לישת בבצק בידיים

זהר מושקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
איך עושים את זה תגידו לי? התייאשתי באמצע
חני וינרוט ע"ה הצליחה עם כל זה שהיתה חולה הצליחה לעשות כמו כדורי שוקולד
יש לכן טיפים איך לעשות את זה?
 

דפוס פוסטר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם המתכון מוצלח זה לא אמור להיות קשה, אפילו כיף. לחלות צריך לצאת בצק רך וגמיש, ולא דביק.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אכן יש סדר מסוים ,
למדתי מהאחיות רצון
מלח
קמח
סוכר
שמרים
לערבב מלמעלה
ליצוק מים
ללוש עד שלא נראים פירורי קמח
להוסיף שמן
ללוש עד שאין עקבות שמן
בהצלחה
 
נערך לאחרונה ב:

רחל תן עמי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש כל כך הרבה גרסאות לסדר החומרים, זה פשוט ענין של הרגל- חוץ מהעובדה שאסור לשמרים לגעת במלח.
אולי תעבדי עם קערה יותר גדולה? לפעמים כשהקערה מלאה מדי קשה יותר לעבד... ואלי פשוט להוסיף עוד מים...
 

החיים תותים

משתמש מקצוען
לא משנה הסדר!!
העיקר לשים את כל החומרים היבשים ולערבב עם כף, (כמובן להזהר עם המלח)
ולאחר מכן להוסיף את הנוזלים באיטיות, תוך כדי לישה לבצק גמיש ואחיד
כשאין לי כח להוציא את המקסר אני עושה ביד,קצת התעמלות לידיים אך התוצאה טובה וטעימה!
 

חדוי פלבני

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אצל אמא שלי אין מושג של מיקסר....
וכל שבוע עושים לפחות פעם אחת הפרשת חלה, אם לא יותר..
ענין של הרגל.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ניסיתי להתעמק מה עומד מאחורי הטיפ הנ"ל,
נראה לי שהיות ושמן+מים יש להם התנגדות,
ממילא הם מקשים על התגבשות הבצק,
וכשמוסיפים את השמן בסוף, הרבה יותר קל.
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני לשה תמיד בידיים בצק של 2.5 ק"ג בקערה גדולה עם מכסה
לחלות (מה שראיתי בבית): אני שמה את המלח ועל זה את הקמח, באמצע הקמח עושים בור לשמרים ומכסים עם קמח, שמים סוכר וביצים ומתחילים ללוש, מוסיפים את המים ולשים שוב, דבר אחרון מוסיפים את השמן, ממשיכים ללוש עד שנהיה בצק
 

חדוי פלבני

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ניסיתי להתעמק מה עומד מאחורי הטיפ הנ"ל,
נראה לי שהיות ושמן+מים יש להם התנגדות,
ממילא הם מקשים על התגבשות הבצק,
וכשמוסיפים את השמן בסוף, הרבה יותר קל.

במתכון של אמא שלי, 1/4 מכמות השמן משאירים ללישה הסופית, בדיוק מהסיבה הזו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה