מידע שימושי לימוד פסיכולוגיה לאישה חרדית.

אומנות בנשמה

משתמש חדש
מנוי פרימיום
רציתי לשאול האם מתאים שאישה שרוצה להקים בית חרדי תלמד במכללה לימודי פסיכולוגיה? והאם אתם מכירים מקומות שמשלבים שם גם לימודי קודש וגם פסיכולוגיה שיכול להוות תחליף לסמינר? ואיזה מקצוע תוכל לשלב ביחד עמ"נ להביא פרנסה לבית עד שתגמור את הלימודים?
בסמינר 'צרנסקי בני ברק רבי עקיא 64 לימודי תרפיה באומנות תעודת ע"ש ווינגייט

English Tech

משתמש פעיל
חוץ מכפירה יש הרבה חומר בעיתי מאד מבחינת צניעות-
לזה לא התיחסו פה, אני חושבת שזה אפילו גרוע מהכפירה- שגם היא בעיתית מאד.
גם בטיפול בפועל זה עלול להיות
אלו לא חומרים שאפשר לדלג עליהם,
ואכן, לימודי פסיכולוגיה לא מתאימים לכל אחד
בכל אופן, לא נראה לי שזה המקום לדון בנושא את זה

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
המטופל: **** ******* ********* **** ****
המטפל השמור: ״מצטער זה חוסר צניעות לדבר על זה. לא למדתי על כל העניין הזה כי זה מאוד בעייתי. הלאה..!״

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
כיום מדביקים את הכינוי "חרדק" לכל חרדי שהולך לאקדמיה
כך שוודאי שלא תכיר פסיכולוגית שהיא לא "חרדקית"
הביטוי הנוראי הזה עדיין לא נכחד מהעולם?

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ובפסיכולוגיות שאני מכיר אין אחת שלא "חרדקית" (למעט בעלות תשובה
למרבה הצער נדיר למצוא אמא לבית של תורה שהיא פסיכולוגית.
גם מי שנכנסה שמורה לא יוצאת כזו ...

יאפ, עצוב שיש אנשים שרק רוצים להיות שמורים עם בית של תורה ולא להתעסק עם דברים גרועים ומתמודדים עם בעיות כאלו.. שגם מצריכות אנשי מקצוע משלנו שיכולים לעזור להם בזה.

איזה עולם מחורדק

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
כדאי מאוד להתייעץ עם רב שמכיר את העניין.
רק לשם השוואה: בלימוד גברים ונשים לא בהפרדה הרבה יותר קל להישאר שמור (בטח שהמדוברת היא אשה) מאשר ללמוד וללבן ולנתח מושגים קשים ותאוריות כפרניות ולצאת מזה בלי פגע, גם אם זה לא ניכר באופן חיצוני, בטח בגיל צעיר...
לא חושב שראוי וכדאי לאשה חרדית ללמוד כזה תחום לפני גיל 30 ולפחות 5 שנות נישואין.
וכמובן אופי ואישיות שמתאימים לזה

• תודה
Reactions: RU1

בנימיני

משתמש מקצוען
יאפ, עצוב שיש אנשים שרק רוצים להיות שמורים עם בית של תורה ולא להתעסק עם דברים גרועים ומתמודדים עם בעיות כאלו.. שגם מצריכות אנשי מקצוע משלנו שיכולים לעזור להם בזה.

איזה עולם מחורדק
ברור! רק החרדקים צריכים טיפול

לא מכיר אפילו חרדי אחד! עם בעיה שמצריכה טיפול פסיכולוגי

אשרי העם שככה לו!

שרה UI/UX

משתמש מקצוען
יוצרי ai
יש פסיכולוגית חרדית בשם שרי ברלינסקי (מעבירה הרצאות על מוגנות בהרבה ערים)
אני לא מאבחנת רמה של יראת שמיים אבל היא עושה רושם שמור וחרדי למהדרין
אין הרבה כאלו כי חוץ מתוכן וסביבת הלימוד, אורך וקושי הלימודים לא קל בכלל לאישה חרדית קלאסית במסלול של חתונה בגיל צעיר, ילדים וכו'

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
המטופל: **** ******* ********* **** ****
המטפל השמור: ״מצטער זה חוסר צניעות לדבר על זה. לא למדתי על כל העניין הזה כי זה מאוד בעייתי. הלאה..!״
מה רצית להביע בפוסט הזה?!
מדיינים פה אם יש אפשרות ללימודי פסיכולוגיה שמתאימים לאישה חרדית,
כתבתי שבלימודי פסיכולוגיה יש נושאים מאד בעייתים מבחינת צניעות ולכן לא מומלץ לאשה חרדית ללמוד פסיכולוגיה, בטח לא בגיל צעיר.
אף אחד לא כתב, וגם לא חשב שצריך לדלג על נושאים כאלו בלימודי פסיכולוגיה, ברור שהם נצרכים בשביל המטופלים.
הויכוח או רק אם כדאי ללמוד את המקצוע או לא.

קרוב משפחה למד באוניברסיטה הפתוחה...
פתחתי ספר ...עמדתי להקיא!
מתארים דברים מכוערים שנעשים בשבטים נידחים
חיפשתי אם לפחות מביאים התיחסות לענין מצד המקורות שלנו... כלום!!!
הרי הגמרא והמקורות עוסקים בכל נושא בעולם (לא שייך בזה צניעות ולא ציניות)

כאחד האדם

משתמש רשום
לכן שמגיעים לנושאים כאלה בלימודים הם לומדות גם הרבה ספרים של רבנים שמתעסקים בנושאים האלו..

אומנות בנשמה

משתמש חדש
מנוי פרימיום
גם בטיפול בפועל זה עלול להיות
אלו לא חומרים שאפשר לדלג עליהם,
ואכן, לימודי פסיכולוגיה לא מתאימים לכל אחד
בכל אופן, לא נראה לי שזה המקום לדון בנושא את זה
יש 2 צדדים חשובים שאי אפשר לוותר :1. שפה נקייה ותכנים כמה שיותר מזוקקים ואוירה שמורה!! האוירה יותר מהתכנים!!!כי כידוע בפסיכולוגיה יש הרבה מהלימוד שהוא השתלשלות הפסיכולוגיה ואםזה תרפיה באומנות אז כל עניין האומנותו והתאוריות איך הגיעו למסקנות של הטיפול והאומנות שעניין ההשתלשלות הוא לא העיקר! הוא לא לפרקטיקום! ורק בגלל התעודה מחייבים במכללות את הלימוד....
2.להיות מקצועיים!!! שאין פשרות על כך!!! לדעת את כל מה שצריך לדעת את השיטות טיפול הבעיות בנפש על כל גווניהם!! וכו....

מכירה מקרוב מישהי להלכה לרב חשוב וישבה אצלו פעמיים ושאלה מה לעשות רק אמר שלאול מורה שמכירה תא המקום והוסיף שאם תלמד במקום של התעודה שיש שם רק חרדית שלוחה מסמינר יהיה זה דבר נכון ותראה הרבה ס"ד, ואותה אחת פגשה מישהי שהכירה תא המכללה מקרוב וסיפרה לה עובדות מסויי מות שממש האירו לה שאין לבת /אישה חרדית לדרוך וללמוד במקומות אלו למכתחילה ,לכן התשובה של הרב לא הייתה כו או לא ,וכמובן זה ראוי להערכה החכמה שלו וההתחמקות לא ממקום "סתמי "יש בזה חכמה...... ושוב שאלת רב קריטית פה!!
הרב לוקח בחשבון: מה גיל האישה/המצב נשואה או רווקה/ועוד!!
והמסקנה שאי אפשר לוותר על רוחניות ולא על מקצועיות! ומי שבאמת אמיתית עם עצמה יכולה לשלב בין שניהם!!!
יש אפשרות ללמוד במקום חרדי! ובמקביל!! לקרוא! לקחת קורסים ממוקדים!! ולקחת המון שעות הדרכה!! שנותנות המון מקצועיות ומאפשרות להיות חרדית שמורה ולא להתפשר על מקצועיות!!!
מי שיש לה מודעות ורצון להיות שמורה ממקום אמיתי של יראת שמיים!!! תראה ס"ד !! ולא תתפשר על כלום!!

נערך לאחרונה ב:

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
להיפך, בתור מי שלמדה באוניברסיטה הפתוחה (לא פסיכולוגיה) עדיף שלא יבואו מהמקורות שלנו, הם לא יקראו אותם כמו שהיינו רוצים.
שלא יעשו לי שעטנז.

מי שלומדת באקדמיה, בעיניי יש עליה אחריות גדולה להטעין את עצמה כנגד זה במקורות תורניים.
אבל חלילה לא לצפות שהאוניברסיטה תעשה את זה בשבילה.

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
אגב כמעט כל הספרים שלהם הם ספרים של גויים שהם רק מתרגמים אותם לעברית. ברור שאין שם נקודת מבט יהודית.
אם אני זוכרת נכון, ברוב הקורסים ספר הקורס נכתב על ידי צוות האוניברסיטה והרבה פעמים בנוסף יש מקראה של מאמרים מתורגמים.
אבל יש מצב שזה גם משתנה בין תחומי לימוד.

English Tech

משתמש פעיל
יש 2 צדדים חשובים שאי אפשר לוותר :1. שפה נקייה ותכנים כמה שיותר מזוקקים ואוירה שמורה!! האוירה יותר מהתכנים!!!כי כידוע בפסיכולוגיה יש הרבה מהלימוד שהוא השתלשלות הפסיכולוגיה ואםזה תרפיה באומנות אז כל עניין האומנותו והתאוריות איך הגיעו למסקנות של הטיפול והאומנות שעניין ההשתלשלות הוא לא העיקר! הוא לא לפרקטיקום! ורק בגלל התעודה מחייבים במכללות את הלימוד....
2.להיות מקצועיים!!! שאין פשרות על כך!!! לדעת את כל מה שצריך לדעת את השיטות טיפול הבעיות בנפש על כל גווניהם!! וכו....
מכירה מקרוב מישהי להלכה לרב חשוב וישבה אצלו פעמיים ושאלה מה לעשות ללמוד במקום של תשובה של כן או לא וכמובן זה ראוי להערכה החכמה שלו וההתחמקות לא ממקום "סתמי "יש בזה חכמה...... רק אמר שלאול מורה שמכירה תא המקום והוסיף שאם תלמד במקום של התעודה שיש שם רק חרדית שלוחה מסמינר יהיה זה דבר נכון ותראה הרבה ס"ד, ואותה אחת פגשה מישהי שהכירה תא המכללה מקרוב וסיפרה לה עובדות מסויי מות שממש האירו לה שאין לבת /אישה חרדית לדרוך וללמוד במקומות אלו למכתחילה ושוב שאלת רב קריטית פה!!
הרב לוקח חים בחשבון: מה גיל האישה/המצב נשואה או רווקה/ועוד!!
והמסקנה שאי אפשר לוותר על רוחניות ולא על מקצועיות! ומי שבאמת אמיתית עם עצמה יכולה לשלב בין שניהם!!!
יש אפשרות ללמוד במקום חרדי! ובמקביל!! לקרוא! לקחת קורסים ממוקדים!! ולקחת המון שעות הדרכה!! שנותנות המון מקצועיות ומאפשרות להיות חרדית שמורה ולא להתפשר על מקצועיות!!!
מי שיש לה מודעות ורצון להיות שמורה ממקום אמיתי של יראת שמיים!!! תראה ס"ד !! ולא תתפשר על כלום!!
אני לא הייתי שולחת את הילדים שלי למטפל לא מוסמך ע"י מוסד מוכר, ומלווה ע"י מנחה שגם הוא מוסמך ע"י מוסד מוכר. בדיוק כמו שלא אשלח אותם לניתוח אצל רופא שלמד במכון XXXXXX את שיטת XXXXXXX ע"פ היהדות.
ותגובתי הייתה בהקשר להודעה מסוימת, ואני עדיין עומדת על כך שמטפל חייב ללמוד את כל מה שהוא עלול להיתקל בו במסגרת העבודה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה