נכתב ע"י חגי פאהן;2493882:אז עכשיו שמעת. הייתי שם ואני אומר לך - השבת נכנסה כעבור שבע דקות.
ממש כך !!
נוסטלגיה...
נכתב ע"י חגי פאהן;2493882:אז עכשיו שמעת. הייתי שם ואני אומר לך - השבת נכנסה כעבור שבע דקות.
נכתב ע"י נעמיתוש;2493892:ממש כך !!
נוסטלגיה...
נכתב ע"י חגי פאהן;2493851:זו החלטת אקדמיה מפורשת. אני מנסה להבין למה, אבל הקבצים של ההסבר חסומים לי...
http://hebrew-academy.org.il/wp-content/uploads/meeting92.pdf?&~nfopt(fileDistorted=1)
http://hebrew-academy.org.il/wp-content/uploads/meeting164-165.pdf?&~nfopt(fileDistorted=1)
נכתב ע"י אפכא מסתברא;2494367:הדוגמא שנתת בקשר לירח אינה נכונה מאחר ש'ירח' במקרא לעולם זכר:
וַיִּדֹּם הַשֶּׁמֶשׁ וְיָרֵחַ עָמָד (יהושע י,יג)
שֶׁמֶשׁ יָרֵחַ עָמַד זְבֻלָה (חבקוק ג,יא)
וְיָרֵחַ לֹא יַגִּיהַ אוֹרוֹ (ישעיה יג,י)
וְיָרֵחַ לֹא יָאִיר אוֹרוֹ (יחזקאל לב,ז)
וְיָרֵחַ יָקָר הֹלֵךְ (איוב לא,כו)
הַיָּרֵחַ לֹא יָאִיר לָךְ (ישעיה ס,יט)
וִירֵחֵךְ לֹא יֵאָסֵף (שם, שם כ)
ואין כאן עניין של 'הולך' או לא 'הולך' - ברור ש'לבנה' זו מלה במבנה של נקבה, הפעלים מתיחסים אליה כנקבה...
נכתב ע"י שכל הישר;2494404:תודה לכולם, הבנתי את העיקרון, אך השאלה עכשיו היא כך: ספר תורני שכתב 'המספר ד'' - איך אני פותח? 'המספר ארבע' או 'המספר ארבעה', דהיינו האם החלטות האקדמיה חלות גם על ספר תורני, או אולי בניסוח תורני הכללים שונים?
תודה
לא, רק באתי לסתור את ה'איך שזה הולך' - אם במקרא זה כך, הרי זה לא מפני שזה 'הולך' או 'נשמע טוב'. ואגב, גם ה'סהר' המקראי הוא בלשון זכר. וזה מפני שהשמות 'ירח' ו'סהר' הם במשקלים של זכר (זקן, מלך בשינוי המתבקש מפאת האותיות הגרוניות).נכתב ע"י ערך רב;2494375:במה זה סותר את דברי? האם נראה לך שמה שהמקרא משתמש בירח בלשון זכר מוכיח שהירח הוא זכר?! גם המקרא מחלק את השמות לזכר ולנקבה על פי קלות הלשון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: