דרוש מידע למי שייך הגג למי שגר בקומה האחרונה או לכלל הדיריים

cherry c

משתמש סופר מקצוען
אני אישה..

לא משנה חילוני או חרדי.
חבל להרוס יחסים סתם, ותמיד מצוה לעשות הישר והטוב.
ואת אף פעם לא יודעת איפה תהיי בסיבוב הבא.
השטח בצד בהחלט שווה, וזה שעכשיו הוא עפר, זה בדיוק כמו שהגג עכשיו לא נגיש לך לתליית כביסה. תמיד הוא יכול להגיד שיום אחד השכנים התאגדו ויהפכו אותו לגינת ירק משותפת.

עירית ירושלים לא מהמעודדות של תמ"א, ובינתיים היא לא מאשרת תמא בבנין שאי מי מהדיירים הרחיב בשנים האחרונות, מסכימה שיש סיכוי רחוק שיום אחד ישתנה החוק של העיריה בנושא.
אז לענין תמ"א השכן מלמטה כבר הרס לך. אא"כ את לא רוצה להרוס סיכוי לתמ"א ואז את צריכה להתנגד לשניהם.
לפינוי בינוי הוא לא הורס לך.

את אומרת שיש כבר תב"ע מה שאומר שהיכולות שלך מוגבלות מאוד להתנגדות, הוא לא באמת צריך שתחתמי, יש פרסום ואם תתנגדי תצטרכי לבוא לועדה ולהגיד התנגדות ענינית, רק כזו תתקבל. באמת אם את מתנגדת בגלל הענין הקניני תצטרכו ללכת לבית משפט, (זה לא בתחומי הועדה המקומית) האם זה באמת מה שאת רוצה? כמובן שיתכן שבבית משפט יתייחסו לזה שאת תצטרכי לפצות אותו בעתיד על בניה בצד.

ממ"ד מהצד? איך בדיוק? הוא יצטרך לבנות גם לך ממ"ד...
ממ"ד זה צמיחה של כל הקירות מהיסודות.. הוא בהחלט יחסום לך אויר, לזה את יכולה להתנגד. וזה התנגדות קבילה. מצד שני אם זה יום אחד כן יהיה שימושי, תוכלי לשלם לו עלויות ותקבלי חדר כמעט מוכן, זה חוסך מלא מלא כאב ראש.

ה. הבנתי בעבר שיש חוק כזה שבנין שהוא עד 3 קומות בירושלים נותנים התר לבנות קומה רביעית בתור קומה נוספת, משהו שמע על זה ?
אין לי מושג,נשמע קלוש מאוד.
מענין מה האדריכליות יודעות.

Chagit Weksler

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי אנסה קצת לענות:
א. בנין ישן (מעל 60 שנה), בירושלים

ב. השטח השיתופי בצדי הבניין אינו אפילו גינה סתם שטח עפר שאף אחד לא משתמש

ג. בנין קטן 3 קומות

ד. חושבים שאולי כן ניתן לעשות תמ"א (למרות שהאדריכל שלו אומר שעיריה לא תאשר)

ה. הבנתי בעבר שיש חוק כזה שבנין שהוא עד 3 קומות בירושלים נותנים התר לבנות קומה רביעית בתור קומה נוספת, משהו שמע על זה ?

ו. את הדירה הזו אנו משיכירם אבל כנראה שבעוד כמה זמן נרצה למכור בעז"ה לא רוצה להרוס את הפוטנציאל, (כרגע לא מתכננים לבנות אבל זו אופציה גם עבורנו.)

ז. אין לי שום בעיה לחתום, אם זה לא פוגע בי ,
1. כמו לדוגמא שעכשיו זה בניה של השכן למטה ושל השכן למעלה , מה יעשו השוכרים שלי זה לא שיפוץ זו בניה זה יקח מלא זמן!!!, וזו רק דוגמא אחת.
2. זה לא אדם אברך חנוק, זה אדם רווק חילוני, שיכול ורוצה להרחיב ובכיף ובשמחה , אבל למה שאתן לו את חלקי בגג על לא כלום?!, אם לא ישלם על חלקי אפילו משהו מינימלי,
הוא עצמו רצה להרחיב מהצד וירד מזה (כנראה כמו ש @cherry c ציין ), בגלל שזה יעלה לו הון כי כרגע אנחנו לא משתתפים ולכן החליט ללכת על הגג.

האדריכל שלו התקשר ואמר לי שגם ירצה לבנות ממ"ד מצד אחר על חשבון חסימת אוויר אצלנו מכיוון המטבח, בקיצור הוא רוצה הכל ועל חשבוננו ובלי להבין שצריך לפצות.
אני לא מבינה מה ההבדל אני חושבת שהוא צריך לפצות אותנו במשהו,
ולגבי בניית ממ"ד את זה כנראה שלא אתן כי זה ממש פוגע בדירה.
(והוא לא רוצה לבנות ממ"ד על הגג, כי האדריכל הסביר שוב, זה עלויות ואישורים מיוחדים על הגג אז הוא מעדיף כמה שיותר קל עם השכנים החרדים היחידים שתמיד היו נחמדים אליו .... )

1. טוב שסכ"ס פירטת.
בנין בן 60 שנה אמור להיות זכאי לתמ"א 38, אא"כ בוצעו בו הרחבות אחרי שנת 2005.
2. לגבי תוספת קומה, על ירושלים חלה תכנית מתאר 2000 שמגדירה גבהים שונים פר שכונה, זה לא אבסולוטי שכל בנין בן 3 קומות רשאי קומה נוספת, איזורים מסוימים במרכז העיר רשאים רק 2/3 קומות, ואיזורים אחרים 8/9, תלוי מאד באיזור.
3. טענות בגין רעש, לכלוך וכו' אינן מתקבלות כהתנגדות סבירה בועדה.
4. השכן לא יוכל לבנות ממ"ד ללא בניית מעטפת מלאה לשכנים מתחתיו, וקבלת חתימה פיזית על גבי ההרמוניקה לממ"ד+הצגתכם עם ת"ז כבעלי מעטפת, ללא חתימתכם, הוא לא יוכל לבנות את הממ"ד.
5. אין שום עלויות ואישורים מיוחדים לחדר מחוזק על הגג בשונה מממ"ד בצד, זה ממש לא נכון, ואפ' יותר זול משמעותית לבנות על הגג מאשר להוריד כזו מעטפת מסיבית.
הסיבה ככה"נ זה שהוא רוצה למקסם שטחים על הגג (תוספת לפי תב"ע+5% השלמת קומת גג) וממ"ד בצד+מרפסת גג מעל הממ"ד בקומה השניה שלו.

progitm

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני אישה..

לא משנה חילוני או חרדי.
חבל להרוס יחסים סתם, ותמיד מצוה לעשות הישר והטוב.
ואת אף פעם לא יודעת איפה תהיי בסיבוב הבא.
השטח בצד בהחלט שווה, וזה שעכשיו הוא עפר, זה בדיוק כמו שהגג עכשיו לא נגיש לך לתליית כביסה. תמיד הוא יכול להגיד שיום אחד השכנים התאגדו ויהפכו אותו לגינת ירק משותפת.

...

ממ"ד מהצד? איך בדיוק? הוא יצטרך לבנות גם לך ממ"ד...
ממ"ד זה צמיחה של כל הקירות מהיסודות.. הוא בהחלט יחסום לך אויר, לזה את יכולה להתנגד. וזה התנגדות קבילה. מצד שני אם זה יום אחד כן יהיה שימושי, תוכלי לשלם לו עלויות ותקבלי חדר כמעט מוכן, זה חוסך מלא מלא כאב ראש.

בקיצור אני רואה שהשיטה היא לתת הכל ולא לקבל כלום,
ופשוט להיות נחמדה....

אני חושבת שאם האדריכל שלו אומר לי שכל חדר בשכונה שם שווה בין 300- 500 אלף שקל מבחינת הקפצת מחיר,
אני אמורה לקבל איזה תגמול מינימלי,
ההבדל בין צידי הבניין לגג, שבצידי הבניין גם הוא יבנה כנראה ביום מן הימים, ככה שזה לא שהוא נותן לי לבנות בצד ואני למעלה .... , אלא גם וגם.

וברור שלא אבקש שישלם לי 150000 ש"ח עכשיו , אבל כן סכום מסוים, או אולי אחתום איתו שלעולם לא ירחיב לצידי הבניין אם נותנים לו להרחיב על הגג, ואז אני יוכל לבנות שם בעתיד מרפסת סוכה.... וכו'...

יש אולי המלצה לאדריכל שיוכל לעבור איתי על התב"ע והתוכניות לדעת מה אני יכולה להרוויח ולהתעקש ומה אין ענין...

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מה שכן, אני ממש ממש לא מבינה,
למה בניה על הגג(ששיך לכולם בודאות) אוטומטית הולכת לקומה העליונה (למה, אני לא יכולה לבנות שם יחידה:rolleyes:)
ואילו השטח שמתחת לבית שלנו (קומת קרקע ונוצר חלל בניה) מתחלקת בין כולם... ויזהר לו מי שמשתלט.

לא הולכת לריב, זה לא שווה לי, מלוותר לא מפסידים כלום!
אבל הלו, אל תצפו מהשכנים (האחרים...;) אני כבר ויתרתי) למידת חסידות איתכם אם אתם בעצמכם לא מוותרים.

גלינג

משתמש סופר מקצוען
למה בניה על הגג(ששיך לכולם בודאות) אוטומטית הולכת לקומה העליונה (למה, אני לא יכולה לבנות שם יחידה:rolleyes:)
ואילו השטח שמתחת לבית שלנו (קומת קרקע ונוצר חלל בניה) מתחלקת בין כולם... ויזהר לו מי שמשתלט.

אבל הלו, אל תצפו מהשכנים (האחרים...;) אני כבר ויתרתי) למידת חסידות איתכם אם אתם בעצמכם לא מוותרים.
ההבדל הוא בדרכי הגישה.
הגישה לגג תיתכן רק לבעלי הדירות העליונות אך לקומת קרקע השטח נגיש לכולם.
(ברור שמי שבנה על גג אמור לוותר על חלקו בק"ק)

גלינג

משתמש סופר מקצוען
אולי אנסה קצת לענות:
א. בנין ישן (מעל 60 שנה), בירושלים

ב. השטח השיתופי בצדי הבניין אינו אפילו גינה סתם שטח עפר שאף אחד לא משתמש

ג. בנין קטן 3 קומות

ד. חושבים שאולי כן ניתן לעשות תמ"א (למרות שהאדריכל שלו אומר שעיריה לא תאשר)
אחרי הפירוט השאלה מקבלת מימד אחר.

זה שהוא חילוני לא מתיר לקחת אותו לבית משפט לא הוצאת היתר מבית דין.
ובכל מקרה גם לאחר היתר שכזה יותר לכם להוציא ממנו בבית משפט בדיוק מה שמגיע לכם עפ"י דין תורה (ומגיע, השאלה בדיוק כמה).

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ההבדל הוא בדרכי הגישה.
הגישה לגג תיתכן רק לבעלי הדירות העליונות אך לקומת קרקע השטח נגיש לכולם.
(ברור שמי שבנה על גג אמור לוותר על חלקו בק"ק)
ממש לא.
יש קומה נוספת לכל היחידות שבעלי הגג בנו (המדרגות לא עוברות בבית שלהם, אלא המשך ישיר של הבניין)
ולא, להם זה לא ברור שהם צריכים לוותר על השטח למטה (רוצים מחסן)

progitm

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אחרי הפירוט השאלה מקבלת מימד אחר.

זה שהוא חילוני לא מתיר לקחת אותו לבית משפט לא הוצאת היתר מבית דין.
ובכל מקרה גם לאחר היתר שכזה יותר לכם להוציא ממנו בבית משפט בדיוק מה שמגיע לכם עפ"י דין תורה (ומגיע, השאלה בדיוק כמה).
ברור.

וחשוב לי להבהיר שחס ושלום שזה שהוא חילוני לא מותירה לזלזל בו או משהו...,
אני רק מנסה להבין איך זה באמת עובד....

גלינג

משתמש סופר מקצוען
ולא, להם זה לא ברור שהם צריכים לוותר על השטח למטה (רוצים מחסן)
אם בזמן שחתמתם לא ביקשתם שיוותרו על חלקם זה קצת בעיה.
כי מחלתם על חלקכם בגג ללא תמורה (זה עדיין לא הוגן מצידם אבל..)
אך הרבה דורשים זאת מראש חלוקה של כלל השטחים המשותפים בין כולם כך שיותרו על חלקם למטה.

• תודה
Reactions: ELO

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי

רוצה לשמוע משהו שלא יאמן?
אני ויתרתי לאותה שכנה שלא חותמת לי - על החצר המשותפת שלנו. היא קבלה מכל הבנין על מגש של כסף חצר בגודל 6 מ' על 3.5 מ', עשתה לה כניסה פרטית והתקינה שער נעול, והנה- לי היא לא חותמת...

והאחרים? עשו הסכמים! אף אחד לא חתם בלי לחשוב ולשקול, וזה נורמלי וטבעי.

ולשאלתך הראשונה, הגג פחות נגיש מהחצר, זה הכל. בחצר משותפת את יכולה לשים דשא ולרדת אליו עם הקטנים, לעשות מנגל בבין הזמנים או מדורה בל"ג בעומר, לייבש שטיח או לדפוק מזרונים. את כל זה לא תעשי בגג.

• תודה
Reactions: ELO

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ולשאלתך הראשונה, הגג פחות נגיש מהחצר, זה הכל. בחצר משותפת את יכולה לשים דשא ולרדת אליו עם הקטנים, לעשות מנגל בבין הזמנים או מדורה בל"ג בעומר, לייבש שטיח או לדפוק מזרונים. את כל זה לא תעשי בגג.
לא דברתי על חצר משותפת.
אלא, על חלל שנוצר מתחת לבניה שלנו כתוצאה מההרחבה. (א"א להכנס לשם, רק לבנות שם)

חוץ מהגר"י סילמן, רוב מוחלט של הדיינים סבורים כך.

במחילה על המילים שאני הולך לכתוב.

אבל ההודעות שנכתבות כאן הם הזויות לחלוטין.

ראשית, מהי מידת סדום ומה לא, לא נקבע על פי הרגש ולא על פי ההגיון שלנו, יש הלכה לעם ישראל!

נתחיל מההודעה המצוטטת, "רוב מוחלט של הדיינים סבורים כך"

לבקשת כמה מהמגיבים להביא שמות, לא הובא אפילו שם אחד.

אז כאחד שעסק בנושא הרבה מאוד,

אני עוד לא פגשתי אפילו רב אחד (!!) שעסק בנושא לעומקו, וסבור שזה נחשב מידת סדום! (היה רב אחד שאמר לי כך, הבאתי לו חומר כתוב מהדיינים בנושא, וכשחזרתי איליו אח"כ הוא אמר לי "טעיתי"!)

ונאמר שנמצא את הרב שסבור כך, הרי שהדיינים הרב שפרן, הרב ברוורמן, הרב סילמן, שאין מי שמתווכח על העובדה שבנושאים האלו הם הכי מנוסים והכי מבינים סבורים כאחד שאין בזה מידת סדום ושמגיע לשכנים תשלום מלא!

מי שדווקא רוצה להעמיק בנושא, ולא לדבר בדמגוגיה על כוס קפה, מוזמן להשיג את הספר "פנקס בית הדין" שיצא מבית הדין של ביתר מפסקיו של הרב ברוורמן, שם יש מאמר של עשרות עמודים שמקיף את הנושא מכל צדדיו, ואני יודע מידיעה שהרב סילמן והרב שפרן סבורים כדעתו בכל הנושא.

אין לי בעיה עם מי שידבר אחרי קריאת המאמר, עם המקורות ההלכתיים והחוקיים שלו, אבל לדבר בלי שום הבנה בנושא ההלכתי, ורק להשחיר את פניהם של אלה שעושים את מה שההלכה אומרת, זה פשע!

כמוש החזו"א אומר, שבמקום שהתורה אומרת דבר אחד, ואנשים מסברתם סבורים אחרת, ורודפים את האדם ומשחירים את פניו, הרי שאותם האנשים הם הרשעים והרודפים, אותם אלה שסבורים שהם האנשים היפים והצודקים, הם חושבים שכח ההגיון שלהם גדול וחכם משל התורה.

ומי שמעוניין להבין למה זה לא מידת סדום, בין שאר הסיבות, יוכל לברר אצל אדריכלים, כמה אנשים נתנו בבני ברק את הגגות חינם, וכיום יש שם תבעות לבנות עוד שתים ושלוש קומות.

הפסד של מאות אלפי שקלים!!

וכן, אם אני ירצה לתת מתנה למישהו עשרות אלפי שקלים, אני מעדיף לתת להורים או לצדקה, ולא לשכן שרוצה לעשות עוד ארבע יחידות.

זכותי, לא ?

נערך לאחרונה ב:
היה עוד יהודי חשוב בבני ברק הרב וואזנר שמו, ותראו מה הוא כותב בספר שלו בנושא.
מקווה שזה יבוא בחשבון מול דעת "רוב מוחלט" של הפוסקים.

וכך הוא כותב בשו"ת שבט הלוי חלק ח סימן רצט

ג. ובדבר השאלה איך ומאיזה דין כופין את השכנים למכור חלקם שבגג לשכן שרוצה לבנות שם - כבר דברנו כ"פ בד"ת שאין באמת מקום לכפות למכור רק בשכנוע וברצון טוב לעשות ועשית הישר והטוב כדרך בני ישראל, ואז עושים חשבון המגיע לו, - ואי אפשר לכוף לבעל הגג.

שתבינו, הוא מדבר על אדם שלא מוכן תמורת תשלום מלא למכור את הגג, והוא אומר שבכל אופן זה לא נחשב מידת סדום!! אז נכון שבמקרה כזה יש ועשית הישר והטוב כשמישהו רוצה לשלם לך מחיר מלא.

אבל לתת לשכן בחינם עשרות אלפי שקלים, אצלנו אומרים "למה מי מת..."

אז עם כל הכבוד לדעתכם הרחבה, כנראה שהרב ואזנר, הרב סילמן, הרב ברוורמן, הרב שפרן, חולקים על כבוד תורתכם.

נערך לאחרונה ב:
היו מי שביקשו ממני בפרטי איך אפשר להשיג את החוברת "מפנקס בית הדין ביתר" של הרב ברוורמן, שם יש על הנושא בפירוט ובנימוק, ועניתי להם שבעבר מכרו את זה בבתי כנסת, ואי אפשר לסרוק כי זה הרבה עמודים.

אבל כעת אני רואה שניק העלה את זה כקובץ פי די אף באשכול אחר, אז אני נותן קישור להודעה הזאת, למי שזה רלוונטי ומעניין.

https://www.prog.co.il/threads/בית-דין-ביתר.433225/#post-6320357

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה