זה שאלה קשה
כי מאוד קשה לדעת מה מתאים
יש ככ הרבה נישות בתחום הכספים
ום הרבה בתחום התכנות
לפעמים מצחיק אותי האמירות של מתכנתות בחיים לא הייתי מסוגלת להיות רו"ח זה כזה משעמם ורק חוקים
או הפוך חשבות למתכנתות לשבת כל היום מול מחשב לי יש כל הזמן פגישות עם לקוחות...
גם האמירה שמתכנתות צריכות להתקדם כל הזמן וחשבות/רו"ח לא
אז גם זה מאוד משתנה
יש מתכנתות שמתקדמות אבל לא רציני ולא צריכות הרבה ללמוד
ויש מנהלות כספים שצריכות כל הזמן ללמוד להתעדכן לדעת חוקים להבין מה קורה אצל הלקוחות מכל מיני סוגים
אני מכירה את 2 הנישות לגמרי ועבדתי תקופה די ארוכה בכל אחד מהם
1.בנושא השכר, הפער הוא רק בשנים האחרונות, אף אחד לא יודע מה יילד יום
בגדול ודאי שהשכר בהייטק הוא גבוה יותר
עובדת הייטק לכאורה מייצרת כסף למעסיק
עובדת כספים היא כורח המציאות
ולכן גם אם היא מצילה את החברה מבקורת /מביאה רעיונות/ מגדילה ראש
עדין זה חלק מההוצאות, כך שבכללי נראה שזה ההבדל (כמובן שיש שמרויחות יותר ויש פחות)
מה עוד שבשביל להגיע לשכר גבוה מאוד בתחום הכספים-ואפשר בהחלט
צריך ראש גדול, זרימה, תכונות אנושיות וחברתיות התמסרות וזמינות ממש ם בזמנים מטורפים כי התאריכים הביקורות וכד
(להרבה עובדות הכספים(מנהלות כספים/חשבות וכד וכמובן עצמאיות שמקבלות הרבה אין למשל חופשות לידה)
נכו גם בהייטק זה הרבה פעמים כך, אבל הרבה פעמים אפשר לקבל שכר גבוה לפחות כמו בכספים אמנם לא הבוה של ההיטק אבל בוה מספיק ולהיות עם ראש קטן/חופשות/באים עובדים הולכים/חיים שקטים
לדוגמא כמו שאמרו משרדי ממשלה
2.נושא השעמום- זה ממש לא נכון יש עבודות בתחום הכספים מאתגרות דינמיות מענינות כמו שאומרים שהזמן טס, יש עם לקוחות מענינים יש פרויקטים חברות מוסדות עמותות
יש כאילו חשבות של מאות עובדים שבקשר איתם
ולעומת זאת גם בהייטק יכול להיות משעמם
כך שאי אפשר לדעת לא יפלו
3.גמישות השעות- כן בתחום הכספים ניתן בהחלט להתגמש
אפשר גם להיות עצמאית קטנה ולקחת כמה לקוחות בהתאם ליכולת הזמנית
בהייטק כנראה כמעט לא מצוי
ולכן בחורה כשרונית מאוד לכאורה בכל תחום יכולה להתאים ולהשתלב ולמצוא נישה שתוכל להצליח ולהתקדם
וגם תוכל למצוא בעז"ה מה שמענין לה
(חנונית ממש /שקטה או אחת שקשה לה יחסי חברה יש הגיון שעדיף הייטק)
באופן אישי בתור אמא לבחורות ודודה לאחיניות שהיו צריכות לבחור מקצוע
כן נטיתי לכיון ההיטק(לבת שלי שלמדה לפני כמה שנים, אז היו פחות עבודות מהבית בכספים והשכר נמוך יותר אולי היום זה כבר לא היה כזה חד משמעי)
כי בכל אופן ממה שאני רואה סביבי עדין עובדות הכספים ברמה של שכר כ -20,000 משועבדות לעבודה
חיות סביב העבודה פי כמה מעובדות ההיטק שמקבלות שכר זהה ואפילו גבוה יותר
(לא להתקיף כמובן שיש אחרים אבל בגדול כך היה נראה לי)
עד מתי@ לא יודעת אם תייגתי נכון, ההודעות שלך נכונות מאוד רק אולי קצת מתעלמות מזה שאמנם זה 7 שעות אבל מסיביות ועם אחריות רבה בלי יכולת לקחת חופש וכד מתי שרוצים
ובזמנים שפתאום נופל בקורת או כל חג בתאריך לועזי חשוב
ומעריכה מאוד את ההצפה שלך שידעו העובדות המוכשרות שאפשר להתקדם(ולא להשאר במשרדי רו"ח שמנצלים)