עזרה למה החלות שלי מתפוררות?

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
ניסיתי כבר מללללא מתכונים.
ואף פעם אי אפשר לטבול את החלה נורמלי בסלט :(
אציין שאני משתמשת בקמח כוסמין 80% (חברות שונות)
 

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
א. שהבצק יהיה יותר נוזלי אם אפשר. (הכי הרבה מים, שעדיין אפשר לעבוד אם הבצק.)
שבוע שעבר שמתי הרבה מים , הבצק היה ממש דביק ולמרות זאת החלות התפוררו
 

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
פעם שמעתי שבכוסמין צריך לשים פחות מים מקמח רגיל.
זה נכון?
 

Yael Mor

משתמש מקצוען
אני גם משתמשת בכוסמין 80%, ויוצאות חלות מצוינות. אגב, אני מיד מקפיאה אותן לאחר האפיה(אחרי שהן מתקררות).
ומוציאה רק לפני הסעודה ישירות לפלטה וזה כמו טרי. אם את רוצה את המתכון- בשמחה.
 

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד

lizi_g

משתמש פעיל
אכתוב לך איך אני עושה את החלות שלי, תעקבי אחרי ההכנה ותנסי לזהות איפה ההבדלים (החלות ב"ה יוצאות מעולות.):
  • בתחתית הקערה לשים כף מלח
  • מעליה לשפוך קילו קמח, 5 כפות סוכר (לפי הטעם, ניתן פחות או יותר), 2 כפות שטוחות של שמרים יבשים - לערבב מעט את הסוכר והשמרים עם הקמח, לשים לב שהשמרים לא יגיעו לתחתית הקערה ויגעו במלח.
  • ללוש עם מים חמימים (להערכתי כ-4 כוסות, אף פעם לא מדדתי כמות מדויקת).
  • כשהבצק מגובש ומעט דביק- להוסיף שליש כוש שמן -
  • להמשיך בלישה עד שמתקבל בצק אחיד ונוח.
  • להכניס את הקערה לשקית סגורה ולהניח להתפחה ראשונית של -20 עד 30 דקות, ללוש שוב ולהניח להפתחה נוספת של 20 דקות.
  • לחלק את הבצק לכמות החלות הרצויה- אני עושה מקילו חמש חלות בינוניות.
  • לפני הקליעה אני מרדדת כל חתיכה ומגלגלת לנחש - ורק אז קולעת.
  • לשים ביצה ולפזר תוספות אהובות כגון שומשום, קצח, פרג כד'
  • להדליק את התנור על חום גבוה (אני שמה על 220 מעלות,) ועד שמתחמם להניח את החלות להתפחה נוספת של 10 עד 15 דקות
  • בתחתית התנור אני שמה כלי עם מים
  • לאפות עד שמתקבל צבע יפה
  • כשאת מוציאה את החלות מתנור תהפכי אותן- כדי שהן לא תהינה רטובות מלמטה.

שבת שלום.
 

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
נערך לאחרונה ב:

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
התפחה איטית בונה גלוטן יותר טוב
אפשר לנסות להתפיח עם פוליש או ביגה (בצק מקדים)
ולהתפיח באיטיות.
בכל מקרה כוסמין זה לא קמח שמכיל הרבה גלוטן, כך שמטבע הדברים הוא נוטה יותר להתפוררות.
 

lizi_g

משתמש פעיל
אני מאוד מגוונת בקמחים.
לרוב משתמשת בכוסמין/מלא 80%.


כתבתי שמעולם לא מדדתי את כמות המים - ואני משערת שזה כ-4 כוסות - יתכן מאוד שהגזמתי.

מחר אבדוק:)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לדעתי את מייבשת עם אפייה ארוכה מידי.
עדיף חום קצת יותר גבוה לפחות זמן.
אפשר גם להשפריץ קצת מים לתוך התנור במהלך האפייה.
תורם לאדים ולחות.
 

D123

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@lizi_g
4 כוסות לקילו קמח?
זה לא מידי הרבה?
באיזה קמח את משתמשת?

אני מאוד מגוונת בקמחים.
לרוב משתמשת בכוסמין/מלא 80%.


כתבתי שמעולם לא מדדתי את כמות המים - ואני משערת שזה כ-4 כוסות - יתכן מאוד שהגזמתי.

מחר אבדוק:)
אני משתמשת ב 80% מלא 4 כוסות מים, עם התפחה טובה יוצא בצק מעולה!
 

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אני הבנתי שיש הבדל בין החברות.
עדיף של 'רובינפלד', או של 'נפלאות'.

ו- כן, להזהר מיבוש יתר.
 

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
אני גם משתמשת בכוסמין 80%, ויוצאות חלות מצוינות. אגב, אני מיד מקפיאה אותן לאחר האפיה(אחרי שהן מתקררות).
ומוציאה רק לפני הסעודה ישירות לפלטה וזה כמו טרי. אם את רוצה את המתכון- בשמחה.
@Yael Mor אומנם באיחור , אבל אפשר את המתכון בבקשה?
 

Yael Mor

משתמש מקצוען
@Yael Mor אומנם באיחור , אבל אפשר את המתכון בבקשה?
בשמחה:)
קילו קמח
כף שמרים
7 כפות סוכר
כף מלח
550 מ"ל מים חמימים
שליש כוס ח"פ שמן זית
ביצה
אופן ההכנה:
מערבבים קמח וסוכר, עושים גומה ומוסיפים שמרים.
שופכים עליהם מעט מים שיתססו, ולאחר כמה דקות מתחילים ללוש, מוסיפים את המים בהדרגה. לאחר שהבצק אחיד מוסיפים את המלח, שמן וביצה. ממשיכים ללוש. אני "שוכחת" את הבצק במיקסר ונותנת לו המון זמן לישה.
מכסים ומתפיחים שעה. מכינים את החלות ומתפיחים שוב. מברישים עם שמן זית מעורב במים, שומשום וכדו'.
אפיה ולאחר מכן מכסים במגבת עד להצטננות.
מצוין בהקפאה לאחר האפיה, מוציאים ושמים על הפלטה, טרי כמו באותו הרגע.
שבת שלום ובהצלחה!
כל הקרדיט לחמותי:giggle:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה