למי יש נסיון עם תביעה משפטית נגד חברת תחבורה?

טלTAL

משתמש רשום
עיצוב גרפי
חיכיתי לאוטובוס שמגיע כל שעה, במקום שיש 3 תחנות. כשהאוטובוס הגיע הוא עצר בטעות (?) בתחנה הלא נכונה מבין ה 3, אולי בגלל משאית שעמדה וחסמה את התחנה. התקדמתי לעבר האוטובוס וכשהגעתי הנהג פתח בנסיעה מהירה.:mad::mad::mad:
האם יש לי אפשרות להגיש תביעה או שהעלות תהיה יותר מהפיצוי?

riki-v

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
באגד יש נציג תלונות הציבור, אפשר לדבר איתו, לשלוח לו פקס ולנסות את המזל, זה לא עולה כסף...
הבן שלי פתח את הראש בגלל עצירה פתאומית של האוטובוס, וקיבלתי פיצוי כספי כפי שביקשתי ללא עזרת עורך דין.

יש עורכי דין שמתמחים בלהגיש תביעות נגד חברות התחבורה, אבל זה דורש ממך הרבה מסמכים וכו'..

פרידה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אינני יודעת מאיזה אזור אתה בארץ בכ"א באשדוד יש משהו שמטפל בתלונות אם זה רלוונטי תבדוק דרך עיתון העסקים באשדוד (אין לי כרגע את העיתון לידי)

טלTAL

משתמש רשום
עיצוב גרפי
חברת "עילית" בביתר. תגובתם היתה שהם יטפלו בנהג.

RCpro

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
בלה בלה בלה בלה.
תפנה למשרד התחבורה.

בהצלחה.

RCpro

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
בעצם. שלח להם מכתב, קבל כרטיסייה מתנה, ותגיד תודה.
אף שופט לא ירשיע אותם בגלל טעות שנעשתה בתום לב.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
האוטובוס כבר יצא,
ולא אחר בשעה-שעתיים,
ולא נתקע בתחנה הראשונה,
ולא היה עמוס ודילג על תחנות,
ולא נעצר על איזה ויכוח עם נוסע,
ולא נכנס לתחנת דלק למלא את המיכל,
הוא רק דילג על התחנה שעמדת (ועוד היתה שם משאית, באמת מה ציפית ממנו שהוא יחפש מאחוריה בדיוק אותך....)
תגידי תודה לה' ואם תצליחי להוציא מהם פיצוי כספי קטן - אשריך!

טלTAL

משתמש רשום
עיצוב גרפי
תודה לעונים, אני באמת יפנה לעילית ונראה איזה כרטיסית נוער הם ישלחו לי...

א.ישראל

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אתמול התפרסם בהמודיע מקרה של אשה שחיכתה בתחנה ברח' כהנמן בבני ברק, והנהג משום מה לא עצר. המקרה טופל ע"י עו"ד מארגון 'בצדק' ובית המשפט פסק על אגד לשלם 800 ש"ח.
לאחרונה ארגון זה מטפל ומגיש תביעות משפטיות בנושאים אלו. וכבר התפרסם בעבר פסיקות של סכומים אף יותר גבוהים.

ארגון בצדק:
טלפון: 02-5001922
פקס: 02-5001882
לגזור ולשמור:)

סלאוויטא

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י א.ישראל;n791699:
אתמול התפרסם בהמודיע מקרה של אשה שחיכתה בתחנה ברח' כהנמן בבני ברק, והנהג משום מה לא עצר. המקרה טופל ע"י עו"ד מארגון 'בצדק' ובית המשפט פסק על אגד לשלם 800 ש"ח.
לאחרונה ארגון זה מטפל ומגיש תביעות משפטיות בנושאים אלו. וכבר התפרסם בעבר פסיקות של סכומים אף יותר גבוהים.

ארגון בצדק:
טלפון: 02-5001922
פקס: 02-5001882
לגזור ולשמור:)

האירגון הזה פעיל ?

יש אחרים?

מישהו יודע פרטים נוספים בנושא לתועלת הציבור ??

תודה!

ראובן ק

משתמש רשום
אפשר ישירות לבית המשפט לתביעות קטנות כמובן רק אם המקרה צודק ומוצדק לפי כל כללי התח"צ
יש צורך לבדוק את כל הפרטים שהם יוכלו לענות {כגון שיוצא אוטובוס שעושה מסלול דומה גם אם לא ישיר אלא מאסף בעוד ערים בתוך 45 דק מאז שהאוטובוס היה אמור לצאת ולא יצא גם בזה הם יסתדרו} וכן עוד נושאים שכדאי לבדוק כל מקרה לגופו

בכל מקרה הכי כדאי לפנות לבד או ביד לבית המשפט האיזורי לתביעות קטנות או באתר נט המשפט {קצת מסורבל}
ולחכות לכתב הגנה ולדיון
ישנם חברות שיבואו לפשרה אך אם נראה לכם שאתם צודקים כדאי לנסות ולמתוח ולבקש יותר או לנסות להמשיך עד לדיון הכי הרבה ההפסד הוא רק 50 ש"ח
לא שווה להמשיך למתוח כי אזי אז ההפסד יגדל

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
אני נוסעת די קבועה באוטובוס מסוים, עולה בתחנה השניה שלו. תקופה מסוימת הוא התחיל לשחק ולפספס אוטובוסים, כמה וכמה פעמים שלא יצא אוטובוס כלל - פניתי עם הפרטים המלאים לחברת דן ולמשרד התחבורה עם תביעה.

חברת דן - קיבלתי מכתב מרגש על כמה שהם מצטערים שזה קרה, אבל זה לא תלוי בהם ובלה בלה וככל הנראה האטובוסים יצאו בזמן אבל התעכבו בגלל העבודות בז'בוטינסקי (מה הקשר????????? האוטובוס לא מגיע בכלל לז'בוטינסקי ולא לאזור, ואני עולה בתחנה השניה שלו, כשאני יכולה לראות ממנה את האוטובוס חונה בסמוך לתחנה הראשונה בזמן היציאה ולא יוצא!!!)
בקיצור -אפילו כרטיסיית נוער לא קיבלתי, ממשרד התחבורה - עבר יותר מחודש ימים וטרם קיבלתי תגובה.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י טוליפ;n5009465:
תודה. האם ניסית לתבוע? לפי מה החלטת על גובה הפיצוי?

יש לי כתב תביעה מסודר ביד
הכל מוכן לי בצורה מאד ברורה
על גובה הפיצוי התיעצתי עם סטודנט למשפטים
שעזר לי בהסברים מה קביל ומה לא ומה ביהמ"ש רואה בחומרה...

עדיין לא הגשתי את התביעה
כי אני מאוד מתלבטת אם שווה לי לפנות לערכאות בשביל 2500 ש"ח.

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מנוחהלה;n5009511:
יש לי כתב תביעה מסודר ביד
הכל מוכן לי בצורה מאד ברורה
על גובה הפיצוי התיעצתי עם סטודנט למשפטים
שעזר לי בהסברים מה קביל ומה לא ומה ביהמ"ש רואה בחומרה...

עדיין לא הגשתי את התביעה
כי אני מאוד מתלבטת אם שווה לי לפנות לערכאות בשביל 2500 ש"ח.

אולי תתיעצי עם רב?
כי המצב של התחבורה הציבורית במדינתנו כל כך רע, שרק אם כולם יגישו תביעות, והחברות יסבלו בכיס, אולי זה יתחיל להזיז משהו.
מדוע חברה/ות שכל כך מזלזלות בציבור, ולא נותנות שירות מינימלי שגם הנסיעות/האוטובוסים/הקווים שקיימים לא יוצאים בזמן/לא יוצאים בכלל/עמוסים בצורה לא אנושית זכאיות לרחמים?

bp1

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני תבעתי את חברת נתיב אקספקס על כך שהאוטובס שנסעתי בו עקף את התחנה בה הייתי אמורה לרדת (שה אזור שהאוטובוס צריך להיכנס לשם במיוחד) וכשהערתי לנהג הוא לא הסכים לחזור.
שלחתי תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ולאחר דיון קצר בו רק סיפרתי את העובדות השופט פסק שהחברה תשלם לי פיצוי של 2,500 ש"ח ואכן קיבלתי אותם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה