האשכנזישוב מי יש את בית דין האשכנזי והספרדי שפוסקים די הפוך בענינים אלו
האשכנזישוב מי יש את בית דין האשכנזי והספרדי שפוסקים די הפוך בענינים אלו
יש 2 דברים שצריך כדי לבנות- גם שהשטח יהיה של הדייר, וגם שיהיו לו זכויות בניה.והשכן שבקומה האחרונה התקשר להגיד שבהרחבה שרב השכנים עושים יהיה גם משהו על החלק שלו בגג, מן משפט סתמי כזה, והתחילו לנו מנורות אדומות האם גם אנו צריכים לצפות לחלק בזה,
בנסח טאבו - איפה אני אמורה לזהות אם הגג שייך גם לי?
מבקשים (תרשים בנין)+ תיק בנין מלא כמדומני מהטאבו ושם מופיע תקנון בנין ועוד ,אפשר לבקש באתר שלהם ולקבל כמעט באופן מיידי.ובטח בטאבו ניתן לברר את זה , אבל איך אני נגשת לטאבו ?
תבע מאושרת לא מחייבת שיתנו לו היתר בניה. תבדקו את זה עם אדריכל מטעמכם.דיברתי עם האדריכל של השכן,
הוא טוען שיש תב"ע מאושרת של הרחבה ל2 הקומות הראשונות ועוד מאושר לבנות על הגג,
אז הוא טוען שבכל מקרה הם יבנו גם אם אני לא יאשר
(הוא אומר שכולם חתומים כנראה מתקופה שטרם קנינו),
הוא אומר שכמו ששטח הצדדי המיועד להרחבה בבניין הנו שטח משותף
כך גם השטח של הגג הנו שטח משותף,
אז זה שהשכן נותן לנו לבנות בצדי הבניין אנחנו בתמורה נותנים לו את הגג,
אבל אם אני אבנה בצדי הבניין הרי גם הוא יכול לבקש תב"ע על זה לא? ולאשר גם לו הרחבה,
למה שאוותר על כל הגג למענו , וזה בניין של 3 קומות שהרבה יותר הגיוני שיאשרו לנו לבנות דירה לגמרי על הגג ולבנות
[חשוב לציין שאני בכלל לא מתכננת להרחיב כרגע, אבל השכן שלמטה כן..., דבר נוסף אני לא גרה בדירה היא מושכרת]
אולי משהוא מכיר אדריכל , או עו"ד מי יכול לעזור לי מול זה להבין מה קורה ?
אני צריכה להגיש ערעור ?, איך זה עובד?
דיברתי עם האדריכל של השכן,
הוא טוען שיש תב"ע מאושרת של הרחבה ל2 הקומות הראשונות ועוד מאושר לבנות על הגג,
אז הוא טוען שבכל מקרה הם יבנו גם אם אני לא יאשר
(הוא אומר שכולם חתומים כנראה מתקופה שטרם קנינו),
הוא אומר שכמו ששטח הצדדי המיועד להרחבה בבניין הנו שטח משותף
כך גם השטח של הגג הנו שטח משותף,
אז זה שהשכן נותן לנו לבנות בצדי הבניין אנחנו בתמורה נותנים לו את הגג,
אבל אם אני אבנה בצדי הבניין הרי גם הוא יכול לבקש תב"ע על זה לא? ולאשר גם לו הרחבה,
למה שאוותר על כל הגג למענו , וזה בניין של 3 קומות שהרבה יותר הגיוני שיאשרו לנו לבנות דירה לגמרי על הגג ולבנות
[חשוב לציין שאני בכלל לא מתכננת להרחיב כרגע, אבל השכן שלמטה כן..., דבר נוסף אני לא גרה בדירה היא מושכרת]
אולי משהוא מכיר אדריכל , או עו"ד מי יכול לעזור לי מול זה להבין מה קורה ?
אני צריכה להגיש ערעור ?, איך זה עובד?
המידע שהבאת עוזר לי הרבה.ברגע שאושרה תב"ע להרחבת הקומות העליונות.
העיריה ברוב מוחץ של המקרים תאשר היתר בניה, גם אם יש התנגדויות בגין נימוקים קניינים (אא"כ יש רוב חוסם שמתנגד).
יש עיריות שתדרושנה להביא רוב חתימות (66% או 75% תלוי במועצה/עיריה)
ובהחלטת הועדה ייכתב שאין היא מוסמכת לדון בענינים קניינים, אלא אך ורק בנושאים תכנוניים.
המקום החוקי המוסמך לדון בנושא שייכות הגג זה בי"ד/ ביהמ"ש/ המפקח על הבתים המשותפים.
כאשר, בד"כ, כשיש תביעות מעין אלו, מביאים שמאי, ששם כמה שווה הגג+הבניה וכן כמה שווה הרכוש המשותף עליו בונות הקומות התחתונות +הבניה, מקזז זה מזה ואת הפער לטובת העליונות הוא משקלל והם משלמים תשלומי איזון לשאר השכנים.
במקומות חרדיים זה פחות מקובל, בד"כ הדיירים בגג פשוט נותנים משהו לבנין במקום תשלומי איזון.
המידע שהבאת עוזר לי הרבה.
אז את אומרת שאם הכוון זה לערער , אז זה לא מול וועדת התרי הבניה אלא מול בית משפט- כלומר תביעה , (הדירים באמת לא דתים),
מה שכן אני לא יכולה לדרוש שיוציא לעצמו תבע לבנות בהרחבה קומה 3?
למה הוא חייב דווקא את הגג?, למה זה תמורת זה , אי אפשר לבנות שמה דירה חדשה ?
אז מה אכפת לך שיבנו על הגג?
בגלל שמועה שאולי ניתן להרויח מזה?
למה שמועה? למה מידת סדום?גילוי נאות: אני מהצד השני של המיתרס, ושכן אחד לא חותם לנו בדיוק, אבל בדיוק בגלל מידת סדום.
למה שמועה? למה מידת סדום?
אם השטח שייך לדיירי הבנין השכן שותף לכל דבר בשטח, וזכאי לחלקו היחסי. זה שטח שלו
למה שלא ידרוש תשלום על חלקו?
רוב הפוסקים סבורים שכופין על מידת סדום בעניין הזה.למה שלא ידרוש תשלום על חלקו?
אני לא מכירה את התבע,למה הוא חייב דווקא את הגג?, למה זה תמורת זה , אי אפשר לבנות שמה דירה חדשה ?
לפני הכל איפה את גרה, זה משתנה מעיריה לעיריה.אבל אם אני אבנה בצדי הבניין הרי גם הוא יכול לבקש תב"ע על זה לא? ולאשר גם לו הרחבה,
אפשר שמות?רוב הפוסקים סבורים שכופין על מידת סדום בעניין הזה.
אני לא מבינה מה ההבדל אני חושבת שהוא צריך לפצות אותנו במשהו,
ולגבי בניית ממ"ד את זה כנראה שלא אתן כי זה ממש פוגע בדירה.
(והוא לא רוצה לבנות ממ"ד על הגג, כי האדריכל הסביר שוב, זה עלויות ואישורים מיוחדים על הגג אז הוא מעדיף כמה שיותר קל עם השכנים החרדים היחידים שתמיד היו נחמדים אליו .... )
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: