למי יש רעיון תחליפי לקרם בין עוגות ומעל ללא מרגרינה?

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
עוגת קפה בשכבות, שעשוי מ-2 טורטים לבן וחום
(עוגה רכה וטעימה. אם רוצים מתכון תכתבו)

יש בין השכבות ולמעלה קרם שמערבבים בבלנדר:
2 ביצים שלמות
1 מרגרינה בלי מלח
3/4 כוס סוכר
3 כפיות קפה

אני מעדיפה לא להתעסק עם הקרם בגלל המרגרינה.
האם יש לכן רעיון להחליף קרם זה במתכון אחר,
או אולי לקנות ממרח מוכן טעים, מה הטעם המתאים והיכן אפשר להשיג?
 

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בטוח גם הקנוי יהיה מלא במרגרינה, אז ככה שזה לא תחליף משהו..
לדעתי אל תפחדי לשים שמן במקום.. תקציפי אותו טוב טוב קודם עם הסוכר עד למרקם קרמי ואז תוסיפי את השאר..
 

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ואגב אני גם אשמח למתכון..
תודה.
 

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
זה לא עבורי, כך שאני צריכה שיראה טוב ויהיה טעים,
לפחות את המוכן רק אמרח בלי להתעסק עם ההכנה והחומרים...
 

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
המתכון:
עוגת קפה - שכבות

טורט לבן:
6 חלבונים
להקציף עם 1/4 1 כוס סוכר
להוסיף:
6 חלמונים
1/2 1 כוסות קמח
2 סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ (מיץ מחצי תפוז)


טורט חום:
6 חלבונים
להקציף עם 1/4 1 כוס סוכר
להוסיף:
6 חלמונים
1/2 כוס שמן
3/4 כוס קמח
3 כפות קפה

קרם בבלנדר:
2 ביצים שלמות
1 מרגרינה בלי מלח
3/4 כוס סוכר
3 כפיות קפה

לאפות כל טורט בחום בינוני
כשמתקרר לשים חצי מהקרם בין הטורטים
וחצי מלמעלה.

בהצלחה.
 

אילה1

משתמש רשום
לציפוי למעלה יש לקנות גנאש מוכן (זה בא גוש בתוך קופסא)
ראיתי את זה אצל משהי היא ממיסה חתיכה קטנה במיקרו בפחות מדקה ומורחת למעלה וזה מבריק ומרשים
זה היה ממש מגניב
היא קנתה את זה באלעד אני מאמינה שיש את זה בעוד מקומות
בהצלחה
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
את יכולה להחליף את המרגרינה בשמן (2/3 כוס שמן שווה למרגרינה אחת)
להכניס לבלנדר את כל החומרים מלבד השמן.
להפעיל את המכשיר, לזלף את השמן באיטיות לתוך הבלנדר.
מתקבל מרקם נהדר של קרם.
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
את יכולה לשים קרם פטיסייר בלי קצפת ובלי מרגרינה
אם את רוצה מתכון אכתוב
או קרם קפה ואגוזים:
מקציפה קצפת ומוסיפה כפית קפה וחבילת אגוזים טחונים יוצא מעדן
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר קרם שמורכב מקצפת (או ריצ') ואינסטנט פודינג
על כל קופסת קצפת - חבילת פודינג וניל או וניל צרפתי, סוכר לפי הטעם
וכדי לקבל טעם קפה תמיסי 3 כפיות קפה בקצת מים רותחים, תקררי (אני שמה 2 קוביות קרח וזה תוך רגע מתקרר)
להקציף הכל יחד.
מתקבל קרם מאוד יציב
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י ariels;1622355:
אפשר קרם שמורכב מקצפת (או ריצ') ואינסטנט פודינג
על כל קופסת קצפת - חבילת פודינג וניל או וניל צרפתי, סוכר לפי הטעם
וכדי לקבל טעם קפה תמיסי 3 כפיות קפה בקצת מים רותחים, תקררי (אני שמה 2 קוביות קרח וזה תוך רגע מתקרר)
להקציף הכל יחד.
מתקבל קרם מאוד יציב

ריצ' ומרגרינה מבחינת בריאות (אנטי בריאות..) אותו דבר.
לאחרונה התחלתי להשתמש בחמאת קוקוס כתחליף למרגרינה, התוצאה מעולה! בטעם ובמרקם אין שום הבדל וחמאת קוקוס זה דבר עם ערך תזונתי גבוה לכשעצמו, אפילו בלי השוואה למרגרינה. מצד שני לא ניסיתי להקציף השתמשתי רק בתוך בצקים.
 

profession

משתמש פעיל
יש לי מתכון(אולי העלתי פה פעם) גם של עוגת קפה טורט מהממת שחותכים באמצע ושמים קרם באמצע ולמעלה גורפת מחמאות באופן מוחלט ואת השאלה הקבועה אם זה בטוח פרווה...

אם תרצי המתכון של הקרם זה:

1 ריץ'
1 סוכר וניל
שקית פודינג וניל
כף נס קפה
1/2 כוס מים

(בשביל ה'נערווים' אני שמה 2 ריץ'-שיהיה מספיק קרם בשפע ל2 החלקים- ואז תמיד נשאר לי קרם אז לשיקולך)
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פקאן;1622377:
ריצ' ומרגרינה מבחינת בריאות (אנטי בריאות..) אותו דבר.
לאחרונה התחלתי להשתמש בחמאת קוקוס כתחליף למרגרינה, התוצאה מעולה! בטעם ובמרקם אין שום הבדל וחמאת קוקוס זה דבר עם ערך תזונתי גבוה לכשעצמו, אפילו בלי השוואה למרגרינה. מצד שני לא ניסיתי להקציף השתמשתי רק בתוך בצקים.

אכן. ריצ' זה מרגרינה נוזלית.
לכן גם כתבתי קצפת - אם יש לה אופציה בוודאי שעדיף חלבי מריצ'
חמאת קוקוס נהדרת, משתמשת גם (בזכות מישהי שביקשה פה מתכון איך להכין לבד - התחלתי) אבל כנ"ל - מעולם לא ניסיתי להקציף.
 

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ariels;1622409:
אכן. ריצ' זה מרגרינה נוזלית.
לכן גם כתבתי קצפת - אם יש לה אופציה בוודאי שעדיף חלבי מריצ'
חמאת קוקוס נהדרת, משתמשת גם (בזכות מישהי שביקשה פה מתכון איך להכין לבד - התחלתי) אבל כנ"ל - מעולם לא ניסיתי להקציף.

איך מכינים לבד??
 

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י EC;1622426:
איך מכינים לבד??

כל כך קל ופשוט:
מכניסים למעבד מזון חבילת פתיתי קוקוס ומפעילים את המעבד עד שנוצר נוזל לבן. את הנוזל מעבירים לכלי אחסון, לאחר כמה שעות הוא מתגבש - והרי לכם 'חמאת קוקוס'.
 

חלומי

משתמש פעיל
קרם קפה בקלי קלות בלי ביצים מרגרינה וכו',

2 כפיות שטוחות מאוד של קפה, להמיס במעט מים
2 שקיות אבקת סוכר
3 כפות שמן
1/4 כוס מים,

מתחילים מרבע כוס מים ומוסיפים אח"כ עוד קצת לפי מה שנראה,
זה אמור להיות סמיך אבל שניתן למרוח אותו, אם זה יוצא נוזלי מידי הקרם לא מתקשה,
כדי להסמיך שוב אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י dk;1622476:
כל כך קל ופשוט:
מכניסים למעבד מזון חבילת פתיתי קוקוס ומפעילים את המעבד עד שנוצר נוזל לבן. את הנוזל מעבירים לכלי אחסון, לאחר כמה שעות הוא מתגבש - והרי לכם 'חמאת קוקוס'.

עשית פעם את המתכון הזה?
כי לדעתי זה יעבוד רק עם מעבד מזון חזק מאוד, וצריך משהו כמו 20 דק' מינימום של הפעלה רציפה כדי שיצליח

אני עושה כך:
משרה 2 כוסות קוקוס ב-2 כוסות מים רותחים, נותנת לזה לעמוד קצת (עד חצי שעה)
מרסקת בבלנדר במשך כמה דקות (עד 10 דק')
מחכה שקצת יתקרר וסוחטת דרך בד לתוך כלי אחסון
התוצאה היא חלב קוקוס.
אם נותנים לו לעמוד ולהתקרר (במקרר) השומן נפרד מהמים, מצטבר למעלה ומתקשה, ואז מעבירים סכין סביב הדפנות ומשחררים אותו.

משתמשים כמו מרגרינה\חמאה

(הקוקוס הטחון שנשאר משמש לעוגות, עוגיות וכו')
 

sari93

משתמש צעיר
לא עלה בדעתי שאפשר להכין את זה לבד, זה הרבה יותר זול!
אם מזמינים ישירות מהחברה (פוליבה) זה יוצא מאד זול אבל צריך להזמין 20 קילו בבת אחת וזה המון בשבילי אז אני קונה ב-20 ש"ח לקילו אצל מישהי שמזמינה כמות ומוכרת.
למדתי משהו חדש
תודה!!
 

HGO

משתמש רשום
משתמשים הקוקוס הפשוט שקונים בכל סופר (מיה / קדמה וכדו')?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה