קורונה למה אף אחד לא אומר כלום?

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
משהו לא ברור בכלל, בכלל...

ההדבקה כרגע לא ממש עולה בימים האחרונים
נשארת, אולי אפילו קצת יורדת.
מקדם ההדבקה נמוך יותר, גם מספר הנדבקים, (גם מספר הבדיקות...)
בכל מקרה, האיומים על סגר בסופ"ש וסגירת בתי הספר של החופש הגדול התנדפו להם עם הרוח, אבל לא רק הם.

ההחלטות על סגירת מסעדות, חדרי כושר, קניונים וכו' נעלמו תחת הלחץ הציבורי שנוצר,
גם מקומות בילוי פתוחים בתנאים מסויימים,
בקיצור - בינתיים מרגיש שכמעט הכל פתוח, ואם לא - יש מי שידאג ללחוץ במקומות הנכונים.

ובל נשכח את תמצית הזכות הדמוקרטית במדינה, ההפגנות המפוארות של הקבוצות השונות שמתרחשות כבר שבועיים,
בצפיפות, בלי שמירה על מרחק, כמעט בלי הגבלות, ואין פוצה פה ומצפצף---

וגם אין את העליה המטורפת בכמות הנדבקים כמו שניבאו שתהיה.

בראיון ברדיו נשאל פרופסור חגי לוין איך זה ייתכן, והשיב שזה מכיוון שההפגנות נעשות בחוץ, באוויר הפתוח, ושם אין כל כך הדבקה...

אז איך למען ה', התחום היחיד כמעט שעדיין סגור ומוגבל בלי פרופורציה לתחומים האחרים הוא תחום השמחות?

איך חתונות

בחוץ!!!

עדיין מוגבלות ל20 איש???

ואף אחד לא אומר כלום, לא שומעים אפילו דין ודברים בנושא...

עוד פחות משבוע חוזרת עונת השמחות, ובינתיים בתנאים הנוכחיים.
על מה ולמה??

אפשרו לנו לקיים שמחות באוויר הפתוח, תוך הקפדה על שמירת מרחק ומסיכות, עם כמות אורחים שמתאימה לשטח האירוע!
שוב, באוויר הפתוח שם אין כל כך הדבקה!

חייבים שמישהו בעל השפעה ירים את הכפפה ויביא את הנושא הזה לדיון,
שיעורר קצת לחץ ציבורי גם בנושא הזה, שחשוב לנו!

ואם כבר, למי יש מספר של ישי כהן מכיכר השבת \ אבי מימרן \ כל אחד שיכול לעזור להביא את הנושא לשיח הציבורי ולהפעיל קצת לחץ?
נשמח מאוד לקבל!
דבר אחד אני יכולה לומר שעיקר ההדבקה בגל השיני ויותר נכון מה שפתח את הגל השיני זה מוסדות חינוך וגם ההאירועים למיניהם...וזה אפילו ראש ההממשלה העיד ולקח את הטעות הזאת על עצמו(למרות אני לא מבינה איך בן אדם יכול לקחת על עצמו את הדבר בשעה שהוא רואה את כל מה שהולך בשטח....)
אז נכון שכל ההפגנות למיניהם הלא חוקיות(צפיפות,אי הטיית מסכה וכו) וכל הבריכות שהתירו ואין פותח פה ומצפצף!!!
וזה שערוריתי לחלוטין.....
אבל אני חושבת שצריך קודם כל לעורר את כל החברי כנסת שיתלוננו באפלייה הזאת... שיצביעו נגד פתיחת כהבירכות וכו..... זה שהם פתחו את כל הבירכות והקיניונים זה לא סיבה לפתוח את כל המקומות!!!(חוץ מבתי הכנסת שאמרו שאחוז ההדבקה היה נמוך מאוד)... זה פצצת מתקתקת!!!1
שיבקשו לסגור את כל מה שהתירו להם.....
תראו מה הולך בחוץ אנשים מתים...... יש למעלה מ 1000 נידבקים ביום!!!
זה נכון שיש אפלייה וגזענות כלפי הציבור החרדי.....אבל צריף לעצורר ולסגור אותם ולא לפתוח אותנו!!!

יערת הדבש

משתמש פעיל
באמת לא ברור איך אנשים לא נדבקים בהפגנות
לפני שבועים היה את ההפגנה הגדולה בככיר רבין והיו שם בברור חולי קורונה
ולא ראינו התפרצות המונית
אולי כדאי להעביר את החתונות לכיכר רבין :cool: :cool:
הם פשוט לא נבדקים וזה ידוע....

יוסי גולדשטיין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
לגבי המפגינים האם הם נבדקים או לא? לא ניתן לדעת...
אבל ממספר השוטרים שנדבקו בהפגנות ניתן ללמוד שמדובר ב'חגיגת קורונה' אחת גדולה!!

חילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
חופש המחאה הוא ערך עליון בתרבות הדמוקרטית שלנו, אסור לפגוע בו. זהו אחד מערכי היסוד עליהם מושתתת המדינה היהודית והדמוקרטית שיקרה כל כך לכולנו.
הלואי שהיה מדבר כך על בתי הכנסת והישיבות שלנו רוח אפינו!
על זה היה דווה ליבינו...

ANANAS

משתמש מקצוען
אני דווקא לא חושבת שהשיח שזצריך להיות הוא "אנחנו" ו"הם"

גם לא שיש פה אנטישמיות או צורך להתמסכן ולהתקרבן.

ברור שצריך להישמר ולהזהר, בכל מסגרת,
זה מצריך חשיבה, כוח אדם, הרבה אנרגיה, וגם לקיחת סיכון מסויים.

הכל עניין אנושי ידוע, מוכר ופשוט מאוד,
הכל סדר עדיפויות.

כל אחד ממקבלי ההחלטות נחוש לשמור על כסאו ומקומו, ומצד שני העומס והלחץ הוא רב,
בסופו של דבר, הדברים שמטופלים הם אלה שמופעל בעניינם לחץ לא מתפשר.

ומה לעשות?

אנחנו לא הולכים להפגין מול בית ראש הממשלה,
גם לא רצים להראיין בתקשורת על כל במה ותחת כל עץ רענן.

אנחנו פחות מהווים, כרגע, איום ממשי על מקבלי ההחלטות.

זה הכל.

צופנוי

משתמש מקצוען
משהו לא ברור בכלל, בכלל...

ההדבקה כרגע לא ממש עולה בימים האחרונים
נשארת, אולי אפילו קצת יורדת.
מקדם ההדבקה נמוך יותר, גם מספר הנדבקים, (גם מספר הבדיקות...)
הסתרת את הנתון הכי חשוב.
מס' הבדיקות ירד, ולכן ירד גם מס' החולים החדשים.
דווקא אחוז הבדיקות החיוביות מכלל הבדיקות בכלל לא ירד, ולהיפך (למרות שצפויה עליה באחוז הבדיקות החיוביות לאחר קביעת הקריטריונים החדשים).
לענ"ד המדד החשוב יותר כרגע זה מס' החולים הקשים. בעקרון לפני כשבועיים היתה הכפלה של מס' החולים הקשים והמונשמים, וכעת רואים שיש עליה אך מתונה בהרבה יותר.
ובכל זאת כרגע בי"ח רבים הגיעו לסף הקיבולת שלהם במחלקות הקורונה ונאלצים להפנות לבי"ח אחרים. זה התרחיש הבעייתי.

ר. צדק

משתמש צעיר
שכל אחד יענה לעצמו בכנות,
אם יעשו כללים לחתונות, האם באמת אנשים יעמדו בהם?

בחתונות כולם באים לומר מזל טוב לחתני השמחה - לא ילחצו ידיים? חיבוקים?
בחתונות כולם רוקדים ביחד - איך יעשו את זה?

נכון שיש כל מיני רעיונות לרקוד עם כסאות וחוטים וכדו'
השאלה היא כמה אנשים אכן יעמדו בכללים..

לצערי הרב,
אני מכיר אישית כמה חתונות קורונה,
ובאף אחת מהם לא שמרו יותר מידי על הכללים..
[מה לא יגיעו הבני דודים?? מה לא נגיד מזל טוב לכלה?? וכן הלאה..]

דאבל

משתמש מקצוען
תאמינו לי ששמעתימכמה זמרים שאמרו שודוקא החתונות קרונה פי כמה יותר שמחות........
ואני הייתי ושמעתי גם מחתונות אחרות
שלא תמיד זה נכון במבחן המציאות...
ו-20 משתתפים זה קצת. ממש קצת.
ומוגזם. (באוטובוס יושבים 30 איש, המסעדות פתוחות, לא צריך להגזים בכוח)

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
ואני הייתי ושמעתי גם מחתונות אחרות
שלא תמיד זה נכון במבחן המציאות...
ו-20 משתתפים זה קצת. ממש קצת.
ומוגזם. (באוטובוס יושבים 30 איש, המסעדות פתוחות, לא צריך להגזים בכוח)
לא קשור לשימחה שהולך שם לבין הכללים שלא נישמרים!!!
את זה אני מסכימה שכללים לא בכל חתונה באמת נישמרים...

נועה ב

משתמש מקצוען
למה זה נקרא שנעצר/לא מחמיר/ אין עליה????
מספר הבדיקות צנח: למעלה מ-100 חולים מונשמים
1,039 חולי קורונה נוספים אובחנו בישראל במהלך היממה האחרונה • מספר הבדיקות עמד על כ-12,119 בלבד. מספר המונשמים ממשיך לזנק ל-104 - עליה של חמישה מאתמול • במערכת החינוך 16,487 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד
בחדרי חרדים
שגרת קורונה בירושלים
שגרת קורונה בירושליםצילום: Yonatan Sindel/Flash90
גם הבוקר, נמשכת מגמת הירידה במספר הבדיקות לחשודים כחולי קורנה, ואיתה גם מספר החולים היומיים.
1,039 חולי קורונה נוספים אובחנו בישראל במהלך היממה האחרונה, בכך עלה מספר החולים מתחילת ההתפרצות הנגיף בארץ ל-62,626. כך עולה מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר. על פי הנתונים, אמש בוצעו 12,119 בדיקות בלבד לחשודים כחולי קורונה. כאמור, מדבור בירידה משמעותית ביחס למספר הבדיקות עד לפני מספר ימים, דבר שעלול להעיד על מספר החולים נמוך עליו מדווח משרד הבריאות.
מספר החולים הפעילים עומד נכון להבוקר, על 30,076. מספר המונשמים ממשיך לזנק ועומד כעת על 104 חולים הזקוקים למכונת הנשמה - עלייה של חמישה במספר המונשמים מאז אמש - מתוך 317 חולים במצב קשה המאושפזים בבתי החולים. חולה קורונה נוסף נפטר מאז אמש בשעות הערב, כך שמספר הנפטרים עומד על 473. 27,077 חולים החלימו עד כה מהנגיף.
מספר החולים הכולל במוסדות החינוך עומד הבוקר על 2,576 מתוך כ-2,300,00 תלמידים ומתוך כ- 200,000 עובדי הוראה. סך הכל 16,487 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי (מתוך: 2.3 מיליון תלמידים וכ- 200,000 עובדי הוראה), כחלק מתורת ההפעלה של מערכת החינוך, לפיה במקום בו נמצאת תחלואה המוסד החינוכי נסגר והתלמידים והצוות החינוכי נכנסים לבידוד עד לתום הבדיקות האפידמיולוגיות.
⁩בצה"ל נרשמה ירידה במספר החולים ונכון לאמש (ראשון), 648 משרתים בשירות סדיר, קבע ועובדי צה"ל מאובחנים כחולים בקורונה. כולם במצב קל. נכון לאתמול, 6,027 משרתים נמצאים בבידוד ביתי.

-------------

הופסקה קבלת חולי קורונה חדשים ב'שערי צדק'
עומס חולי הקורונה, מהמגפה המתפשטת, מתחיל להוביל לסיטואציה ממנה חששו כולם: קריסת בתי החולים. מתברר, כי בית החולים בי-ם כבר לא יכול לקבל אליו חולים נוספים (בארץ)
כיכר השבת
הופסק פינוי חולי הקורונה לבית החולים שערי צדק בירושלים, בשל תופס שיא העומד על יותר ממאה אחוזים - תוצאת המגפה ההולכת ומתפשטת.
כזכור, מאז פרוץ הנגיף בישראל, החשש הגדול ביותר שהובע על ידי גורמי בריאות בכירים היה מקריסתם של בתי החולים בישראל, כפי שאירע למשך כחודשיים באיטליה ובמדינות נוספות.
היום, עם העליה בעומס חולי הקורונה בבתי החולים בירושלים, הודיעה הנהלת מד"א בעיר לנהגי האמבולנסים ולכוננים כי בית החולים הדסה עין כרם "סגור לקבלת חולים, פרט למקרי טראומה מצילי חיים".
"כמו כן, כלל בתי החולים בירושלים לא מקבלים חולים וחשודים לקורונה", נכתב עוד במייל המנהלתי של מגן דוד אדום.
בהמשך פרסם בית החולים הדסה הבהרה, לפיה הוא "ממשיך לקבל חולי קורונה וחולים רגילים", וכי רק הבוקר, "עקב עומס נקודתי בחדר המיון בעין כרם - שיצר צוואר בקבוק בטיפול בחולים - ההנהלה ביקשה ממד"א לווסת חולים הזקוקים לאשפוז לבית החולים שבהר הצופים".
"לאחר התייצבות המיון, הודיע מנהל הדסה עין כרם למד"א כי ניתן להמשיך ולפנות חולים להדסה עין כרם, ואכן המיון בבית החולים ממשיך לקבל חולים כרגיל", נמסר עוד מ'הדסה'.
------------

קצרה

משתמש מקצוען
שכל אחד יענה לעצמו בכנות,
אם יעשו כללים לחתונות, האם באמת אנשים יעמדו בהם?

בחתונות כולם באים לומר מזל טוב לחתני השמחה - לא ילחצו ידיים? חיבוקים?
בחתונות כולם רוקדים ביחד - איך יעשו את זה?

נכון שיש כל מיני רעיונות לרקוד עם כסאות וחוטים וכדו'
השאלה היא כמה אנשים אכן יעמדו בכללים..

לצערי הרב,
אני מכיר אישית כמה חתונות קורונה,
ובאף אחת מהם לא שמרו יותר מידי על הכללים..
[מה לא יגיעו הבני דודים?? מה לא נגיד מזל טוב לכלה?? וכן הלאה..]

אני שואלת שאלה אחרת בכנות -
אם מגבילים יותר מדי באופן שממש לא שייך לבצע חתונות כמו התקנות - 20 איש בלבד שזה כולל בקושי את המשפחה הגרעינית של החתן והכלה -
אנשים יפסיקו להתחתן??
ילכו באמת להתחתן בחופה עם חלק מהמשפחה הגרעינית בלבד ובלי אירוע??
או שהם פשוט יעברו על התקנות והכללים ויתחתנו באופן יותר ישים??

עדיף לקבוע כללים ישימים
משהו בגבול שיגרום לכך שאירוע יהיה ובני המשפחה הקרובים והחברים הטובים ממש יהיו נוכחים בו,
ואז לפתוח מתחמים מאורגנים על ידי הרשויות -
ואנשים יעדיפו את המתחמים המוזלים ושמירת ההנחיות.

קצרה

משתמש מקצוען
הסתרת את הנתון הכי חשוב.
מס' הבדיקות ירד, ולכן ירד גם מס' החולים החדשים.
דווקא אחוז הבדיקות החיוביות מכלל הבדיקות בכלל לא ירד, ולהיפך (למרות שצפויה עליה באחוז הבדיקות החיוביות לאחר קביעת הקריטריונים החדשים).
לענ"ד המדד החשוב יותר כרגע זה מס' החולים הקשים. בעקרון לפני כשבועיים היתה הכפלה של מס' החולים הקשים והמונשמים, וכעת רואים שיש עליה אך מתונה בהרבה יותר.
ובכל זאת כרגע בי"ח רבים הגיעו לסף הקיבולת שלהם במחלקות הקורונה ונאלצים להפנות לבי"ח אחרים. זה התרחיש הבעייתי.

כשמספר הבדיקות יורד זה נתון חשוב לא פחות ממספר החיוביים - ולטובה.
הבדיקות מבוצעות לבני משפחה של חולים ולבעלי תסמינים.
אם פחות אנשים חשים תסמינים - זה בהחלט סימן ראשון לירידה בתחלואה.

ככה גם אירע בירידה הגדולה בחודש מאי - מספר הנבדקים צנח משמעותית .

קצרה

משתמש מקצוען
דווקא בתקופה הזאת היה יותר סגירות כלומר אנשים יותר התחתנו מאשר בתקופת אחרות.....

נכון.
אני מניחה בהחלט שהתשובה הנכונה מבין ה-3 שהצעתי היא שאנשים לא יפסיקו להתחתן
אלא יחפשו מתחם שיהיה אפשר בו (מעשית.. גם אם לא חוקית.) יותר מ-20 איש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה