מידע שימושי לעבור את צום יו"כ בקלות

עיצובים בגבס

משתמש צעיר
עיצוב ואדריכלות פנים
אחרי שנים רבות שסבלתי בצומות (בפרט הארוכים) מחולשה נוראית, בחילות והקאות
התוודעתי לעצות של הרב אסחייק איך להתכונן כראוי לצום - ומאז ברוך ה' אני עובר את הצומות הרבה יותר בקלות.
אז מה עושים?
דבר ראשון אני מתחיל להתכונן לצום כבר כמה ימים מראש, על ידי ריבוי אכילת חלבונים שנמצאים במוצרי חלב, מוצרי בשר ועוף, דגים (לדוגמא בקופסה של נתחי טונה, יש למעלה מ 20 גרם חלבון), ביצים, גרגירי חומוס וכו'
דבר שני, יש להרבות בשתיה (כלומר לשתות פי 1.5 ממה שרגילים) החל מיומיים לפני הצום (למשל השנה, החל מיום שני)
ודבר נוסף - במקרה שמרגישים בחילות בסוף הצום - לא לשתות הרבה בבת אחת, אלא מעט מעט, משהוא כמו רבע כוס מים או אפילו פחות, כל עשר דקות רבע שעה, עד שהבחילות עוברות.
בברכת צום קל וגמר חתימה טובה לכל עם ישראל

אסתררר

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
את יודעת מתי צריך להפסיק עם הקפה?
(אני שותה 3-4 כוסות ביום)

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
את יודעת מתי צריך להפסיק עם הקפה?
(אני שותה 3-4 כוסות ביום)
לפני תשעה באב, הורדתי במשך שבוע לשתי כוסות ביום, אחת בבוקר אחת בערב.
וזה מאד עזר, בצום עצמו ב"ה לא סבלתי מכאבי ראש.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

אסתררר

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מניסיוני כדאי להוריד כמות בצורה הדרגתית על פני 2-3 ימים
זה עוזר ממש לצום בקלות!! מוריד את כאבי הראש כמעט לגמרי.
תודה רבה!!
כל צום אני צריכה לקחת כמה אופטלגין עם מים מקולקלים כדי לשרוד...
אולי הפעם יעבור לי יותר בקלות

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נסי גם 2 בי -12 מתחת ללשון לפני הצום, זה והורדת קפה עזרו לי מאד מאד.

הוא היה אומר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
קחו בחשבון שחומוס גורם לנפיחות
לא הכי נעים ביו"כ בבי"כ
יש פתרון.
שטיפת החומוס ארבע פעמים לפני ההשריה.
השריית החומוס עם מים במשך יממה לפחות, יחד עם שתי כפיות סודה לשתיה לכל חצי קילו.
שטיפה חוזרת ונשנית של הגרגרים משאריות הסודה לשתיה לפני הבישול.
כשהחומוס רותח להוציא את כל הקצף שעולה על פני החומוס.
לבשל זמן רב מאד עד שהחומוס רך ממש.
אין גזים בכלל.
מנסיון.

הוא היה אומר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
התוודעתי לעצות של הרב אסחייק איך להתכונן כראוי לצום - ומאז ברוך ה' אני עובר את הצומות הרבה יותר בקלות.
אז מה עושים?
דבר ראשון אני מתחיל להתכונן לצום כבר כמה ימים מראש, על ידי ריבוי אכילת חלבונים שנמצאים במוצרי חלב, מוצרי בשר ועוף, דגים (לדוגמא בקופסה של נתחי טונה, יש למעלה מ 20 גרם חלבון), ביצים, גרגירי חומוס וכו'
דבר שני, יש להרבות בשתיה (כלומר לשתות פי 1.5 ממה שרגילים) החל מיומיים לפני הצום (למשל השנה, החל מיום שני)
ודבר נוסף - במקרה שמרגישים בחילות בסוף הצום - לא לשתות הרבה בבת אחת, אלא מעט מעט, משהוא כמו רבע כוס מים או אפילו פחות, כל עשר דקות רבע שעה, עד שהבחילות עוברות.
פתרון נוסך שהתוודעתי אליו ביום כיפור דאשתקד.
בערב יום כיפור לשתות לפחות בקבוק אחד של מיץ ענבים 100 אחוז טבעי במשך כל היום.
בדוק ומנוסה.

ג.ח

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אז מה עושים?
גם לי מאד עזר! פעם ראשונה שצמתי ממש בקלות.
יש כמות מדוייקת של חלבונים שצריך לפני המשקל של הגוף...

eta92

משתמש צעיר
אז מה עושים?
תודה רבה:D

חיולה

משתמש מקצוען
מישהו יודע לומר מניסיון בלבד
האם קלי צום באמת עוזר לצום קל?

נערך לאחרונה ב:

לאני. ש

משתמש מקצוען
בעלי שאל רב ואמר שמלכתחילה מותר להשתמש בפתילות קפאין ביוהכ.
בתשעה באב עזר לי פלאים!!

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה