למגורים ב-כרמיאל, קרית אתא, עפולה, צפת, מה עדיף?

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
וביתר עילית שמוקפת משלושת עבריה בחוסאן, נחנאיל, ווואדי כופין זה כן טוב?
ומודיעין עילית שנמצאת מעבר לקו הירוק וסמוכה ליישובים עיונים בילעין ודיר קדיס זה כן טוב?
עם השנים ישראל תהיה יותר ויותר מעורבת . כל עיר יש ערבים . חדרה יש 300 משפחות כבר . כמו שאמרתי נוף הגליל היא תמונת מראה של מדינת ישראל .

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
לעומת זאת בצפת היה הרבה ניסיונות וזה לא הלך...
היא נשארה עם מיעוט ערבי.
בסוף איפה שיהיה חרדים באופן משמעותי העיר תישאר יהודית.
זה מייצר ביקוש לדירות ישנות, ומקטין מוטיבציה להגירה לעיר
אם החרדים יקנו באופן משמעותי דירות בעיר הישנה זה במידה משמעותית יבלום הגירה נוספת לעיר וישאיר אותה עם רוב יהודי.

לערבים יש עוד פתרונות למשל בניה לגובה.....
משום מה המתכננים הישראלים "זורמים" עם הטענה לאופי האוכלוסיה וכו' ומאשרים תכנון בבניה לא רוויה.
כאילו שהם לא יודעים לגור בבניינם (ראה למשל הגירה לערים יהודיות, או בניה בכפר עקב וכד')
מסכים איתך וזה בדיוק מה שהעירייה והממשלה עושה בנוף הגליל . לא סתם אחוז החרדים בעיר קפץ מ3% ל10% ב4 שנים.

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
זה שלא רוצים לגור ליד ערבים זה לא רק בגלל פחד,
יש עוד עשרות סיבות...

רק מעניין שה 1000 משפחות נולדו מאז שהתחלת להשקיע בפרסום הר יונה.
אני לא משקיע בפרסום חחח אני רוצה ליהד את הגליל כך שהילדים שלי ושלך ירגישו בנוח לחיות בארץ ישראל גם עוד 50 שנה . אני מתמקד בנוף הגליל כי שם זה קורה ובגדול.
עפולה חריש . עכו כרמיאל כולן חשובות לי ואני פעיל שם . אבל למדתי דבר אחד מעכו . הפגנות נגד ערבים רק מגבירים את הכיבוש שלהן.
כשאתה מפגין אתה אומר העיר ערבית ואז כל היהודים בורחים . כמו חריש עם החרדים...

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
הא אבל אם נוף גליל תהפך לערבית הם כן יקבעו
דברתי בכללי . הרי בהתחלה לא רצו בכלל להגיע להר יונה חרדים והיום היא להיט של הציבור החסידי. ככה יהיה גם כסיף. שפיר בוטל קרית גת בוטל . הממשלה קובעת . כנראה נוף הגליל בעתיד כנראה תהיה כמו ירושלים שכונות ערביות ויהודיות. אני מעריך שהשכונה הצפונית תהיה יהודית חרדית ודתית לאומית זה הגרעין הקשה בעיר. גם דרומית יכולה להפוך לחרדית בגלל שחב"ד שם עם 200 משפחות עם מלא מוסדות . כל שכונות הוילות יהפכו לערביות הומוגניות .

א.פ.ב.

משתמש פעיל
אני לא משקיע בפרסום חחח אני רוצה ליהד את הגליל כך שהילדים שלי ושלך ירגישו בנוח לחיות בארץ ישראל גם עוד 50 שנה . אני מתמקד בנוף הגליל כי שם זה קורה ובגדול.
עפולה חריש . עכו כרמיאל כולן חשובות לי ואני פעיל שם . אבל למדתי דבר אחד מעכו . הפגנות נגד ערבים רק מגבירים את הכיבוש שלהן.
לכן גם הגיעו עשרות אלפי משפחות יהודיות לעפולה ב 5 שנים אחרות, הסתיימה בנייתם של כמה שכונות והתמלאו המשפחות יהודיות, משפחות ערביות שעברו לעפולה בעשור! האחרון בסביבות ה 30 - 40 משפחות וזהו! רוב הערבים שמסתובבים בעפולה הם מהיישובים הסמוכים. ואל תביא כתבה מרובע יזרעאל כי אני מסתובב שם כל יום ואני יודע בדיוק מה קורה בכל בניין.

a jew

משתמש פעיל
כשאתה מפגין אתה אומר העיר ערבית ואז כל היהו
למה שלא תרגיש שם בנוח הרי כולם נוצרים נחמדים?

איגוד הגננות

משתמש פעיל
ירגישו בנוח לחיות בארץ ישראל גם עוד 50 שנה
זה משהו חשוב ולא מדברים על זה.
אני הייתי בכנס שיווק להר יונה לפני אולי 10 שנים (לא קניתי שם בסוף...) והגיע הרב יעקב אלדשטין
מה שאני זוכר שהוא דיבר על זה שזה ישוב ארץ ישראל מהודר....

אם יש קצת ערבים זה לא הדבר הכי נורא, זה לא דבר שאי אפשר לחיות איתו .

ואגב בקטע אחד אני חולק על אדיר, במצב שנברח מכל עיר שהם נמצאים לא נוכל להסתובב בעוד 10 שנה ולא רק בעוד 50 שנה...

א.פ.ב.

משתמש פעיל
לכן גם הגיעו עשרות אלפי משפחות יהודיות לעפולה ב 5 שנים אחרות, הסתיימה בנייתם של כמה שכונות והתמלאו המשפחות יהודיות, משפחות ערביות שעברו לעפולה בעשור! האחרון בסביבות ה 30 - 40 משפחות וזהו! רוב הערבים שמסתובבים בעפולה הם מהיישובים הסמוכים. ואל תביא כתבה מרובע יזרעאל כי אני מסתובב שם כל יום ואני יודע בדיוק מה קורה בכל בניין.
מסכים איתך וזה בדיוק מה שהעירייה והממשלה עושה בנוף הגליל . לא סתם אחוז החרדים בעיר קפץ מ3% ל10% ב4 שנים.

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
אתה טועה . הבעיה של עפולה זה כל הבנייה ההזויה הזו . ואתה עוד מתלהב מעוד איזה 50 אלף יחידות לעפולה . זה יגמור אותה.ובטח יביא הרבה ערבים לשם לצערי. גם נוף הגליל אם הייתי ראש העיר לא הייתי בונה שם חוץ מבהר יונה החרדית

א.פ.ב.

משתמש פעיל
אתה טועה . הבעיה של עפולה זה כל הבנייה ההזויה הזו . ואתה עוד מתלהב מעוד איזה 50 אלף יחידות לעפולה . זה יגמור אותה.ובטח יביא הרבה ערבים לשם לצערי. גם נוף הגליל אם הייתי ראש העיר לא הייתי בונה שם חוץ מבהר יונה החרדית
אה, ובנוף הגליל - הר יונה ג' - חילוני והר יונה ד' לא יהיה בניה מטורפת ?
וחוץ מזה הבניה ההזויה כבר בשלב ב' שלב א' הוכיח שלא קרה כלום

נערך לאחרונה ב:

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
למה שלא תרגיש שם בנוח הרי כולם נוצרים נחמדים?
זה הרע במיעוטו . לא הייתי רוצה אף ערבי במדינה. אני יותר קיצוני מבן גביר. אבל לא חושש לגור איתם . וכדי שהרבה יבינו את זה אם רוצים שישאר לעם היהודי בית לאומי כדי שלא נזרק לגולה חזרה

a jew

משתמש פעיל
זה הרע במיעוטו . לא הייתי רוצה אף ערבי במדינה. אני יותר קיצוני מבן גביר. אבל לא חושש לגור איתם . וכדי שהרבה יבינו את זה אם רוצים שישאר לעם היהודי בית לאומי כדי שלא נזרק לגולה חזרה
אז לך לחברון עכו לוד שמעון הצדיק
למה לערבב למען ההשקפה שלך זוגות צעירים

א.פ.ב.

משתמש פעיל
לפחות בזה

אדיר נוף הגליל

משתמש פעיל
לפחות בזה
עשית גם על עכו קרית שמונה ובאר שבע .
כמו שאמרתי לך פשוט בנוף הגליל הממשלה שמה דגש ומזיזה שם דברים. הלוואי וגם עפולה תזכה לשכונה חרדית הומוגנית כמו הר יונה .

איגוד הגננות

משתמש פעיל
לך לחברון עכו לוד שמעון הצדיק
למה לערבב למען ההשקפה שלך זוגות צעירים
מה הקשר השקפה.
לכל הדעות צריך לשמור על ארץ ישראל.
זה לא התנחלות, לא התגרות באומות, ולא כלום.
מזל שלא כולם חושבים כמוך אחרת ממזמן לא היה לנו איך לעבור את חדרה...

א.פ.ב.

משתמש פעיל
עשית גם על עכו קרית שמונה ובאר שבע .
כמו שאמרתי לך פשוט בנוף הגליל הממשלה שמה דגש ומזיזה שם דברים. הלוואי וגם עפולה תזכה לשכונה חרדית הומוגנית כמו הר יונה .
יש, עפולה עילית החדשה כל השכונה בניה חדשה חרדי לגמרי! וכרגע יש מכרזים ושיווקים לעוד מאות ובקרוב לאלפי דירות בשכונה...

a jew

משתמש פעיל
מה הקשר השקפה.
לכל הדעות צריך לשמור על ארץ ישראל.
זה לא התנחלות, לא התגרות באומות, ולא כלום.
מזל שלא כולם חושבים כמוך אחרת ממזמן לא היה לנו איך לעבור את חדרה
אני ממש בעד לשמור על א"י
אבל לא לכל אחד זה מתאים וודאי לא לזוגות צעירים
ואם זה האינטרס של ההתישבות במקום למה המקום היחיד שאני רואה את זה הוא פה
ושמעתי רשמים מהרבה שהיו שם בסיור הם לא יודעים איזה תפקיד חשוב מיעדים להם

א.פ.ב.

משתמש פעיל
אני ממש בעד לשמור על א"י
אבל לא לכל אחד זה מתאים וודאי לא לזוגות צעירים
ואם זה האינטרס של ההתישבות במקום למה המקום היחיד שאני רואה את זה הוא פה
ושמעתי רשמים מהרבה שהיו שם בסיור הם לא יודעים איזה תפקיד חשוב מיעדים להם
לא,
זה ממש ממש לא האינטרס, ובוודאי כשמדובר בחברי וועדה ועסקנים ליטאיים - זה המקום היחיד שזה המחיר - הזול ביותר שיש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה