יש לי הצעה לשם החוק: 'חוקי סדום'
ח"ו
הלא הובא לעיל מרש"ר הירש שזו השקפת התורה בענין יובל
בלת''ק
מי ישכיר לכם דירות אם לא אלו שקונים שתיים שלוש דירות?????
אני יודע דבר אחד
ככל שיהיה יותר קל וזול לקנות דירות להשקעה מחירי השכירות ירדו ואני וכל העניים ירויחו
הם ענו יפה על זה, אם הדירות הללו לא היו ביד משקיעים אלא בידי חסרי דיור, היה יורד ביקוש השכירות, כיון שכל אותם חסרי דיור לא היו צריכים לשכור דירה:
את האלפי הדירות שהמשקיעים קונים ואחרי זה הם משכירים לצעירים
הזוגות הצעירים יכלו לקנות אותם בעצמם-לעצמם....
(וללא המשקיעים המחירים היו נמוכים וכולם היו יכולים לקנות)
עד ה2008 שהמשקיעים התחילו לגנוב את הדירות מהזוגות הצעירים ועל הדרך לייקר אותם
שיעור המשקיעים מסך רוכשי הדירות היה 3 אחוז בלבד
ולא
אף אחד לא גר ברחוב
המחירים בגלל זה היו נמוכים מאד
וכל אחד קנה לעצמו בית מבלי להזדקק לחסדיהם של המשקיעים
בנוסף, לתופעת משקיעי הדירות השפעה שלילית גם על שוק השכירות, משום שהמשקיעים קונים במינוף גבוה, ונאלצים להעלות את במחירי השכירות כאשר עולה רבית הפריים (כדי לכסות את העליה במשכנתא)
נקודה נוספת, למשקיעים יש אינטרס גבוה בעליית המחירים יותר מבעלי דירה יחידה (בעלי דירה יחידה אין להם ענין כמעט בעליית מחירי הדירות, כי אדרבא זה רק מכביד עליהם לגבי אפשרות שיפור דיור. המשקיעים לעומת זאת רוצים למקסם את רווחיהם ובוודאי לא להפסיד). בעקבות ריבוי ציבור המשקיעים משנה לשנה נוצר מצב של ציבור גדול שתומך בהעלאת מחירים.
סחרור השוק יצר גם כר נרחב של תעסוקה ליועצי משכנתאות מתווכים שמאים עורכי דין ויזמים, שבתורם מנסים כל העת להמריץ את הציבור למהר ולקנות עוד ועוד דירות, על ידי פרסום כתבות רבות בעתונות החרדית כי המחירים צפויים לעלות עוד ועוד ועוד , וכך גורמים לשמר את המחירים היקרים ואף להעלותם עוד ועוד. מדובר בנזק לדורות כי מחיר שעלה בנדלן קשה לרדת, ובהעלאות של סכומים נכבדים למליוני יהודים בדורות הבאים שמשולמים בריבית דריבית שנים ארוכות.
ובנוגע לעצם ההערה, אכן כדאי במקביל לבצע את הרעיון של האדמור מגור של בניית פרוייקטים של דיור להשכרה במחיר מפוקח
(עוד יש לציין שגם אם יגבילו דירות להשקעה עדיין יש את היחידות הרבות להשכרה..)
אם העשירים לא יקנו דירות, והרי לעניים אין בכלל כסף לקנות דירות, אם כן יצא שלקבלנים לא יהיה משתלם לבנות דירות, ממילא מספר הדירות לשיווק יקטן וילך, ומחירי השכירות יהיו בלתי נתפסים.
עובדה היא שכל השיווקים שיוצאים במחיר למשתכן קבלנים בונים אותם בשמחה, למרות שהם מיועדים רק לחסרי דיור. וכך יהיה גם יהיו עוד כפול שיווקים
אמנם זה נכון שצריך גם לדרוש מהמדינה סיוע לחסרי הדיור בהלוואות להון העצמי ולערבות משכנתאות, כדי שיכולו לקנות במקום לשכור
תסביר לי בדיוק איפה אני טועה
המדינה לא תוותר על הכסף שרגילה לקבל מהנדל"ן
מי זה המדינה? 61 חכי"ם יכולים לחוקק כל דבר
הסאב פריים לא הורגש כאן מספיק.
קבלו את משבר 2008 נוסח ישראל.
(אגב, אם יקרה משבר כזה הוא יגרור לתוכו גם את הבנקים...)
במשכנתאות הנהוגות בישראל (בשונה ממה שהיה בארה"ב) אין החייב יכול להפטר מחובו אלא אם כן הוא מכריז על פשיטת רגל ומוכיח אי יכולת פרעון, ואף אחד לא ירצה להגיע למצב הזה גם אם ערך דירתו ירד
כיום אחוז המקרים של חדלות פרעון ומימוש הדירות על ידי הבנקים הוא אפסי, ואין שום סיבה שאחוז זה יעלה בעקבות ירידת מחירי הדירות, שהרי אף אחד לא ירצה להכנס להליך פשיטת רגל לשנים ארוכות גם אם ערך דירתו ירד מעט.