+שוקולד לבן 300 גרם [חלבי או פרווה]
בכל אחד מהם ממיסים שוקולד עם התוספת, לא כולל הפצפוצים לקרם חלק ואז מערבבים עם הפצפוצים.
מוודאים שגל הפצפוצים עטופים בשוקולד, משטחים בתבנית A4 מרופדת בניילון. דוחסים היטב. אני מנחה ניר אפיה מעל ולוחצת ממש חזק בכל שטח העודה כדי שידחס טוב. אחרת זה מתפרק בחיתוך. עבירים לקירור והתקשות. פורסים אחרי שהתקשה, לא קפוא, בסכין חדה ולא משוננת.
חצי שעה מאוחר יותר, והן נחות בקופסאות במקפיא. קוביות, קוביות. שלושה צבעים.
חמאת בוטנים ל X ו Y
חלבה ל Z
נוגט ל A ו B
לכל אחד הטעם שהוא אוהב
ומה לי?
3 פריכות מיני עם 3 כפות גבינה. תנסו. מוצלח ביותר. פחות מדקה הכנה.
שיהיה לכולם חג שמח.
לא יודעת למה 3 תמונות.
באמת לא יודעת.
סדרתי קוביות פצפוצים עם חמאת בוטנים, כמנין בני הבית, אבל בדיוק. לפחות כך חשבתי...
כן, קמצנות.
כולם לקחו קוביה, ופתאום אני שומעת ויכוחון. ריב קטן על הקוביה המיותרת ששמתי בטעות.
שמתי גם אחת בשבילי.
אבל- אני לא אוכלת.
אז הייתי צריכה לשים אחד פחות.
מפה לשם אני מבינה שלא תהיה ברירה ולחג אצטרך להכין עוד.
מוצ"ש.
המטבח עוד לא מסודר. הכלים בערימה. חלקם בכיור וחלקם לא.
הפלטה עוד חמה.
שאריות סלטים על השיש.
הסלון עוד מפת שבת והנר וגביע מהבדלה
אבל אני עם אש באצבעות.
מורידה את הפלטה החמה לרצפה.
פותחת את הגז.
מזיזה הצידה כל מה שמפריע לי על השיש
בתכנית להכין פצפוצים+שוקולד+חמאת בוטנים.
זה מה שהיה בסעוד"ש. וזה רץ כאן.
פותחת את הארון להוציא את חמאת הבוטנים.
ואז קורים 2 דברים:
1. אני רואה מולי, מחייכת בבישנות, קופסא של טחינה גולמית.
2. שוב, מולי, עומדת בקצת פחות ביישנות, קופסא של קרם נוגט.
עכשיו אני בדילמה.
מה להכין?
התכנית כאמור, היתה פצפוצים עם חמאת בוטנים.
אבל אתם כבר יודעים, אצלי, תכניות לחוד ומעשים לחוד. לפעמים הלחוד הזה הוא מרחק שנות אור מהתכנית המקורית.
מציצה במגירה של השוקולדים.
יש שם 2 שוקולד צ'יפס לבן ואחד חום.
בודקת כמה פצפוצים יש לי.
חבילה ועוד קצת.
יופי, אני לוחשת לעצמי, ומישהו במטבח שואל אותי "מה יופי?"
כלום. דיברתי לעצמי.
"אהה"
"את עושה את זה הרבה"
מוציאה את השוקולדים, מוציאה סיר קטן. מניחה על השיש את חמאת הבוטנים, את הטחינה והדבש ואת קרם הנוגט.
10 דקות אחר כך ובמקרר מתקררות 3 תבניות.
1. 5 כוסות פצפוצים + 300 גרם שוקולד מריר חום+כוס חמאת בוטנים.
2. 5 כוסות פצפוצים + 1 כוס טחינה גולמית+1/3 כוס דבש+שוקולד לבן 300 גרם [חלבי או פרווה]=טעם חלבה
3. 5 כוסות פצפוצים + קופסא 250 גרם קרם נוגט+שוקולד לבן 300 גרם [חלבי או פרווה]
בכל אחד מהם ממיסים שוקולד עם התוספת, לא כולל הפצפוצים לקרם חלק ואז מערבבים עם הפצפוצים.
מוודאים שגל הפצפוצים עטופים בשוקולד, משטחים בתבנית A4 מרופדת בניילון. דוחסים היטב. אני מנחה ניר אפיה מעל ולוחצת ממש חזק בכל שטח העודה כדי שידחס טוב. אחרת זה מתפרק בחיתוך. עבירים לקירור והתקשות. פורסים אחרי שהתקשה, לא קפוא, בסכין חדה ולא משוננת.
חצי שעה מאוחר יותר, והן נחות בקופסאות במקפיא. קוביות, קוביות. שלושה צבעים.
חמאת בוטנים ל X ו Y
חלבה ל Z
נוגט ל A ו B
לכל אחד הטעם שהוא אוהב
ומה לי?
3 פריכות מיני עם 3 כפות גבינה. תנסו. מוצלח ביותר. פחות מדקה הכנה.
שיהיה לכולם חג שמח.
לא יודעת למה 3 תמונות.
באמת לא יודעת.