למה שאתרום למיני סיני?

חד וחלק

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י מלפפון;1901123:
כי היו כמה שעיצבנתי אותן, אז הן עיצבנו אותי, כך שעיצבנתי אותן בחזרה..:):)

ממש נשמע כמו קשרים משפחתיים אמיתיים...
מזכיר מריבות בין אחים. ;)

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מלפפון,את שואלת למה לתרום? כמה נקודות:

כי נצטוונו על מצוות החסד, הצדקה, מתן בסתר, הכנסת כלה, עזרה לזולת, שמחת חתן וכלה וכאן הכל מגיע ארוז ספיישל עד פתח ביתך..

כי זה מקרה קשה גם בלי קשר לחתונה, החתונה היא רק הטריגר שהוביל למכירה הסינית, וכל עניין המכירה נעשה בשביל להקליל את העניין של התרומות, אם תדפדפי אחורה כל העניין התחיל עוד מבר המצוה של בן המשפחה שחיים דיקמן פתח עבור זה קריאת מצוקה לתרומה( ושוב אני מדגישה הצורך לא מתעורר רק בבר מצווה או בחתונה, היומיום מאוד קשה שם ולכן גם יש קרן פעילה למקרה בקופת 'קרן החסד' בברכפלד, ובהגיע עת האירועים האלו, המצב ממש בקריסה טוטאלית ונדרשת עזרה דחופה לפסוע את הצעדים הראשונים) אני, באופן אישי, אין לי שום הכרות עם המשפחה ולא יודעת במי מדובר, וזה גם ממש לא חשוב ומשנה לי לדעת, אבל עוד מהקריאה על הבר מצווה התעניינתי במקרה שנגע לליבי, ומה אפשר לעזור ומאז עורבתי מעט בכל הנוגע למאחורי הקלעים והשתדלתי להציף פה ושם בפורום את מה שנתבקשתי באישי מבעלי המקרה, ולאחרונה שוב שהחתונה נצפתה באופק ב"ה והמצב היה בכי רע שוב ניסנו להציף ע"י העלאת מכתבי הרבנים המכירים את המקרה מקרוב ומעידים על הצורך הנואש בעזרה מיידית, ואז עלה הרעיון של המכירה וכ3 גרפיקאיות מוכשרות כאן מהפורום ואני לקחנו על עצמנו את העיצוב של הקטלוג ושאר הפרסום מסביב בהתנדבות, בשמחה ובכיף גדול, עוד ניק רחב לב במיוחד לקח על עצמו את כל העניין של הריכוז, הפרסים, התיווך, הלוגיסטיקה ומה לא?? והוא זה שבעיקר עומד בפועל מאחורי הניק של 'מיני סיני' שזה רעיון שעלה בהמהלך הסיעור מוחות הפורה שהיה, שהכל יהיה מסודר תחת הניק של שם המכירה, מיני מכירה סינית שנעשתה בספונטניות, בהתנדבות מלאה מתוך עזרה הדדית, מתוך לב רחב ורצון לתת ולסייע, וכמובן שגם רוב רובם של הפרסים נתרמו בנדיבות ע"י יושבי הפורום כאן..
עוד 2 ניקיות מדהימות עמדו מאחורי כל העניין של הפרסום וכתיבת המלל, ו.. בטוח שהיה עוד פה ושם מאחורי הקלעים!!
יש לנו כ150 דפים של סיעור מוחות שנערך בין כל הנרתמים למקרה בלי לשאול שאלות יותר מידי אלא לעזור וכמה שאפשר..

כי זה מכירה סינית במחירים מצחיקים, ושכרה בצידה ( הזוכים בהגרלות מקבלים גם שכר כאן ועכשיו..)

עד כאן סיפור החיים..
מעוניינת לקחת חלק בעזרה למקרה? יותר ממוזמנת!

הכניסה להגרלה עד מחר בלילה בלבד!
הזכות להכנס נתונה לכולם!

ch3

משתמש פעיל
המעשרות שלי אני תורמת למשפחתי. ובמילא עד כה לא התערבתי.
אבל לראות כאן את האחדות, ומי כעמך ישראל, שהתאספנו לא פעם לאמירת תהילים, הפרשת חלה שיר השירים וכדו', והפעם למצוות צדקה והכנסת אורחים.
אני מקנאה בזכויותיהם של המארגנים. וכן של התורמים, למי?? לניק שאנחנו לא יודעים מי הוא, אין חסד גדול מזה.

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
איפה יש הדרכה מפורטת איך משתתפים במכירה הזו? לא הצלחתי להבין מה עלי לעשות כאשר רצוני לרכוש מספר כרטיסים לפריטים שונים.

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
האמת שלא היתי כאן כשהתנהל כל הדיון הזה,
אני רואה אותו רק עכשיו,
ועם כל זה שעזרתי בסיוע להתרמה וכו,
תרמתי גם בעצמי,
כי אני ראיתי את האכפתיות של צוות שלם שהתגייס בהתנדבות מלאה,
להכניס לשגרת החיים שלו פרויקט שכזה.. שכלל כמה לילות נטולי שינה..
ואת האכפתיות,
ובתור אחת שיודעת שמאחורי הסיפור עומדים אנשים רצינם מאד..
לא יכולתי שלא להגיב, מצוות צדקה אמיתית,
גם 10 שקלים זה תרומה :) ...

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אני בין עלו העומדים מאחורי המכירה. יותר בצד העיצובי והביצועי.
ואני מסמיקה כשאני כותבת, אבל חלק מהמניעים שלי אנוכי למדי... כן, רציתי קצת פרסום ויציאה לשוק בעבודה על הקטלוג ועל הבאנר. (למרות שאני מרגישה שהשנים שעברו ולא התעסקתי בפלאש/בניית אתרים הסיגו אותי אחור.)
הניק "מיני סיני" עלה לאויר כדי לתת אחידות למכירה. עומדים מאחוריו לפחות 8 ניקים פעילים מאד בפורום, ביניהם EC (מעל 6000 הודעות, בדקתי. וברור שיש מי שעומד מאחורי הניק, כי אי אפשר לקשקש בשכל בכמות הודעות כזו...), ועוד.

והיות שאני יודעת שכרגע אנו לא במצב של תרומה כספית כי מצב חשבון הבנק קצת דחוק, החלטתי, חוץ מההיתרמות שרציתי - לתרום בתחומים שאני יודעת, מכירה ואוהבת ולהרתם למען המכירה. ואח"כ תרמתי עוד שתי זכיות, גם כן בשווי רציני.

ואני מכירה את מי שעבדתי בשבילו? לא, ממש לא. אין לי שמץ של מושג אם קוראים לו יענקל או זרח או רחמים. זה גם לא משנה הרבה מבחינתי, כי התרומה עשתה לי משהו, הרגשה שאפשר להגיע אליה רק כשמתעסקים לשם שמים. ואל תחשבו על כך שאני מטפסת גבוהה גבוהה במילים ומנסה לשכנע במליצות, כי ההרגשה היתה ממשית לגמרי!

אז אני יודעת: שזו משפחה מק"ס (כמה שכונות בדיוק יש שם?...), שחתנו בן, ושחיי היום יום קורעים אותם לגמרי. עוד הרבה לפני החתונה! וזהו ז-ה-ו. ולמרות זאת - זה לא מונע ממני, מישהי אלמונית לגביהם, להרתם למאמץ. ואני מרגישה זכות בשבילי, וזה עושה לי טוב! (ואם הניק האלמוני קורא, אז בבקשה: אל תעלב...) אני לא מדברת על ההרגשה שאני נמצאת במקום שמרגיש עליונות, כי לא לזה הכוונה שלי. אני מאמינה שנתרמתי מהניקים האלו לא מעט, וזה הזכות שלי להשיב להם תודה! ולגבי ההנאה שלי? כנראה שזה הכוונה ב"לשם שמים".

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אגב, מצוות צדקה ומעשרות הם שני דברים שונים. כך שהצדקה לא מסתיימת שנגמרו המעשרות. [כמובן כל אחד לפי יכלתו.]

אקורד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נראה לי שאף אחד לא הבין את מלפפון,
רק אני:cool::cool::cool:

היא באה לתרום,
באמת אם כל הלב,:rolleyes:

וחשבה לעצמה,
גם אבא שלי עדיין נקרע עם החתונות שלך הילדים שלו...
גם הדוד שלי...
וגם השכן...

אבל...
היא הניחה(כנראה בצדק)
שאם מארגנים כזאת מכירה זה קצת יותר מהקושי של לחתן,

ואז..
היא ביקשה עזרה,
בואו תשכנעו אותי שאכן יש כאן משהו שהוא יותר...

ולתועלת עוד כמה אנשים היא עשתה את זה ע"ג הפורום,

ואכן,
אחרי שענו לה,
תשובות המניחות את הדעת,
יתכן שהיא תרמה ....

מלפפון, נכנסתי לראש שלך????:p:p:p

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
ואו, איזה ניתוחי אופי.
אני צריכה לעבור על שורה שורה..

הכל נכון חוץ מהשורות שביקשתי שישכנעו אותי.
ביקשתי לדעת מה הסיפור פה.
והנחתי שעוד ניקים שואלים את עצמם, לכן שאלתי בריש גלי.
קיבלתי תגובה באישי שאני מקררת, וזו ממש לא הכוונה שלי.
ולהפך, יש מצב שאני הולכת לבקש ממיני סיני דמי פרסום:D. לדעתי השאלה הזו רק קידמה את המכירות.
כי אנשים קיבלו תשובות לשאלות ששאלו את עצמם.
אז יכולתי לטמון את ראשי בחול ולעבור הלאה.
אבל העלתי את התמיהות לטובת כולם.
ובאמת הבוקר נכנסתי לקטלוג ותרמתי.

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;1901666:
ואו, איזה ניתוחי אופי.
אני צריכה לעבור על שורה שורה..

הכל נכון חוץ מהשורות שביקשתי שישכנעו אותי.
ביקשתי לדעת מה הסיפור פה.
והנחתי שעוד ניקים שואלים את עצמם, לכן שאלתי בריש גלי.
קיבלתי תגובה באישי שאני מקררת, וזו ממש לא הכוונה שלי.
ולהפך, יש מצב שאני הולכת לבקש ממיני סיני דמי פרסום:D. לדעתי השאלה הזו רק קידמה את המכירות.
כי אנשים קיבלו תשובות לשאלות ששאלו את עצמם.
אז יכולתי לטמון את ראשי בחול ולעבור הלאה.
אבל העלתי את התמיהות לטובת כולם.
ובאמת הבוקר נכנסתי לקטלוג ותרמתי.

נהדר שתרמת.
לדעתי רוב הגולשים זוכרים את ההסבר של חיים דיקמן למה לתרום למקרה הזה, שהיו עוד לפני ההתגייסות למכירה. גם המארגנים (המופלאים) של המכירה ממש לא היו אנונימיים ולכולם היה ברור שהניק "מיני סיני" הוא שם כולל לקב' הנ"ל.
כנראה פספסת את ההודעות של תחילת ההתארגנות.

שירי12

משתמש סופר מקצוען
צלצלתי למלפפון, כי הבנתי אותה. גם אני כשקראתי את הקטלוג לא ממש השתכנעתי לתרום. זה מקרה שלא סוחט דמעות, שיש עוד כמוהו, שכל אחד מכיר מישו כזה.
אבל מה - אני יודעת שזה מישהו מפה, ואנשים אחראיים לקחו על עצמם את העבודה הקדושה הזו, ויש מכתבי רבנים, ויש גם הגרלה שווה (שגם תרמתי לה משו בעצמי) - אז למה לא לתרום?
במיוחד שיש לנו עודף מעשרות.

yael1

משתמש רשום
נכתב ע"י מלפפון;1900926:
את מזכירה לי את המורות שאומרות לבנות ששואלות שאלות הבנה והתעמקות: יש לך בעיות באמונה.
כאילו מה, אסור לשאול?
הקטע הזה של הפיכת שאלות מתוך רצון לדעת להתרסה כבר פסה מן העולם שלנו.
צר לי.
יש לי זכות לדעת להיכן הולכת התרומה שלי.

ואני מקבלת את מה שעונים פה, ויש מצב שאתרום. כבר כמה ימים אני מסתובבת עם ההתלבטות הזו. ואם המכירה הזו מתפרסמת ברבים, יש לי זכות לשאול ברבים.

ואם אקבל תשובות מניחות את הדעת, יש מצב שזה יענה לעוד כאלו שמתלבטות, ואולי תתווספנה תרומות. תחשבי על זה!
אז אולי היית שולחת למיני סיני באישי??
הברור הזה הוא במקום. אולי רק הבמה לא מוצלחת.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י yael1;1901814:

נראה לי התקיפו פה את מלפפון על לא עול בכפה :(
זה פורום, לא?
סך הכל היא שאלה שאלה לגיטימית. מי שיש לו מה לענות, קיבל את הבמה. גם אם אין לו גישה לניק 'מיני סיני'.
נגגיד אני :) ועוד כמה...

חוץ מזה, על כל אחד ששואל בקול, יש בקהל עוד עשר ששואלים בלב את אותה שאלה. וככה גם הם נענים.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י yael1;1901814:

מתוך הבנה בנפש האדם, שלא רק אני קיבלתי חכמה ובינה:), ויש נוספים שחושבים ולא מעוניינים לתרום לאלמוניים, החלטתי שאם יש כאן במה שמפרסמים, יש הגיון לשאול את הנ"ל בריש גלי. ועובדה שמישהו כאן כתב שזה גרם לו לתרום.
ואני מוצאת את עצמי מסבירה את עצמי שוב ושוב, ואני לא חשה צורך להתנצל..

ואגב, למה את לא שלחת לי באישי?

בדיוק מאותה סיבה גם אני כתבתי כאן.

השקעה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני ממש מרגישה צורך לכתוב משהו
אני לא נכנסת הרבה זמן לפורום חוץ מהצצות קלות בעיקר בתחום הצילום ופה ושם איש את רעהו, כי יש לי המון עיסוקים שתופסים אותי ואין לי זמן פנוי של דקה, אז היום נכנסתי...
לפני כן הייתי רואה את הכותרות של מיני סיני, פעם אחת פתחתי וראיתי שצריך להוריד קטלוג של מכירה סינית כל שהיא, לא התעמקתי במה מדובר וכיוון שמכירה סינית יכולה לעניין אותי רק שעומד מאחוריה איזה ארגון שאני מכירה טוב-הייתי מדלגת על האשכולות האלה בלי לשים לב במה מדובר בכלל.
פתאום אני רואה כותרת שערורייתית ;) ואשכול רב תגובות, כמובן שפתחתי להעביר את הזמן שאין לי ולרענן קצת את הראש. כותרת האשכול לדעתי משקפת היטב את התוכן שלו ולא מתלהמת בכלל: מלפפון שואלת למה כדאי לתרום למיני סיני האלמוני וכוווווולם עונים בצורה הכי משכנעת שיש, כולל הסבר מה זה בכלל למי שלא הבין ולא שם לב. מעלים קטלוג, כאן אני כבר חייבת להסתכל, והנה אני רואה עשרות אנשי מקצוע תורמים מנדבת ליבם, קוראת את הסיפור שמאחורי, מתרגשת ומחליטה לתרום קצת כפי יכולתי.
בקיצור מלפפון עשתה פה עבודת שיווק. ממש ברור לי למה היא שאלה, כי בזכות ההסברים כאן באשכול העניין בכלל ענין אותי ובטוח שהיה עוד אנשים כאלה, אז נראה לי שזה תרגיל שיווקי שמלפפון תרמה למיני סיני בסתר...:)

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
כמי שמכירה מעט את מלפפון, אין לי ספק שהכוונה שלה טובה.
בעיני השאלות שהעלתה לגיטימיות לגמרי, וכפי שהיא עצמה ציינה, אני מקווה שהן עוד תבאנה תועלת, כיעל כולן יש תשובות, וכנראה חשוב שהקהל ייחשף אליהן.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י השקעה;1901868:
אני ממש מרגישה צורך לכתוב משהו
אני לא נכנסת הרבה זמן לפורום חוץ מהצצות קלות בעיקר בתחום הצילום ופה ושם איש את רעהו, כי יש לי המון עיסוקים שתופסים אותי ואין לי זמן פנוי של דקה, אז היום נכנסתי...
לפני כן הייתי רואה את הכותרות של מיני סיני, פעם אחת פתחתי וראיתי שצריך להוריד קטלוג של מכירה סינית כל שהיא, לא התעמקתי במה מדובר וכיוון שמכירה סינית יכולה לעניין אותי רק שעומד מאחוריה איזה ארגון שאני מכירה טוב-הייתי מדלגת על האשכולות האלה בלי לשים לב במה מדובר בכלל.
פתאום אני רואה כותרת שערורייתית ;) ואשכול רב תגובות, כמובן שפתחתי להעביר את הזמן שאין לי ולרענן קצת את הראש. כותרת האשכול לדעתי משקפת היטב את התוכן שלו ולא מתלהמת בכלל: מלפפון שואלת למה כדאי לתרום למיני סיני האלמוני וכוווווולם עונים בצורה הכי משכנעת שיש, כולל הסבר מה זה בכלל למי שלא הבין ולא שם לב. מעלים קטלוג, כאן אני כבר חייבת להסתכל, והנה אני רואה עשרות אנשי מקצוע תורמים מנדבת ליבם, קוראת את הסיפור שמאחורי, מתרגשת ומחליטה לתרום קצת כפי יכולתי.
בקיצור מלפפון עשתה פה עבודת שיווק. ממש ברור לי למה היא שאלה, כי בזכות ההסברים כאן באשכול העניין בכלל ענין אותי ובטוח שהיה עוד אנשים כאלה, אז נראה לי שזה תרגיל שיווקי שמלפפון תרמה למיני סיני בסתר...:)

דווקא תרמתי למיני סיני בגלוי..
כתבתי על זה הבוקר. תרמתי להם אחרי כל המלפפונים שקיבלתי בפרצוף..
ואולי יהיו לי כמה ספרים, בובות או נפה חשמלית.
אח"כ כבר אודיע לבעלי שקניתי לו את הנפה במיוחד עבורו..
ואת הבת שלי אלמד עברית תקנית.
האם אומרים נפה עם דגש או בלי..:):)

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כדי לרענן את הזכרון של כולנו איך התחיל הכל..
מעלה את ההודעה של חיים דיקמן בזמנו במגבית בר מצוה
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1444887&postcount=1

קריאת חירום, ובקשת עזרה חריגה! שלום רבי חיים!
זהו מכתב שלא תכננתי לכתוב. אני לא רגיל בכתיבת מכתבים, אך הפעם אני מרגיש שלא נותרה לי ברירה.

לא נעים לי לפנות, אבל אחרי שניסיתי דרכים רבות אחרות, ואחרי לבטים רבים, אני נאלץ לפנות לחברים, לידידים ולעמך בית ישראל בבקשת עזרה כספית.

לאחרונה, לדאבוני מצבי הפיננסי מאוד מאוד לא קל - בלשון המעטה, ההוצאות ב"ה גדולות, עם שמחות בעז"ה בפתח (בר מצוה בתקופה הקרובה ואין לי עדיין מאיפה לשלם על תפילין!), הכנסות מסודרות אין מזה תקופה ממושכת, אם כי יש הרבה מאוד אופטימיות, הן מצדי והן מצד פרויקט די מבטיח של אשתי שתחי', אבל באופטימיות עדיין אי אפשר לשלם לא במכולת ולא בחברת החשמל...

אני חייב להשיג סכומי כסף נכבדים דבר יום ביומו, אם להוצאות שוטפות ואם לנושים מהלוואות שלקחתי ומצ'קים שחזרו לי, ואין לי מושג מאיפה. אם יש למע"כ דרך לעזור לי, בשילוב תפילות אמתיות שלא אזדקק לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם - אנא אנא!
אם יש דרך לפנות לעזרת חברי הפורום בצורה שלא תחשוף אותי, אודה שבעתיים.

בכל הכבוד וההתנצלות

-----------------------------

חברים יקרים!
הודעה זאת קיבלתי מאחד מחברי הפורום הפעילים כאן בפרוג, אדם שאוהב לעזור ולסייע תמיד למשתמשים כאן.

לדעתי זאת הזדמנות להשיב טובה לאדם כזה ולא לנטוש אותו לבד למצבו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה