כן!
היא יכולה!
תופתעי....
אז ככה מתכון שהכנתי יחד עם חברה שלי במטבח של העבודה
עוגת גבינה ביסקויטים- ללא מצרכים בסיסיים (שמנות לסוגיהן, פודינג, ושוקולד) וללא תנאים (אין תנור, אין איך להקציף)
זה היה אתגר, אין מה לומר ועמדנו בו בכבוד
העוגה התחסלה תוך דקות ספורות....
מה שכן, גילינו שאפשר להכין את העוגה הרגילה בגירסה הרבה יותר בריאה...
החומרים שעמדו לרשותינו [חוץ מהגבינה הכל לקחנו מפינת הקפה.....] :
ביסקויטים
גבינה לבנה 5%
סוכר
חלב
אבקת שוקו
קפה נמס
ומים רותחים
עוגיות עגולות בטעם חמאה
בנוסף היתה כירה חשמלית
ותבניות אלומניום
אופן ההכנה
לתערובת גבינה בהירה שמנו כוס סוכר+רבע כוס חלב בתבנית על הכירה החשמלית
ערבבנו עד שהסוכר נמס והנוזל החליף צבע לקרמלי
שפכנו קופסאת גבינה גדולה וערבבנו.
לתערובת גבינה חומה- ערבבנו עם קופסאת גבינה אבקת שוקו ומעט מאד קפה שהומס במים רותחים עם סוכר.
ועכשיו להרכבה:
שכבת ביסקויטים (לא לטבול בשום נוזל!!)
שכבת גבינה בהירה,
שכבת ביסקויטים
שכבת גבינה חומה
מעל הכל פיזרנו פירורי עוגיות בטעם חמאה (די הרבה, שלא יראו את הגבינה בכלל)
ושלחנו לנוח במקרר למשך 3 שעות
[לא לוותר על השלב הזה! כאן הביסקויטים 'שותים' את כל הנוזלים מהגבינה אחרת העוגה נוזלית מידי]
אח"כ הזמנו את החבריה לטעום (כולן נשים נשואות)
א. התחסל במהירות
ב. היה ממש דומה למתכון עם שמנת ופודינג
ג. ההערה היחידה שהיתה לשיפור היא להכין כמות יותר גדולה
אז יאלה
תנסו ותדווחו איך יצא
ואל תפחדו לנסות להכין מתכונים עם מה שזמין כי ה-כ-ל אפשרי