שיתוף - לביקורת לכבוד מר גדעון סער

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
האמת שאפשר להבין את הכעס שלך על נתניהו. היית פוליטיקאי אהוד ומוצלח שעתידו לפניו, נבחרת להיות בצמרת הליכוד. הסיבה היחידה שלא קיבלת תפקידים ראויים למידותיך היא שלא היית מספיק נאמן לנתניהו, ואולי גם איימת על המקום שלו. אפשר להבין את התסכול והאיבה שחשת כלפיו.
אז הלכת והקמת מפלגה שכל כולה נקמנות אישית. סיימת עם 6 מנדטים, ועכשיו אתה הולך לחבור להפלתו של נתניהו.
הנקמה היא מתוקה, אין ספק.

אבל רק תיזכר בחבר שלך, בוגי.
משה בוגי יעלון היה שר הביטחון בממשלת נתניהו. הוא אמנם לא היה כריזמטי או מבריק במיוחד, אבל הייתה כלפיו הערכה כרמטכ"ל לשעבר.
לפני ארבע שנים הוא חטף מכה לאגו. נתניהו הכניס לממשלה כשר הביטחון את ליברמן (מי היה מאמין...) ובוגי נעלב שלקחו לו את התפקיד.
אם הוא היה בולע את העלבון, הוא היה יכול לקבל בקלות את התפקיד הנחשק של שר החוץ. תפקיד שכל צמרת הליכוד לטשה אליו עיניים ואף אחד לא קיבל.
אחרי שהיה ממלא את תפקיד שר החוץ, הוא היה עתיד לרשת את תפקיד יו"ר הליכוד. אמנם לא היה כריזמטי ונוצץ כמו קודמו, אבל אחד שהיה מצטייר כמישהו רציני שאפשר לסמוך עליו. מין מנהיג דמוי יצחק שמיר.
אבל בוגי לא ידע לבלוע את העלבון האישי. הוא פרש מהממשלה והתחיל לחפש את עצמו בחוץ. הקים את מפלגת תל"ם, חבר לכחול לבן, נהיה אובססיבי לנושא הצוללות, סירב להתמזג עם יש עתיד, והיום הוא עדיין יושב בחוץ. אפילו כמרואיין הוא לא מבוקש במיוחד.

אגב, גדעון, יש גם דוגמאות לדמויות מהמגזר החרדי שהפסידו הכל בגלל אגו, אבל אני לא יכול לפרט בבמה הזו. אם אתה מעוניין לשמוע, צור קשר בפרטי. (או תייג אותי כאן אם אתה לא מנוי פרימיום...)

אם תחבור ל'גוש השינוי', הנקמה הרגעית תהיה מתוקה, אבל אין סיכוי שתצליח להתקדם פוליטית בהמשך הדרך. מיליון תומכי נתניהו לא יסלחו לך לעולם, ולמצביעי השמאל יהיו מועמדים יותר אטרקטיביים להצביע עבורם.
אבל אם תשכח את המשקעים והעלבונות האישיים ותחזור היום לחיק הליכוד - אתה תהיה מלך. תוכל לקבל איזה תפקיד שתרצה, ואף אחד שם לא יכעס עליך על 'עוון' הפרת הבטחת הבחירות, עוון שאין כמעט פוליטיקאי אחד מקום המדינה שלא חטא בו.
נתניהו כבר מתקרב לגיל 72. נכון שהוא עדיין פעיל ונמרץ, אבל עוד כמה שנים הוא יסיים את הקריירה. זה הזמן שלך להתברג מחדש כמושיע של גוש נתניהו ולקבל אהדה ציבורית ימנית חסרת תקדים.
רק לוותר על האגו. זה הכל.
אל תהיה בוגי.

נערך לאחרונה ב:

הפצחן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
סער נמצא במבוי סתום
אחרי שהתחייב פעמים רבות שלא לשבת עם ביבי, הוא לא יכול להצטרף לקואליציה בראשותו.
הבטחת בחירות שמפרים פעמים רבות זה עניין אחד, אבל לנפץ ככה את כל הבסיס שנבנה למפלגה, בסיס של להטיל וטו על נתניהו ולבקר את נתניהו ---
זה לא עניין של אגו.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
כתיבה יפה ורהוטה, כרגיל.
אז הלכת והקמת מפלגה שכל כולה נקמנות אישית. סיימת עם 6 מנדטים, ועכשיו אתה הולך לחבור להפלתו של נתניהו.
אפשר לראות את זה כך, ואפשר לראות את זה כדאגה אמיתית להצלת המדינה מהאדם שהדבר היחיד החשוב לו הוא בריחה מאימת הכלא, ובשביל זה הוא מוכן לקחת בשבי את כל המדינה.
משה בוגי יעלון היה שר הביטחון בממשלת נתניהו. הוא אמנם לא היה כריזמטי או מבריק במיוחד, אבל הייתה כלפיו הערכה כרמטכ"ל לשעבר.
מעניין איך כל הרמטכ"לים המהוללים לשעבר הופכים ל'לא מבריקים במיוחד' ברגע שהם מסתכסכים עם ביבי...
אבל רק תיזכר בחבר שלך, בוגי.
לפני ארבע שנים הוא חטף מכה לאגו. נתניהו הכניס לממשלה כשר הביטחון את ליברמן (מי היה מאמין...), ובוגי נעלב שלקחו לו את התפקיד.
אם הוא היה בולע את העלבון, הוא היה יכול לקבל בקלות את התפקיד הנחשק של שר החוץ. תפקיד שכל צמרת הליכוד לטשה אליו עיניים ואף אחד לא קיבל.
אחרי שהיה ממלא תפקיד של שר החוץ, הוא היה עתיד לרשת את תפקיד יו"ר הליכוד. אמנם לא היה כריזמטי ונוצץ כמו קודמו, אבל אחד שהיה מצטייר כמישהו רציני שאפשר לסמוך עליו. מין מנהיג דמוי יצחק שמיר.
אבל בוגי לא ידע לבלוע את העלבון האישי. הוא פרש מהממשלה והתחיל לחפש את עצמו בחוץ. הקים את מפלגת תל"ם, חבר לכחול לבן, נהיה אובססיבי לנושא הצוללות, סירב להתמזג עם יש עתיד, והיום הוא עדיין יושב בחוץ. אפילו כמרואיין הוא לא מבוקש במיוחד.
אכן מבחינה פוליטית בוגי יעלון עשה טעות כשלא הסכים להשתלב כיחיד במפלגתו של לפיד. כולם עושים טעויות, מי יותר ומי פחות. אני לא רואה כיצד ניתן להוכיח מזה שהפרת הבטחת הבחירות של גדעון סער היא דבר נכון. לכל היותר אפשר לטעון שהצעד של הקמת 'תקווה חדשה' היה שגוי, לא יותר.
אם תחבור ל'גוש השינוי', הנקמה הרגעית תהיה מתוקה, אבל אין סיכוי שתצליח להתקדם פוליטית בהמשך הדרך. מיליון תומכי נתניהו לא יסלחו לך לעולם,
את זה גם טענו על זאב אלקין, אבי דיכטר וצחי הנגבי כשערקו ממפלגת הליכוד למפלגת 'קדימה' ז"ל, ולבסוף הצליחו להתברג בה בחזרה, במקומות גבוהים.
אבל אם תשכח את המשקעים והעלבונות האישיים ותחזור היום לחיק הליכוד - אתה תהיה מלך. תוכל לקבל איזה תפקיד שתרצה, ואף אחד שם לא יכעס עליך על 'עוון' הפרת הבטחת הבחירות, עוון שאין כמעט פוליטיקאי אחד מקום המדינה שלא חטא בו.
זה גם מה שסיפרו לגנץ רק לפני שנה, על מה שיקרה לו 'אם רק ישכח את העלבונות האישיים ויקים ממשלה ביחד עם ביבי'. כיצד זה נגמר - כולם יודעים. מילה של ביבי גרועה מחתימה על הקרח.
נתניהו כבר מתקרב לגיל 72. נכון שהוא עדיין פעיל ונמרץ, אבל עוד כמה שנים הוא יסיים את הקריירה. זה הזמן שלך להתברג מחדש כמושיע של גוש נתניהו ולקבל אהדה ציבורית ימנית חסרת תקדים.
אחרי שנתניהו ירד מהבמה הפוליטית כל הקלפים יטרפו מחדש, וסער יוכל למצוא לעצמו מקום של כבוד בליכוד, בדיוק כפי שדרעי חזר לראשות מפלגת 'ש"ס' אחרי שנים שעמד בראשה אלי ישי.

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
מעניין איך כל הרמטכ"לים המהוללים לשעבר הופכים ל'לא מבריקים במיוחד' ברגע שהם מסתכסכים עם ביבי...
לגמרי!
לפני שהוא הסתכסך עם ביבי, משה-בוגי היה מבריק במיוחד.
גם לבני גנץ יש הברקות לא רעות בכלל כמו שכתוב "לך אל הנמלה בצל, ותעשה לה שמש"

הנף מקלדת

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
שלום לך מר ינשוף ספרותי. (@הדוויג )
מכיון שאני חדש פה בפורום, טרם למדתי לתייג, וטרם מימשתי את ההזדמנות המופלאה של להיות מנוי פרימיום. (גם לא הבנתי למה זה שווה, אולי זה יוסיף לי מנדטים? פחות!)
סך הכל פורח פה, חוץ מפורום כתיבה. כבני המגזר האמון על התעסקות עם טקסטים, ציפתי ליותר.

בקשר לטענתך, אני יכול לקשקש שוב על טובת המדינה ועל הבטחות לבוחר. אבל כתבת לעניין אז אהיה גלוי איתך.

לא פרשתי מהליכוד בגלל עלבון אישי כידידי המבריק אך נטול הכריזמה, בוגי היקר.
פרשתי מתוך שיקול פוליטי, שיש בו גם הימור.
המהלך אומר שנתניהו, תוקע את העסק.
גם אם יהיו לו שישים ואחד או אפילו שתיים. זה ילך בקושי.

יתירה מזאת נגיד שארצה לקדם הצעת חוק שתיטיב עם בוחרי הליכוד, ועם הבסיס שלנו. פתאום נתניהו יפחד שהחוק ירגיז את הפרליקטות/שופטים וואטאבר.
פאף נעלם החוק. ומר שיוויקיהו יסביר לכולם איך הוא יזניק את הכלכלה.

קשה לעבוד בליכוד איתו. ממש באסה.

אז הלכתי על מהלך עוקף. ואני לא יחזור לנתיב שממנו יצאתי, כי אני אהיה תקוע אחרי נושאת צוללות. ככה שעדיף לי להמשיך בעקיפה.

בעזרת ה' אשלים אותה בשלום. או אז שבכירי הליכוד ישבו להם באופוזיציה, הם יתעשתו יבינו מי גרם להכל. ויקראו לי לבוא חזרה.

אני אשמח.
אתה יכול לקרוא לי גידי. זה בסדר.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
בעזרת ה' אשלים אותה בשלום. או אז שבכירי הליכוד ישבו להם באופוזיציה, הם יתעשתו יבינו מי גרם להכל. ויקראו לי לבוא חזרה.
נהפוך הוא.
אם ביבי ילך לעזה, הוא יהיה לושתי הנצחית של מחנה הימין.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אם גדעון ל היה פותח מפלגה, הוא היה טובע מול כריזמטיים ממנו (ניר ברקת, למשל).
אגב, איפה כחלון?

יוסף שחק

משתמש סופר מקצוען
רק לוותר על האגו. זה הכל.
על מה אתה מדבר תגיד לי?
בשביל מה באתי לפוליטיקה אם לא האגו והשליטה?
כסף לא חסר לי
הייתי בעבר עו"ד מצליח
אישתי טאלנטית בתקשורת
מה יצא לי אם אכנס כמו עכבר לממשלת נתניהו?
נראה לך שמעניין אותי לשרת את הציבור בשביל 23000 ש"ח נטו?
מה אני נראה לך מובטל שלא גומר את החודש?

לך, לך אתה לשרת את הציבור בממשלה ימנית ולחטוף כל יום מהתקשורת
עוד לא הבנת שהכל זה פתח מילוט כדי לעבור לשמאל ולזכות בתמיכת התקשורת ובג"ץ?
וחוץ מזה, לידיעתך, הייתי אמור לקבל למעלה מ20 מנדטים
רק בגלל שביבי הנוכל קרא לי גדעון זה ירד, קנאי שכמותו!

אולי מעניין אותך גם...