מידע שימושי לימוד פסיכולוגיה לאישה חרדית.

טייס

משתמש צעיר
ברור! רק החרדקים צריכים טיפול

לא מכיר אפילו חרדי אחד! עם בעיה שמצריכה טיפול פסיכולוגי

אשרי העם שככה לו!
הלוואי!!!
בצער רב אני אומרת, הרבה חרדים שהכרתי במהלך שנות עבודתי היו חייבים ללכת לטיפול דחוף אין לי ספק שלו היו הולכים היו מונעים הרבה בעיות במשפחה שלהם . רק בגלל התפיסה המעוותת שקיימת בציבור שלנו ואני אומרת את זה בצער רב, אנשים מאוד סטיגמטיים בנוגע לטיפול ולאלו שהולכים לטפל בעצמם. במקום להעריך את אלו שמחליטים להיות אמיצים שמחליטים להלחם עם המורכבויות שלהם, מסתכלים עליהם כאנשים בעייתיים שצריכים פסיכולוג. בעניין הזה באמת חבל שבציבור החרדי אין פתיחות.

בנימיני

משתמש מקצוען
הלוואי!!!
בצער רב אני אומרת, הרבה חרדים שהכרתי במהלך שנות עבודתי היו חייבים ללכת לטיפול דחוף אין לי ספק שלו היו הולכים היו מונעים הרבה בעיות במשפחה שלהם . רק בגלל התפיסה המעוותת שקיימת בציבור שלנו ואני אומרת את זה בצער רב, אנשים מאוד סטיגמטיים בנוגע לטיפול ולאלו שהולכים לטפל בעצמם. במקום להעריך את אלו שמחליטים להיות אמיצים שמחליטים להלחם עם המורכבויות שלהם, מסתכלים עליהם כאנשים בעייתיים שצריכים פסיכולוג. בעניין הזה באמת חבל שבציבור החרדי אין פתיחות.
מצטער שהסרקזם לא עבר מספיק טוב

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני לא הבנתי על מה ממוקד הסרקזם
הייתה פה דעה שחרדים לא צריכים טיפול פסיכולוגי?
הסרקזם היה על שיטת הטיוח החרדית.
לומר שציבור מצויים לא צריך פסיכולוגים זו שטות בדיוק כמו לומר שהוא לא צריך משקפיים.

English Tech

משתמש פעיל
כיון שאני השתמשתי במילה חרדק ואני מבין שזה מקפיץ הרבה אנשים
אני מוסר מודעה: לא כל האקדמאים מוגדרים בגדר חרדקים ח"ו
ח"ו לא התכוונתי אליך אישית, לא יודעת איפה אצלך עובר הגבול
כוונתי הייתה באופן כללי לציבורים שנוהגים לכנות כמעט כל מי שלא כמוהם בכינוי הנ"ל

שואל לעניין

משתמש מקצוען
בעיניי אין מקום לשימוש במילה הזו כלל ובאף הקשר.
זו פעם ראשונה נראלי שאני משתמש בזה
התכוונתי לחרדים שהתרחקו מאד מהחרדיות וגם מהדת

אבל אני מבין עכשיו שזה כנראה מילה טעונה מידי...

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
מה רצית להביע בפוסט הזה?!
מדיינים פה אם יש אפשרות ללימודי פסיכולוגיה שמתאימים לאישה חרדית,
כתבתי שבלימודי פסיכולוגיה יש נושאים מאד בעייתים מבחינת צניעות ולכן לא מומלץ לאשה חרדית ללמוד פסיכולוגיה, בטח לא בגיל צעיר.
אף אחד לא כתב, וגם לא חשב שצריך לדלג על נושאים כאלו בלימודי פסיכולוגיה, ברור שהם נצרכים בשביל המטופלים.
הויכוח או רק אם כדאי ללמוד את המקצוע או לא.
נכון. יש שם עניינים שנוגעים לכל החיים שחלקן מן הסתם הצניעות יפה להם אך פסיכולוג חייב לגעת בהכל עד הסוף.
נכון. לימודי פסיכולוגיה לא כדאי להתחיל בגיל צעיר (יש כאלה שזה שונה)
נכון. להיות פסיכולוג ולפגוש את המקומות שהם גם חשוכים נוראים ומלאים בים של סבל כאב וגם המון סרטי אימה שמלאים גם בענייני צניעות ועוד… רח״ל
לא לכל אחד מתאים!!!!!!
כדאי ללמוד? איך אתם בוחנים כדאיות?
ב״ה שיש אנשים שנולדו עם תשוקה חזקה ומשיכה לתחום ולמדו והיום עושים עבודת קודש
ויש כאלה שנמשכים למכירת נעליים ושם זה מקומם (מבלי לזלזל..!!)

אגב כדאי לכם לשמוע את מלכה וגנר
היא למדה באונ׳ לפני המון שנים. התחילה עוד לפני שהתארסה
התארסה עם אברך צדיק תלמיד של הר׳ פיינשטיין ואז אחרי הארוסין חשבה להפסיק אבל הלכה להתייעץ עם הר׳ פיינשטיין
הרבנית ליפשא ע״ה ענתה לה שתמשיך אנשים צריכים אותה…

אפשר לשמוע את כל זה (ועוד) בפודקאסט ״משאת נפש״ פרק 7 שהניה שורץ קיימה עם מלכה וגנר.

אומנות בנשמה

משתמש חדש
מנוי פרימיום
אני לא הייתי שולחת את הילדים שלי למטפל לא מוסמך ע"י מוסד מוכר, ומלווה ע"י מנחה שגם הוא מוסמך ע"י מוסד מוכר. בדיוק כמו שלא אשלח אותם לניתוח אצל רופא שלמד במכון XXXXXX את שיטת XXXXXXX ע"פ היהדות.
ותגובתי הייתה בהקשר להודעה מסוימת, ואני עדיין עומדת על כך שמטפל חייב ללמוד את כל מה שהוא עלול להיתקל בו במסגרת העבודה
עניין שלך, אבל אם יודעים שהמטפלת מקצועית אחראית יסודית ולוקחת הדרכות ומתייעצת וכו זה בסדר מצד המטפלת!! ללכת להיות מטפלת גם ם לא למד במכללה ....בעלת שם... ענין אישי של כך אחד ואחת למי ללכת לטיפול, יש מטפלות שאחרי השתלמות של קורס אחד במרכזי השתלמויות, פותחות קליניקה ומצהירות שהן מטפלות ,כמובן שזה לא הכוונה !!כל עניין לגופו והמבין יבין........וכמובן שצריך ללמוד את כל!!! נושאי הנפש מבלי לוותר על אף סעיף.......והעיקר הוא "הפרקטיקום המעשי בשטח והחכמה והאחריות האישית מול כל מקרה ועניין שעולה בטיפול......

נערך לאחרונה ב:

אומנות בנשמה

משתמש חדש
מנוי פרימיום
ח"ו לא התכוונתי אליך אישית, לא יודעת איפה אצלך עובר הגבול
כוונתי הייתה באופן כללי לציבורים שנוהגים לכנות כמעט כל מי שלא כמוהם בכינוי הנ"ל
מי שהולך ללמוד טיפול ופסיכולוגיה במכללות ממש לא פסול זה חשוב מאוד!!!! למוד במקום מקצועי חבל יש דעה כזאת.....אבל גם מי שלמד בקומות אחרים לא בהכרח שפחות ממנו .כל מקרה לגופו........

בנימיני

משתמש מקצוען
עניין שלך, אבל אם יודעים שהמטפלת מקצועית אחראית יסודית ולוקחת הדרכות ומתייעצת וכו זה בסדר מצד המטפלת!! ללכת להיות מטפלת גם ם לא למד במכללה ....בעלת שם... ענין אישי של כך אחד ואחת למי ללכת לטיפול, יש מטפלות שאחרי השתלמות של קורס אחד במרכזי השתלמויות, פותחות קליניקה ומצהירות שהן מטפלות ,כמובן שזה לא הכוונה !!כל עניין לגופו והמבין יבין........וכמובן שצריך ללמוד את כל!!! נושאי הנפש מבלי לוותר על אף סעיף.......והעיקר הוא "הפרקטיקום המעשי בשטח והחכמה והאחריות האישית מול כל מקרה ועניין שעולה בטיפול......
לא ולא

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
מי שהולך ללמוד טיפול ופסיכולוגיה במכללות ממש לא פסול זה חשוב מאוד!!!! למוד במקום מקצועי חבל יש דעה כזאת.....אבל גם מי שלמד בקומות אחרים לא בהכרח שפחות ממנו .כל מקרה לגופו........
בשביל לגעת בגוף צריך רשיון
בשביל לגעת בנשמה הכרחי רשיון
במכונים הנ״ל אין סינון על התלמידות/ים ולא מקבלים רשיון.
זה בדיוק כמו ליסוע ברכב בלי רשיון וגרוע מכך.
אני לא יודעת מה האינטרס של לא לפתוח לימודי תואר שני טיפולי בהפרדה לציבור החרדי באופן גורף.
צריך מישהו שירים את הכפפה ואולי כך יצטמצם כמות השרלטנים שעוסקים בנפש ללא רשיון :(

אומנות בנשמה

משתמש חדש
מנוי פרימיום
בשביל לגעת בגוף צריך רשיון
בשביל לגעת בנשמה הכרחי רשיון
במכונים הנ״ל אין סינון על התלמידות/ים ולא מקבלים רשיון.
זה בדיוק כמו ליסוע ברכב בלי רשיון וגרוע מכך.
אני לא יודעת מה האינטרס של לא לפתוח לימודי תואר שני טיפולי בהפרדה לציבור החרדי באופן גורף.
צריך מישהו שירים את הכפפה ואולי כך יצטמצם כמות השרלטנים שעוסקים בנפש ללא רשיון :(
נכון אבל עדיין יש יוצאים מן הכלל אולי בודדים .....שהם גם למדו במקומות חרדיים כמובן השאלה איפה כמה שנים וכו......וגם מקצועיים מאוד.......לא רק רשיון משחק פה, יש אישיות של בן אדם יש אחד אחראי ויסודי ויש כאלה שגם עם רשיון לא מספיק אחראיים או מצליחים וכו........ובאמת מצב קשה שאי אפשר ללמוד עם רשיון המקום שמתאים לחרדים🙄

English Tech

משתמש פעיל
לא הבנתי איך זה סותר את מה שכתבתי. סה"כ הבעתי באירוניה מוחלטת את מה שאומרים אנשים מסוימים.
ואגב, אם אפשר קצת פחות נקודות ויותר מעברי שורות, זה יקל עלינו את מלאכת הקריאה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה