למגורים ב-כרמיאל, קרית אתא, עפולה, צפת, מה עדיף?

a jew

משתמש פעיל
לא,
זה ממש ממש לא האינטרס, ובוודאי כשמדובר בחברי וועדה ועסקנים ליטאיים - זה המקום היחיד שזה המחיר - הזול ביותר שיש
לא היה לי צד כזה
רק זה אם זאת הסיבה שאדיר נוף גליל משכנע ללכת לשם הוא צריך לעדכן
ובאמת לא ברור לי איך באמת העסקנים הליטאיים משכנעים ללכת לגור בשכונה ערבית
נחמדה ככל שתיהיה

איגוד הגננות

משתמש פעיל
אני ממש בעד לשמור על א"י
אבל לא לכל אחד זה מתאים וודאי לא לזוגות צעירים
ואם זה האינטרס של ההתישבות במקום למה המקום היחיד שאני רואה את זה הוא פה
ושמעתי רשמים מהרבה שהיו שם בסיור הם לא יודעים איזה תפקיד חשוב מיעדים להם
זה לא האינטרס.
אבל כל הזמן לומר זה טוב אבל יש שם ערבים זה גם לא נכון.

מי שטוב לו שיבוא ואם יש בני דודים זה לא סיבה לחשוש.

אנו כציבור אמורים לתמוך ולעודד את מי שיכול ומתאים לו, עם כל הכבוד עשרות שנים של התיישבות חרדית בגליל וכמעט (אני אומר כמעט כי אני לא יודע) לא קרה כלום לאף אחד.

לצערנו אני לא יכול לומר את אותו משפט על בני ברקים או על אלעדים
כמי שגדל בצפון ומשפחתו המורחבת בצפון יותר רגוע לשלוח ילד בעפולה או בנוף הגליל באשר בבני ברק ב8 בבוקר....

איגוד הגננות

משתמש פעיל
נחמדה ככל שתיהיה
אני ספרתי בהודעה קודמת איך שהרב יעקב אלדשטיין ממש עודד את הנושא.
כן לזוגות צעירים,
כן למצוות ישוב ארץ ישראל,
אולי יש עוד סיבות אבל זה לפחות מה שהוא אמר.....

a jew

משתמש פעיל
זה לא האינטרס.

אנו כציבור אמורים לתמוך ולעודד את מי שיכול ומתאים לו, עם כל הכבוד עשרות שנים של התיישבות חרדית בגליל וכמעט (אני אומר כמעט כי אני לא יודע) לא קרה כלום לאף אחד.
כל מילה פנינה
אבל עושים לזה שיווק כ"כ מסיבי מקימים קהילה וכו
בעוד שסביר להניח שגם עוד 20 שנה ילדינו לא יעזו להסתובב שם בלילה
אני ספרתי בהודעה קודמת איך שהרב יעקב אלדשטיין ממש עודד את הנושא.
כן לזוגות צעירים,
כן למצוות ישוב ארץ ישראל,
אולי יש עוד סיבות אבל זה לפחות מה שהוא אמר...
כן מצוות ישוב ארץ ישראל
לא שכונה ערבית

א.פ.ב.

משתמש פעיל
לא היה לי צד כזה
נחמדה ככל שתיהיה

כבר היה דיון באשכול הזה מה זה לגור ליד ערבים - באמת אין תשובה על זה...
זה לא האינטרס.

לצערנו אני לא יכול לומר את אותו משפט על בני ברקים או על אלעדים
כמי שגדל בצפון ומשפחתו המורחבת בצפון יותר רגוע לשלוח ילד בעפולה או בנוף הגליל באשר בבני ברק ב8 בבוקר....

אנחנו כציבור צריכים לתמוך במי שהחליט אחרי שהוא ידע את כל הנתונים,
ולא כפי שעושים בד"כ שטיפת מח עם הסתרת חלק מהנתונים ואני לא מתכוון שבנוף הגליל זה המצב זה כן המצב בהרבה מקומות בפריפריה... שבזה צריך לתמוך הפוך שיעזבו כמה שיותר מהר את המקום...

לשלוח ילד בעפולה לבד ב 8 בבוקר לא מכיר כמעט אנשים שעושים זאת רק אנשים מופקרים ובנוף הגליל זה יותר גרוע כי מצד אחד זה לא אחרת מבני ברק לעניין זה ובנוסף מסתובבים שם בני דודים בשפע...

נערך לאחרונה ב:

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
לא היה לי צד כזה
נחמדה ככל שתיהיה
השכונה הצפונית היא לא ערבית להפך היא השכונה הכי יהודית בנוף הגליל. ונוף הגליל היא עיר יפה ומעולה לגדל בא ילדים . בוא תעשה סיור תראה איזה שקט . ככה זה ש 60% מהעיר בית אבות ולשם הציבור נכנס פשוט מחליפים את האוכלוסייה שמלא הולכת לעולמה באוכלוסייה צעירה ועל הדרך לקבל מוסדות ובתי כנסיות. הציבור החרדי מצביע ברגליים כבר 40 משפחות בזמן ממש קצר שמצטרפות ל35 קימות ובחנוכה עוד גל של משפחות

a jew

משתמש פעיל
השכונה הצפונית היא לא ערבית להפך היא השכונה הכי יהודית בנוף הגליל. ונוף הגליל היא עיר יפה ומעולה לגדל בא ילדים . בוא תעשה סיור תראה איזה שקט . ככה זה ש 60% מהעיר בית אבות ולשם הציבור נכנס פשוט מחליפים את האוכלוסייה שמלא הולכת לעולמה באוכלוסייה צעירה ועל הדרך לקבל מוסדות ובתי כנסיות. הציבור החרדי מצביע ברגליים כבר 40 משפחות בזמן ממש קצר שמצטרות ל35 קימות ובחנוכה עוד גל של משפחות
אני לא מכיר באופן אישי רק מסיפורים של חברים ויכול להיות שבאמת זו שכונה בלי ערבים
ובציבור החרדי גם בלי הרבה פרסומות יגיעו 40 משפחות למקום אם דירה במחיר שפוי
אגב ראיתי בפרוספקט שיש דירות ב420000 זה באמת קיים?
ביד 2 המינימום 550000 ל2 חדרים

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
אני לא מכיר באופן אישי רק מסיפורים של חברים ויכול להיות שבאמת זו שכונה בלי ערבים
ובציבור החרדי גם בלי הרבה פרסומות יגיעו 40 משפחות למקום אם דירה במחיר שפוי
אגב ראיתי בפרוספקט שיש דירות ב420000 זה באמת קיים?
ביד 2 המינימום 550000 ל2 חדרים
כרגע זה עומד 500 אלף כי כל הדירות נמכרו. הועדה רכשה דירות רבות לפני שהחלו לשווק את השכונה. עדין יש דירות זולות שרק דרך הועדה אפשר לקנות אותם . יד 2 לא פקטור

a jew

משתמש פעיל
כרגע זה עומד 500 אלף כי כל הדירות נמכרו. הועדה רכשה דירות רבות לפני שהחלו לשווק את השכונה. עדין יש דירות זולות שרק דרך הועדה אפשר לקנות אותם . יד 2 לא פקטור
ואוו
יש גוף אם גב כלכלי חזק על המקום הזה
אפשר לשאול במי מדובר?
וכמה דירות? יותר מ40?
או שלחלק יד2 כבר יהיה פקטור

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
ואוו
יש גוף אם גב כלכלי חזק על המקום הזה
אפשר לשאול במי מדובר?
וכמה דירות? יותר מ40?
או שלחלק יד2 כבר יהיה פקטור
לפני שבוע זוג רכשו דירה דרך יד 2 והועדה לא קיבלה אותם לקהילה .
יש 150 דירות חלקם מושכרות ומתפנות עד חנוכה לקראת האיכלוס הבא.
ביאור-2022-03-30-035131.png

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
כרגע זה עומד 500 אלף כי כל הדירות נמכרו. הועדה רכשה דירות רבות לפני שהחלו לשווק את השכונה

סתם מעניין, איך זה עובד האם הועדה משלמת מס רכישה?

כי זה אמור ליקר את הענין

ממחשבה למעשה

משתמש רשום
היי, לא מתאים - שכחת לציין את ההודעה הנצחית כמו בכל ההודעות שלך (את הנתונים השקריים) כמה ערבים יש בנוף הגליל (רמז: 45%) וכמה יש בעפולה (0.5%), מה איתך ?
אפשר וצריך לנהל דו שיח מכובד באשכול גם אם לכל אחד יש אינטרס ובמקרה הזה זה נראה שיש להשתמש במטבע לשון של שקרן זה לא מכבד לא אותך ןלא את הארגון שאתה מייצג

א.פ.ב.

משתמש פעיל
אפשר וצריך לנהל דו שיח מכובד באשכול גם אם לכל אחד יש אינטרס ובמקרה הזה זה נראה שיש להשתמש במטבע לשון של שקרן זה לא מכבד לא אותך ןלא את הארגון שאתה מייצג
כן, שמנו לב שאתם אוהבים לחנך את הציבור כמו לדוג' פה, פה, וגם זה ממש חזק... (אולי קודם תבדוק במה מדובר ?)
וממש לא מדובר על אינטרסים אלא על לא לזרות לציבור חול בעיניים...
אה, ואני לא היחיד...
נ.ב. בתור משתמש חדש נראה לי יותר מתאים שתלמד קודם את השיג והשיח בפורום ורק אחרי זה תעיר איזה הודעות נחוצות ואיזה לא

בונה אתרים

משתמש פעיל
יש, עפולה עילית החדשה כל השכונה בניה חדשה חרדי לגמרי! וכרגע יש מכרזים ושיווקים לעוד מאות ובקרוב לאלפי דירות בשכונה...
אין בעפולה שכונה חרדית חדשה!
אולי יש בנינים פה ובנין שם בין חילונים
הלוואי שישווקו שם 3200 דירות רק לחרדים כמו שהולכים עכשיו לשווק בהר יונה
אני כן שמעתי שהולכים לבנות 63,000 דירות לחילונים במגדלים בשכונה חדשה שתחבר את עפולה עילית וגבעת המורה לעיר עצמה...

א.פ.ב.

משתמש פעיל
אין בעפולה שכונה חרדית חדשה!
אולי יש בנינים פה ובנין שם בין חילונים
הלוואי שישווקו שם 3200 דירות רק לחרדים כמו שהולכים עכשיו לשווק בהר יונה
אני כן שמעתי שהולכים לבנות 63,000 דירות לחילונים במגדלים בשכונה חדשה שתחבר את עפולה עילית וגבעת המורה לעיר עצמה...
ברור שיש מרחוב שמחוני - חיננית ומטה - קריית אהבת ישראל של ויזניץ - מחיר למשתכן - רייסדור וכו'...
ה 63,000 יח"ד זה אזור אחר לגמרי, נכון שיהיו שם מגדלים, זה שהכל מגדלים זה כבר פרי המצאתך...
אגב, בהר יונה לפי הפרסומים יהיו אלפי יח"ד לחילונים ג"כ במגדלים...

בונה אתרים

משתמש פעיל
ברור שיש מרחוב שמחוני - חיננית ומטה - קריית אהבת ישראל של ויזניץ - מחיר למשתכן - רייסדור וכו'...
ה 63,000 יח"ד זה אזור אחר לגמרי, נכון שיהיו שם מגדלים, זה שהכל מגדלים זה כבר פרי המצאתך...
אין בעפולה שכונה חרדית,
וגם לא הולכים לשווק שם עשרות אלפי דירות לחרדים בלבד

אגב, בהר יונה לפי הפרסומים יהיו אלפי יח"ד לחילונים ג"כ במגדלים..
בסופו של דבר בנוף הגליל יש הגירה שלילית של חילונים
ובעפולה אין הגירה שלילית של חילונים

אם בדווקא רוצים אפשר גם להסתכל על זה בצורה שלילית,
אבל זה מה שהופך את הר יונה לעיר החרדית החדשה אחרי בית שמש ביתר עילית ומודיעין עילית,
שגם להם היו חסרונות משמעותיים ולכן הם נהפכו לערים חרדיות

אני חלילה לא נגד עפולה,
אבל צריך להבדיל בין מקום שהוא עיר חרדית,
למקום נחמד שהוא חילוני עם קהילה חרדית גדולה ויפה

א.פ.ב.

משתמש פעיל
אין בעפולה שכונה חרדית,
וגם לא הולכים לשווק שם עשרות אלפי דירות לחרדים בלבד
אתה יודע הכי טוב מכולם... (דמיון מפותח)
בסופו של דבר בנוף הגליל יש הגירה שלילית של חילונים
ובעפולה אין הגירה שלילית של חילונים
לא לעוות! יש הגירה שלילית של חילונים כי יש הגירה חיובית של ערבים ועל כל חילוני שעוזב מגיעים 10 משפחות ערביות.... הבניה לחילונים בהר יונה זה לא האזור של הערבים ולכן אין סיבה למה שאתה מתאר פה...
אבל צריך להבדיל בין מקום שהוא עיר חרדית,
בתיאוריה...
לבין עיר שויזניץ לבד ב 5 שנים הקרובות מגיעים ל 1000 משפחות ויש עוד חסידויות בדרך.... וזה בנוסף ליותר מ2000 משפחות חרדיות לא חסידיות שגרים כבר עכשיו בעפולה...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה