דרוש מידע לימוד ראיית חשבון

יהודיה בנשמה

משתמש צעיר
רציתי להתייעץ.
אישה שלמדה הנה"ח (כולל הכל) חשבות שכר וייעוץ מס, וגם עבדה בתחום קרוב ל- 5 ש', ורכשה ניסיון בכל ההיבטים של תחומים אלו, וחושבת כעת ללמוד ראיית חשבון.
כמה זמן לומדים, ובאיזה פורמט (כל יום/כמה ימים בשבוע וכו'!)?
מה העלויות (יש סבסוד)?
והאם בתקופה זו, ניתן להמשיך לעבוד?
והאם ההכשרה והניסיון (5 שנים!) בתחום הנה"ח חשבת שכר וייעוץ מס, יקל מהקושי/יקצר בזמן הלמידה/יקל על מציאת עבודה מכניסה מהר יותר לעומת מתמחה רגיל?

תודה רבה
אני לומדת בקריה האקדמית אונו באור יהודה (יש שם קמפוס חרדי) אז זה 3 שנים וסמסטר (סמסטר= 3 חודשים ואז תקופת מבחנים חודש) ושם לומדים פעמיים בשבוע- יום שני מהבוקר עד הערב ויום רביעי מ 4 בצהריים עד הערב.
זה עולה שם 1,945 שקל בחודש . יש מלגות ( רק אם את זוכה - אני לא הצלחתי להשיג שום מלגה השנה ,אבל יש לי חברות שהשיגו) .
אפשר לשלב עבודה. אבל זה קצת קשה. אני הצלחתי משרה מלאה עד היום, אני מסיימת עכשיו שנה שניה.
לפי דעתי ההכשרה והנסיון ממש יעזרו לך להכנס בקלות.

אחלה מקצוע!

בהצלחהה לך במה שתבחרי לעשות בהמשך.
ואם יש שאלות בנושא אני תמיד פה בשבילך...

יהודיה בנשמה

משתמש צעיר
כמובן שיש תפקיד חשבות שהמשכורות שם 30K-40K
אבל הם מועטים ועל כל משרה יש עשרות מתמודדים
ממש לא, וראיית חשבון זה אחד המקצועות הכי שויים בשוק והכי מבוקשים.
אין הרבה רואי חשבון ולכן מקלים עלינו עכשיו בלימודים- במקום ארבע שנים קיצרו לנו ל 3 שנים ז"א הורידו לנו תשנת השלמה.
אבל כן עדיין זה קשה ממש והלימודים דורשים המון כוח וסבלנות.
פטור מקורסים לא בטוח שתקבלי אבל כן יהיה לך ממש יותר קל מאשר מי שאין לה נסיון בתחומים שיש לך.

לא אני

משתמש סופר מקצוען
צר לי זה לא מרשים אותי!!
השאלה, לכמה השכר מגיע אחרי ניסיון?

קחי דוג' עובדת הייטק עם שתי שנות ניסיון לאיזה שכר היא יכולה להגיע?
לעומת רואת חשבון עם שתי שנות ניסיון ...
והלימודים הם בלי השוואה, אני לא מדברת על תואר).
ואני יכולה להגיד לך שהרבה רואות חשבון שנכנסו לתחום לפני כ 20 שנה
והיום את הבנות שלהן הן שולחות לתכנות.

לפי דעתי זה בזבוז זמן הרי מי שיש לה ראש לראיית חשבון יש לה ראש גם לתכנות.
אז עדיף ללכת לתחום היותר קל והיותר ריווחי!!!
(ושימי לב לתופעה של הסבה מראיית חשבון להייטק ...)
צורת הגרף שונה, לא בהכרח שבשקלול הכללי את צודקת.
מבחינת ביקוש- השוק צמא לרו"ח ואין סיטואציה כמעט של מתמחה שלא מוצאת עבודה, ק"ו רו"ח עם נסיון, כבר עכשו ניכרת השפעה על השכר והתנאים מאמינה שזו השפעה ארוכת טווח ועומק, כמה זמן תמשך ומתי ואיפה תהיה נקודת האיזון - זה באמת נעלם חשוב..

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
הכל נכון
אבל בסוף יש גם יתרונות שאין בתכנות
אני אישית על משרה של 7 שעות גמיש, תמצאי לי כזה דבר בהייטק
לא היית מעדיפה לעבוד שעה נוספת ביום ולקבל שכר פי 2??
זה ממש בלי השוואה, בסופו של דבר הנטו שנכנס לבנק הוא המשנה.
כיום, עובדת במחשבים לאחר 2-3 שנות ניסיון (והיא לא צריכה להיות גאון) מקבלת יותר מ 20
באיזה מקצוע תמצאי דבר כזה?

ובמיוחד עכשיו, אחרי הקורונה, העבודה מהבית נהיתה הרבה יותר זמינה בהרבה משרות כך שלעבוד עוד שעה- מבחינתי זה בכלל לא מהווה שיקול.

עד מתי

משתמש מקצוען
לא היית מעדיפה לעבוד שעה נוספת ביום ולקבל שכר פי 2??
זה ממש בלי השוואה, בסופו של דבר הנטו שנכנס לבנק הוא המשנה.
כיום, עובדת במחשבים לאחר 2-3 שנות ניסיון (והיא לא צריכה להיות גאון) מקבלת יותר מ 20
באיזה מקצוע תמצאי דבר כזה?

ובמיוחד עכשיו, אחרי הקורונה, העבודה מהבית נהיתה הרבה יותר זמינה בהרבה משרות כך שלעבוד עוד שעה- מבחינתי זה בכלל לא מהווה שיקול.
לי אישית הרבה יותר קשה לעבוד מהבית
ויש עוד יתרונות שאין בהייטק כמו יציבות
רק לראות את החשש של חלק מהחברות שלי ממיתון ...וההשתלבות בעבודה אחרת לא תמיד כזו קלה ומהירה
שוב, לא מזלזלת בהייטק כמקום ראשון במקצוע מתגמל, מודעת לעניין ועדיין בטוחה שלא לכולם זה מתאים.
ואגב, דווקא הנטו בבנק לא מאדדד משמעותי ההבדל בין 15 נטו ל 18 נטו או הרבה פחות מההבדל בין 18 ברוטו ל 30 ברוטו
ודווקא במקצוע שלנו אנחנו הראשונות שיודעות ש30 ברוטו זה 19 נטו

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
לי אישית הרבה יותר קשה לעבוד מהבית
ויש עוד יתרונות שאין בהייטק כמו יציבות
רק לראות את החשש של חלק מהחברות שלי ממיתון ...וההשתלבות בעבודה אחרת לא תמיד כזו קלה ומהירה
שוב, לא מזלזלת בהייטק כמקום ראשון במקצוע מתגמל, מודעת לעניין ועדיין בטוחה שלא לכולם זה מתאים.
ואגב, דווקא הנטו בבנק לא מאדדד משמעותי ההבדל בין 15 נטו ל 18 נטו או הרבה פחות מההבדל בין 18 ברוטו ל 30 ברוטו
ודווקא במקצוע שלנו אנחנו הראשונות שיודעות ש30 ברוטו זה 19 נטו
הכל נכון, יש צדדים לכל מקצוע.
המכריע מבחינתי, אם עכשיו הבת שלי צריכה לבחור מקצוע, אמליץ לה ללמוד מחשבים/ כספים?
אצלי, בלי ספק בכלל, מחשבים (כמובן במידה ומתאים לה התחום)

עד מתי

משתמש מקצוען
המכריע מבחינתי, אם עכשיו הבת שלי צריכה לבחור מקצוע, אמליץ לה ללמוד מחשבים/ כספים?
לא אומרת , מאמינה שגם אני אמליץ על מחשבים, במידה ולא יהיה מיתון מטורף

עד מתי

משתמש מקצוען
עד כדי כך?!
מתכנתת חרדית, ללא תואר, מקבלת לאחר 2/3 שנים 20 ויותר???
ממש לא כולן
מה שאני רואה מסביבי אלה ברפאל מטריקס וכו, מגיעות אחרי שנתיים במקרה הטוב ממש ל10 ( עד לפני שנה מה ששמעתי אישית מחברות זה אחרי כמעט 5 שנים הגיעו לזה, בקבוצה חרדית בצפון)
מאמינה שהחברות הטכנולוגיות כן משלמות הרבה יותר אבל ממש לא כולן מצליחות להכנס לשם

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
עד כדי כך?!
מתכנתת חרדית, ללא תואר, מקבלת לאחר 2/3 שנים 20 ויותר???
התואר עוזר בעיקר בשביל להתקבל לעבודה הראשונה, ואז באמת את מתחילה בלי ניסיון בשכר של 20 (מכירה מקרוב מישהי כזאת, למדה בבית ברכה והתקבלה לעבודה מיד לאחר הלימודים ומקבלת יותר מ 20)

אחרי שיש לך כבר ניסיון של 2-3 שנים את יכולה בכיף להגיע לסכומים כאלו.

עד מתי

משתמש מקצוען
התואר עוזר בעיקר בשביל להתקבל לעבודה הראשונה, ואז באמת את מתחילה בלי ניסיון בשכר של 20 (מכירה מקרוב מישהי כזאת, למדה בבית ברכה והתקבלה לעבודה מיד לאחר הלימודים ומקבלת יותר מ 20)

אחרי שיש לך כבר ניסיון של 2-3 שנים את יכולה בכיף להגיע לסכומים כאלו.
שוב
זה קיים
אבל לא כל מתכננת צעירה שאת רואה לידך בסופר זה הסכומים שהיא מקבלת

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
השאלה מה ממוצע, כלומר בממוצע כמה תקבל אישה חרדית שאין לה תואר לאחר 5 שנים, שוב לא למעלה ולא ללמטה, מה הרוב?
אני לא מהתחום, רק יכולה להגיד לך מה אני רואה סביבי - בין 20-30
אבל אם את מעוניינת לדעת יותר תבררי עם כאלו שמתמצאות יותר.

ברית

משתמש רשום
הכל נכון
אבל בסוף יש גם יתרונות שאין בתכנות
אני אישית על משרה של 7 שעות גמיש, תמצאי לי כזה דבר בהייטק
היתרון והיחיד של התחום לעומת הייטק זה האפשרות לעבוד בחלקיות משרה, מעבר לכך בשאר התחומים תכנות הוא תחום מועדף בהרבה

ברית

משתמש רשום
כנ"ל אלא אם כן היא ממש לא בעניין של לעבוד במשרה (כמעט) מלאה

נועושש

משתמש פעיל
היתרון והיחיד של התחום לעומת הייטק זה האפשרות לעבוד בחלקיות משרה, מעבר לכך בשאר התחומים תכנות הוא תחום מועדף בהרבה
זה לא נכון.
זה יתרון משמעותי שקיים בראיית חשבון לעומת הייטק אבל לא היחיד.
בגדול בחורה שמחפשת יציבות בעבודה אין מקומה בהייטק.
בהייטק זה תקופות של גאות ושפל בצורה דרסטית, קשה למצוא עבודה וגם כשמוצאים תמיד יש חשש שמא אני אתפטר...תמיד יש צורך עז להוכיח את עצמך עוד ועוד, אחרת את מיותרת...
אומנם נכון הוא הדבר שבכל מקצוע צריך להיות טובה "ולהוכיח את עצמך" אבל לא בצורה קיצונית.
יש משהו במקצוע ראיית חשבון שהוא מאד מרגיע ויציב, מעבר לביקוש המטורף של רואי חשבון בתקופה הנוכחית, בכללי זה מקצוע שהתחרותיות והתנודתיות בו לא כ"כ דרמטיות.
כמובן, יש גם את החסרונות: לימודים מפרכים!!! שכר יפה, אך לא "מפוצץ" (כשכירה בכל אופן) כמו בהייטק...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה