מידע שימושי לימוד פסיכולוגיה לאישה חרדית.

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
אני לא מבינה מה הקשר לכתוב בציניות כאילו החרדים לא הולכים לפסיכולוגים או חושבים שהם לא צריכים וכו'
יש חרדים שצריכים טיפול פסיכולוגי ומטופלים אצל בעלי תשובה או דתיים.
כל הדיון הוא האם מתאים שחרדים ילמדו את המקצוע ,
ממש לא אם חרדים צריכים טיפול או הולכים אליו, זה ברור שכן.

שואל לעניין

משתמש מקצוען
אני לא יודעת מה האינטרס של לא לפתוח לימודי תואר שני טיפולי בהפרדה לציבור החרדי באופן גורף.
מדיניות של המל"ג משנת 2015
בקושי הסכימו לפגוע בערך השוויון כדי להכניס חרדים לאקדמיה, אבל התפיסה היא שאחרי תואר ראשון הם (החרדים) ירצו להתקדם וילכו ללמוד גם במעורב, וככה יתערו בציבור הכללי
לכן כבר לא מאשרים מסלולי תואר שני חדשים בהפרדה :(

תשב"ר

משתמש פעיל
למרבה הצער נדיר למצוא אמא לבית של תורה שהיא פסיכולוגית.

ראשית זה מקצוע ולימודים מאד מאד קשים! קשה להתקבל וקשה גם להסתדר שנים ארוכות (אפילו 6-7 שנים) ללא פרנסה (כמעט) ועם הוצאות על הלימודים.

שנית אלו תכנים שנוגעים גם בנפש הסטודנטית, וכיוון שהמקומות היחידים ללמוד זה יחד עם חילונים בצורה מעורבת ובאוירה פתוחה ומכילה, גם מי שנכנסה שמורה לא יוצאת כזו ...
מסכים אתך ומחזר את תגובתך זו וכל תגובותיך,
מסיפור אישי שאני מכיר: לפני שנים רבות חרדי שהתקבל למכללה חרדית ע"מ ללמוד לימודי פסיכולוגיה, רב המכללה בראיון אמר לו שהוא חייב להיות כנה איתו ובגילוי נאות אמר, אני רואה אותך כיום חרדי שמור מאד, חייב לומר לך שאם תלמד את הלימודים, תצא מכאן ברמה חרדיות פתוחה יותר, לא תשאר באותו מקום שאתה היום. ולאור זאת הלה לא המשיך ללימודים.

מעגלת פינות

משתמש פעיל
כמו שברור שרופא בתפקידו עשוי להיחשף לדברים שביומיום אנחנו פחות פוגשים, כי בשביל לטפל ולעזור לרפא הרופא לא יכול לראות רק את החיוך של המטופל...
ככה ברור שכל מי שעובד עם אנשים, בפרט עם נוער אבל לא רק, ייחשף לעניינים פחות נעימים ופוטוגניים. וזה מחיר שבהחלט צריך לדעת מראש שנצטרך לשלם אותו.
ואגב, מטופלים מרגישים בהחלט לפני איזה מטפל אפשר לפתוח ומול מי אי אפשר, כי הוא לא בשל לחוות פתיחות בנושא מסויים של המטופל, ואז הטיפול פחות אפקטיבי.
אז, השאלה רחבה הרבה יותר מאשר מקום הלימודים. השאלה היא האם מתאים לאשה הספציפית להיפתח ולראות את העולם מזוויותיו השונות בלי להיבהל, ולהיות מסוגלת להכיל ולאהוב את המטופל למרות מה שהוא חושף.
זו דעתי בכ"א. מנסיון.

סופר דגול

משתמש רשום
@כאחד האדם
אם המטרה היא לעסוק בתחום, מבלי לוותר על עקרונות בדרך -
לא חובה ללמוד פסיכולוגיה ולקבל תואר, כדי להיות לעזר אמיתי.

ישנם לא מעט אנשים שלמדו המון, ואינם מחזיקים בתואר מסיבות ערכיות, ומצילים נפשות יום יום.
קרובת משפחתי, למשל, לא מוכנה לקרוא לעצמה 'מטפלת' כי אין לה תואר רשמי, אבל אחרי מאות שעות לימודים היא זכתה להציל הרבה מאד בתים ונפשות.

כאמור, אם המטרה שלכם להשתלב בתחום -
שווה להתעניין על כניסה לתחום גם ללא לימודים במקום שלא בטיחותי רוחנית.

כאחד האדם

משתמש רשום
@כאחד האדם
אם המטרה היא לעסוק בתחום, מבלי לוותר על עקרונות בדרך -
לא חובה ללמוד פסיכולוגיה ולקבל תואר, כדי להיות לעזר אמיתי.

ישנם לא מעט אנשים שלמדו המון, ואינם מחזיקים בתואר מסיבות ערכיות, ומצילים נפשות יום יום.
קרובת משפחתי, למשל, לא מוכנה לקרוא לעצמה 'מטפלת' כי אין לה תואר רשמי, אבל אחרי מאות שעות לימודים היא זכתה להציל הרבה מאד בתים ונפשות.

כאמור, אם המטרה שלכם להשתלב בתחום -
שווה להתעניין על כניסה לתחום גם ללא לימודים במקום שלא בטיחותי רוחנית.
הכוונה היא לעשות קורסים בנושא? זה לא מקיף את כל החומר ולא מלמד בצורה יסודית כמו שלומדים בתואר.

סופר דגול

משתמש רשום
הכוונה היא לעשות קורסים בנושא? זה לא מקיף את כל החומר ולא מלמד בצורה יסודית כמו שלומדים בתואר.
אכן, אין ספק שזה לא תואר, וכתבתי זאת בבירור.

אבל זה לא אומר שאין משהו שהוא לא מושלם, אבל יש לו ערך חשוב.

לא כל קורס, ממש לא. יש לי סיפורים קשים על זה. אבל לימודים במקומות הנכונים (ולנשים יש הרבה יותר מבחר בד"כ), אולי כמה מכונים / מרצים, מעניקים ארגז כלים אמיתי, שאפשר באמצעותו להועיל הרבה.

וכן, גם אני מאלו שחושבים שמי שאין לו תואר, ומכנה עצמו מטפל רגשי, בעצם מרמה את לקוחותיו.

נומנום

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אני לומדת פסיכולוגיה באופ'
זה נכון שיש חומרים שמדברים על אבולוציה ועל תאוריות שונות ומשונות ידעתי את זה מראש והייתי מוכנה לזה וזה לא מה שיערער אותי או יעשה לי שאלות באמונה. ברור וידוע לכל בר דעת שמדובר בראיה מעוותת ולא יהודית (ולרוב גם הזויה ולא הגיונית) אם זאת מדובר בחלק קטן מאוד מאוד מהחומר. רוב של החומר בתואר הראשון מורכב מנושאים הקשורים לפיזיולוגיה קוגניציה ותאוריות כלליות שאת זה אגב, יש בהרבה מאד תארים כקורסי חובה (מבוא לפסיכולוגיה, סטטיסטיקה וכו' ) וכמעט לא נוגע בכלי טיפול מעשיים.
אני יכולה לומר מהנסיון שלי שהלימודים באופ' מאתגרים מאד מאד בלשון המעטה ולכן אם יש אופציה ללמוד פעמיים בשבוע כדאי ללמוד בבר אילן.
לגבי התואר השני יש הרבה מאוד אופציות זה לא מתחיל ונגמר בתואר קליני שהוא אגב, לא מתאים בכלל בכלל לכל אחד. האופ' מציעה תואר שני בפסיכו' חברתית וקוגנטיבית.

artheraphy@

משתמש רשום
בסמינר 'צרנסקי בני ברק רבי עקיא 64 לימודי תרפיה באומנות תעודת ע"ש ווינגייט
ולעוד מי שכתב כאן,
שלימודי תעודה בתחום הנפש הם קבילים ודרכם ניתן לעזור ולסייע- אז לא, בכלל לא.
טיפול בנפש דורש הכשרה מיוחדת, התנסות והדרכה מתמדת, ולאורך שנים. לא קורס קצר, רחוק מזה ממש.

רק שאלה לדוגמא-
לאיזה רופא קרדיולוג הייתם הולכים,
לזה שלמד קורס בקרדיולוגיה וקורס עזרה ראשונה
או למומחה גדול עם נסיון, הכשרה והתנסות, סטאז מתאים וכיסוי מקצועי?

אז אותו דבר במה שנוגע ללב שלכם, וכל מה שהוא מכיל.

English Tech

משתמש פעיל
אני לומדת פסיכולוגיה באופ'
זה נכון שיש חומרים שמדברים על אבולוציה ועל תאוריות שונות ומשונות ידעתי את זה מראש והייתי מוכנה לזה וזה לא מה שיערער אותי או יעשה לי שאלות באמונה. ברור וידוע לכל בר דעת שמדובר בראיה מעוותת ולא יהודית (ולרוב גם הזויה ולא הגיונית) אם זאת מדובר בחלק קטן מאוד מאוד מהחומר. רוב של החומר בתואר הראשון מורכב מנושאים הקשורים לפיזיולוגיה קוגניציה ותאוריות כלליות שאת זה אגב, יש בהרבה מאד תארים כקורסי חובה (מבוא לפסיכולוגיה, סטטיסטיקה וכו' ) וכמעט לא נוגע בכלי טיפול מעשיים.
אני יכולה לומר מהנסיון שלי שהלימודים באופ' מאתגרים מאד מאד בלשון המעטה ולכן אם יש אופציה ללמוד פעמיים בשבוע כדאי ללמוד בבר אילן.
לגבי התואר השני יש הרבה מאוד אופציות זה לא מתחיל ונגמר בתואר קליני שהוא אגב, לא מתאים בכלל בכלל לכל אחד. האופ' מציעה תואר שני בפסיכו' חברתית וקוגנטיבית.
תואר ראשון זה פחות הבעיה (מבחינת איפה ללמוד)
ולעוד מי שכתב כאן,
שלימודי תעודה בתחום הנפש הם קבילים ודרכם ניתן לעזור ולסייע- אז לא, בכלל לא.
טיפול בנפש דורש הכשרה מיוחדת, התנסות והדרכה מתמדת, ולאורך שנים. לא קורס קצר, רחוק מזה ממש.

רק שאלה לדוגמא-
לאיזה רופא קרדיולוג הייתם הולכים,
לזה שלמד קורס בקרדיולוגיה וקורס עזרה ראשונה
או למומחה גדול עם נסיון, הכשרה והתנסות, סטאז מתאים וכיסוי מקצועי?

אז אותו דבר במה שנוגע ללב שלכם, וכל מה שהוא מכיל.
תרפיה באומנות זה לא טיפול. זה תרפיה, כמו שכל אחד יכול לעשות לעצמו בבית, בים או בכל מקום אחר על תרפיה בהרכבת רהיטי איקאה שמעתם? אחלה דבר, עשיתי בבית יום אחד לעצמי, בלי שום קורס, רק שלמי שלמד יש אולי קצת יותר כלים, וכנ"ל על שאר מיני התרפיות
(לא מעודדת דווקא ללכת לתרפיה, אבל במקרים מסוימים זה יכול להתאים)
וזה לא לימודים בתחום הנפש אלא בתחום הרגש.
טיפול זה משהו אחר, ובשביל לטפל באמת צריך הסמכה מטעם משרד הבריאות, שזה מקבלים בד"כ בלימודי תואר

120161

משתמש מקצוען
כותבת מנסיון חיים עשיר
בתחום הנפש פסיכולוגיה ופסיכיאטריה לוקח הרבה זמן עד שרואים הצלחה ורפוי...אם בכלל...
ככל שלומדים יותר מבינים את זה ולא מתביישים להודות בזה.

• תודה
Reactions: RU1

artheraphy@

משתמש רשום
מצטערת אבל הדברים לא מדוייקים בכלל.
תואר ראשון זה פחות הבעיה (מבחינת איפה ללמוד)

תרפיה באומנות זה לא טיפול. זה תרפיה, כמו שכל אחד יכול לעשות לעצמו בבית, בים או בכל מקום אחר על תרפיה בהרכבת רהיטי איקאה שמעתם? אחלה דבר, עשיתי בבית יום אחד לעצמי, בלי שום קורס, רק שלמי שלמד יש אולי קצת יותר כלים, וכנ"ל על שאר מיני התרפיות
(לא מעודדת דווקא ללכת לתרפיה, אבל במקרים מסוימים זה יכול להתאים)
וזה לא לימודים בתחום הנפש אלא בתחום הרגש.
טיפול זה משהו אחר, ובשביל לטפל באמת צריך הסמכה מטעם משרד הבריאות, שזה מקבלים בד"כ בלימודי תואר
ואפילו נימת זלזול נשמעה פה בהשוואה לאיקאה, שממנה אתעלם כרגע.
תרפיה וטיפול הינם היינו הך,
אולי הכוונה היתה להרפיה שמרגישים עקב עיסוק בחומרים או פעילויות שונות, לא דומה הדבר לטיפול כלל, גם אם מושגת הרפיה…

English Tech

משתמש פעיל
מצטערת אבל הדברים לא מדוייקים בכלל.

ואפילו נימת זלזול נשמעה פה בהשוואה לאיקאה, שממנה אתעלם כרגע.
תרפיה וטיפול הינם היינו הך,
אולי הכוונה היתה להרפיה שמרגישים עקב עיסוק בחומרים או פעילויות שונות, לא דומה הדבר לטיפול כלל, גם אם מושגת הרפיה…
צודקת, החלפתי בין שני דברים שונים
אכן תרפיה באומנות זה תואר שני טיפולי שניתן ללמוד אותו אחרי תואר ראשון תאורטי

אוספה

משתמש רשום
לענ"ד, בחורה בת 18 לא בשלה ללמוד פסיכולוגיה, בלי קשר להיבט רוחני.
פסיכולוגיה היא מקצוע שדורש בשלות נפשית, בגרות, עומק ועוד.

יש אלפי סטודנטים בגילאים הללו. בעיני, לא נכון ללמוד את המקצוע הזה לפני גיל שלושים. רצוי מאד לבוא ללימודים מתוך זוגיות בריאה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה