דיון לשחרר ספר אחרי ספר בקצב, או לא?!

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
גם אני אשמח
בלי ניסיון בתחום, אבל בקצב כזה נשאר זמן לחשוב על הספר? לשים לב לחורים, לשהות קצת..
(כי יש ספרים שקראתי, והיה נראה שלסופר לא היה זמן לקרוא אפילו פעם אחת מה שכתב)
אפשר, מניסיון. אולי לא לכולם במאה אחוז, אבל בשביל זה יש עוד בעלי מקצוע שעובדים על הספר.

Talya kadosh

משתמש מקצוען
תראה, אני לא יודעת מה זו השיטה הזו ואני לא יכולה להתווכח עם שיטה שלא ניסתי. יכול להיות שהיא עובדת, יכול להיות שפחות.
לדעתי, על פי כל הספרים שקראתי, וקראתי בלי סוף בערך, יש הבדלים בולטים וברורים לטובה לספרים שעבדו עליהם זמן יותר מספרים שהוציאו תוך שנה.
יכול להיות שהספר יהיה סטנדרטי, עם עלילה נחמדה ובלי חורים. אבל לי, לכל הפחות לא מספיק ספר 'פיצוחים'. אם אני מפנה זמן לקריאת ספר אני רוצה שהוא יהיה וואו, אחד כזה שאני אזכור ואקח ממנו ממשהו.
לגבי ספרי המשך, כמו למשל ליבי קליין שמוציאה כל שנה, אין חולק שמדובר בספרים על רמה. והיא יודעת לעשות את זה מעולה. אבל באופן כללי, לצערי, לא ראיתי את זה. אדרבה, אשמח להמלצות על ספרים כאלו להיווכח שאני טועה.

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני לא זוכר היכן הלינק, אבל יש לי סיכום של הדברים שנאמרו שם.
נגיד פעם בשבוע, משהו כמו 4 שעות. סופר ממוצע כותב (בין 300 ל 700 מילים בשעה) 500 מילים בשעה. אם ישנה לסופר שלנו, סצנה שהוא חשב עליה שבוע, ונותנים לו שעה כדי לכתוב אותה – הוא יכול לכתוב גם 1,000 או 2,000 מילים (או יותר). = 4 שעות (קבועות!) בשבוע, 2,000 מילים, (רומן ממוצע הוא 100,000 מילים) = ספר בשנה.

אם אין 4 שעות, אפשר 2 שעות בשבוע – כך שייצא בעז"ה ספר תוך שנתיים. שזה זמן סביר לכתיבת ספר.

סמדר אלחנתי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני לא זוכר היכן הלינק, אבל יש לי סיכום של הדברים שנאמרו שם.
נגיד פעם בשבוע, משהו כמו 4 שעות. סופר ממוצע כותב (בין 300 ל 700 מילים בשעה) 500 מילים בשעה. אם ישנה לסופר שלנו, סצנה שהוא חשב עליה שבוע, ונותנים לו שעה כדי לכתוב אותה – הוא יכול לכתוב גם 1,000 או 2,000 מילים (או יותר). = 4 שעות (קבועות!) בשבוע, 2,000 מילים, (רומן ממוצע הוא 100,000 מילים) = ספר בשנה.

אם אין 4 שעות, אפשר 2 שעות בשבוע – כך שייצא בעז"ה ספר תוך שנתיים. שזה זמן סביר לכתיבת ספר.
זה מתחיל מכתיבת הסצנה עצמה.
ומה עם תכנון העלילה?
תחקיר?
בניית דמויות?
בניית נושא?
תכנון קשת?
עלילות משנה?
בניית עולם (אם צריך)?
דראפט שני?
ושלישי?

טוב, אולי הגזמתי קצת, אבל כל זה גם לוקח לא מעט זמן...

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אין לי קשר.. אני רק ציטטתי סופר מפורסם.
אבל בכל זאת ננסה..
תכנון העלילה?
בראש.. יש שבוע שלם בשביל זה..
בניית דמויות?
בניית נושא?
תכנון קשת?
עלילות משנה?
בניית עולם (אם צריך)?
כנ"ל
אם לאנשים יש זמן לבזבז במשך השבוע, כנראה יש להם כמה דקות לחקור..
דראפט שני?
ושלישי?
אין לי מושג מה זה 'דראפט', ואני אשמח לדעת..

סמדר אלחנתי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אין לי קשר.. אני רק ציטטתי סופר מפורסם.
אבל בכל זאת ננסה..

בראש.. יש שבוע שלם בשביל זה..

כנ"ל

אם לאנשים יש זמן לבזבז במשך השבוע, כנראה יש להם כמה דקות לחקור..

אין לי מושג מה זה 'דראפט', ואני אשמח לדעת..
כמו שבתחום הציור מתחילים בסקיצה ואז משפרים אותה שוב ושוב, עד שיש ביד ציור מושלם, כך גם בכתיבה - הדראפט הראשון זה הפעם הראשונה שמעלים את המילים על הדף (או המחשב...), אחר כך משפרים (דראפט שני) ושוב משפרים (דראפט שלישי), וכו'
תכנון עלילה, דמויות, תחקיר וכו' יכול לקחת די הרבה זמן. יותר הגיוני שהשיטה הזו מתייחסת לכתיבה של הדראפט הראשון בלבד (אחרי שהסופר כבר גמר לחקור, לבנות עלילה וכו').
אם כך, זה נשמע שיטה די מוצלחת.

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
זה הרבה יותר זמן...
תלוי בבן אדם;)
הכל בנוי פה על תהליכים, את התחקיר הוא לא יגמור תוך יום..
כמו שבתחום הציור מתחילים בסקיצה ואז משפרים אותה שוב ושוב, עד שיש ביד ציור מושלם, כך גם בכתיבה - הדראפט הראשון זה הפעם הראשונה שמעלים את המילים על הדף (או המחשב...), אחר כך משפרים (דראפט שני) ושוב משפרים (דראפט שלישי), וכו'
תכנון עלילה, דמויות, תחקיר וכו' יכול לקחת די הרבה זמן. יותר הגיוני שהשיטה הזו מתייחסת לכתיבה של הדראפט הראשון בלבד (אחרי שהסופר כבר גמר לחקור, לבנות עלילה וכו').
אם כך, זה נשמע שיטה די מוצלחת.
ואז בארבעה חודשים הנותרים, הוא יכול לשפץ ולהרחיב..
ואם הוא רוצה יותר להשקיע - שיכתוב בעוד יום. השיטה מדברת לזמן המינימלי ביותר.

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
סתם שאלה שמציקה לי הרבה זמן:
איך משיגים את הכסף להוצאת הספר?
כרגע עוד לא התחלתי לחסוך, או שארגנתי מימון המונים (שגם פה יש תסבוך שלם), ולפי מה שאמרו בקהילתנו, שעלות משוערת להו"ל היא כ-15 אלף ש"ח.

מתייג את מי שידוע לי שהוציאו ספרים כבר: @מ. י. פרצמן , @dvory @Ruty Kepler
(גם מי שנשמט יכול לענות)
וסליחה על שינוי הנושא

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
סתם שאלה שמציקה לי הרבה זמן:
איך משיגים את הכסף להוצאת הספר?
כרגע עוד לא התחלתי לחסוך, או שארגנתי מימון המונים (שגם פה יש תסבוך שלם), ולפי מה שאמרו בקהילתנו, שעלות משוערת להו"ל היא כ-15 אלף ש"ח.
חוסכים.
זה הפתרון היחיד.

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
היחיד?
(קצת יכאב הלב אם חסכון יוכיח את עצמו כלא כדאי.. בפרט כשיש לי חלום להוציא יותר מספר אחד..)
תמחזר את הכספים, תעבוד, תחסוך כמה אלפים, ואת מה שתרוויח בספר(כיסוי ההוצאות) תוציא על הספר הבא עד שזה יהיה באמת רווחי...

יכול להיות שיש עוד פתרונות, אני אשמח לשמוע אותם...

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
תמחזר את הכספים, תעבוד, תחסוך כמה אלפים, ואת מה שתרוויח בספר(כיסוי ההוצאות) תוציא על הספר הבא עד שזה יהיה באמת רווחי...
זה לא סוג מסוים של מחזור - כל רווח מושקע בספר הבא? (עד שעוצרים, ונהנים מספר אחד)
(מה גם שהבנתי שלא כל מחיר שכתוב על הספר באמת יימכר באותו סכום..)
יכול להיות שיש עוד פתרונות, אני אשמח לשמוע אותם...
כנ"ל.

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
תמחזר את הכספים,
זה לא סוג מסוים של מחזור - כל רווח מושקע בספר הבא? (עד שעוצרים, ונהנים מספר אחד)
לכן כתבתי תמחזר.
אבל אחרי כמה ספרים (3\4) הרווחים עולים וזה נהיה רווחי יותר ולא מיחזור.

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים

כנ"ל.
אגב, סתם מעניין, התחלת לכתוב? יש לך סיפור בראש? במחשב? משהו?

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אגב, סתם מעניין, התחלת לכתוב?
כיתה ה'. ערכתי עלון כיתתי. הגעתי למסקנה שיותר קל לכתוב סיפור בהמשכים, מאשר לבקש מסופר רשות להשתמש בסיפור שלו, להקליד את הסיפור ואז לפרסם (למרות שקיבלתי אישור מסופרים ידועים שונים לפרסם קומיקס - אותו סרקתי והדפסתי).
יש לך סיפור בראש?
כן.
במחשב? משהו?
אוהו.. יותר מאחד, ויותר מעשרה, נראה לי.
כרגע, יש לי כ"כ הרבה מסמכי וורד פתוחים, במחשב.. כל פעם מתקדמים בנושא שונה.
אם לומר תכלס, הספר שיצא ראשון - הוא קומיקס, נמצא בימים אלו בתהליך כתיבה..
כיום, מכל רעיון אני חושב איך לעשות ספר.
כך שבקשר לשאלה שפרסמת באשכול זה, אני חשבתי לעצמי שכנראה אחרי ספר אחד שאוציא (לא קומיקס) יהיה לי כבר עוד רעיונות שצריך רק לפתח..
אם כי אני טיפוס שאפתן מדי, וכרגע אני צריך להתמקד בדבר אחד, וללכת עליו עד הסוף. תאחלו לי בהצלחה..

נועה לבין (Tamar)

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
בחזרה לנושא הראשון, רוצה לענות לכל השאלות שהיו כאן מנקודת מבטי.
כתיבת ספר לא מתחילה בסמך וורד חלק ונקי שהמשפט הראשון שלו הוא: "גלגלי האופנוע חרקו על הכביש וענן עשן התערפל באוויר."
כתיבת ספר מתחילה בשלב הרבה יותר מוקדם של תכנון עלילה, ולאחר שהעלילה גמורה והסופר סגור עליה בראש מההתחלה ועד הסוף, עובדים על הדמויות. אופי, אוהבת\שונאת, ביוגרפיה עמוקה, סגנון דיבור, וכמובן כמובן, חלום-מטרה-מכשול (אם מדובר במישהו שמחליפים איתו מילה או שתיים, אז רק מה שעבר עליו בבוקר).
ואז מתחילים עם הסינופסיס. סינופסיס- כתיבת סצנות לפי הסדר. זה השלב הכי הכי חשוב שבו מתגלים החורים, מתגלות עוד דמויות והעלילה קמה מעפר ונהפכת לעולם עצמאי שחיים בו אנשים ממש אמיתיים.
ואז...
מגיעים לכתיבה.
ואם אתם שואפים שתהיה איכותית ועמוקה, אל תחלמו! אפילו לגמור 2,000 מילה בשעה. אם תגיעו ל500, תפנקו את עצמכם בגלידה. עלי.

תהליך כזה לוקח זמן, גם אם עובדים עליו אינטנסיבי בטירוף. ואם מדלגים על אחד מהשלבים האלו - עוד לפני דראפטים, ההגהה, ועריכה - יוצא ספר מהסוג שגורם לי לדפוק יד בראש או ראש בקיר ולפזר אימוג'י כועס ועשרות סימני קריאה לאנשים מסכנים בפרוג.

הרמס"דית

משתמש פעיל
חוסכים.
זה הפתרון היחיד.
למה יחיד?
מה עם לפנות להוצאות לאור? ניסיתם?
@יוסף יצחק פ. @לוטם

אני אמנם חסכתי, אבל במקביל גם פניתי להוצאה לאור. ממליצה לנסות והכי חשוב לא להתייאש, גם אם מקבלים תשובה שלילית.

ובנוגע לכתיבה עצמה - גם כן חשוב לא להתייאש ולדבוק במטרה/סיבה שבגללה כותבים- זה עוזר המון!! אומרת את זה אחת שכתבה כבר טיוטה (דראפט) שישית ומתחילה כרגע את השביעית (והאחרונה בתקווה...)

אולי מעניין אותך גם...