דרוש מידע לימודי תכנות / ראיית חשבון? (עדכני ל 2023)

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
אמרו כבר את כל הדברים החכמים,
מוסיפה את השנקל שלי
מקום מגורים - בראיית חשבון הרבה פעמים תהיה עבודה גם בפריפריה (לא מדברת על שכר) לעומת תכנות שיש את היתרון של עבודה היברידית.
עול ואחריות - בתפקידים בכירים יש אחריות גדולה בד"כ, קושי בחלד עם מילוי מקום ועוד (ראיית חשבון)
עניין - עבודת הביקורת משעממת חלק מהאנשים (אותי למשל) אבל יש המון נישות בתחום מעניינות ומספקות מאד.
עיסוקים נוספים - ניתן לקחת עיסוקים מתגמלים נוספים בתחום באופן עצמאי.
שמירה על רמה מקצועית - מהנדס מתעדכן בטכנולוגיות, ורו"ח חייב להתעדכן בחוקים / חוזרים / תקנות / פסקי דין/ הוראות של רגולטורים כאלה ואחרים, ובנוסף להתעדכן בשיטות עבודה בתוכנות רלוונטיות בכלי ניהול ועוד.
גמישות בשעות - קיימת, אבל לא גמישות בכמות העבודה, נראה לי שזהה להייטק בעניין העבודה ההיברידית.

נ. ב. 1 - לדעתי השכר בהייטק ככ גבוה כי העובד הוא משאב המושקע לצורך קבלת הכנסה פאסיבית - של הבעלים. ובגלל שהתשואה גבוהה אז גובה השכר לא משחק פרמטר מאד משמעותי. ואילו בראיי חשבון - העובד הוא עלות ייצור
נ. ב. היתה לי היום שיחה עם CFO בחברה בורסאית רצינית מאד, והוא סיפר לי שכל צוות החשבות שם מורכב מנשים חרדיות.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
לצבא יש מפתחות C (יש לי אחות שעובדת בC, גרה בדרום)
אסמבלר- מכיר מפתח של מערכת הפעלה שכותב בשפה הזאת.
ממש לא רק לצבא
עשרות חברות
זה תחום שלם פיתוח אמבדד
וחומרה

נערך לאחרונה ב:

שטויות

משתמש צעיר
פעם ילדתי לפני הזמן ב- 5 לחודש
(עבדתי אז כחשבת שכר של 300 עובדים ולא היתה אף אחת שידעה כלום)
יומיים לא זזתי מהמחשב אז ברב הפעמים זה בסדר וזה הטיפוס שלי וחלק ממני
עבודה כחשבת שכר שונה מאוד מרו"ח שם באמת יש לחץ כל חודש. (כנ"ל בהנהלת חשבונות)
בראיית חשבון הלחץ הוא בכמה מועדים בשנה (או כל השנה תלוי בעיני המתבונן)
תלוי במה מתעסקים חברות עמותות או חברות ציבוריות ששם כל רבעון.

משפטנית פח

משתמש מקצוען
יש למישהו רעיון למה הסמינר כ״כ מעודד ללכת דווקא לראיית חשבון?
(יש מצב שזה אינטרס כלכלי של הסמינר?)
בלת"ק,
ברור, אין ספק בכלל

כל מסלול שנפתח הוא הון כלכלי לסמינר ובמיוחד מסלולים כבדים מהסוג הזה,

בתכנות אין להם שום צורך לשכנע והמסלולים מפוצצים אז הם מנסים את מזלם בצורה כזו זה הכל.

מתמטיקאי

משתמש פעיל
בלת"ק מוחלט
שתדעו שבעוד שבתכנות נשים חרדיות נקראות ממוצעות בהחלט, בראיית חשבון הם מוצלחות מאוד וזה בהחלט מוזכר בעיתונים כלכליים, כך שיש למורות סיבה טובה לשכנע לראיית חשבון, זה מאוד עוזר להם לקדם את הסמינר שלהן!

קומקום חשמלי

משתמש פעיל
בלת"ק מוחלט
שתדעו שבעוד שבתכנות נשים חרדיות נקראות ממוצעות בהחלט, בראיית חשבון הם מוצלחות מאוד וזה בהחלט מוזכר בעיתונים כלכליים, כך שיש למורות סיבה טובה לשכנע לראיית חשבון, זה מאוד עוזר להם לקדם את הסמינר שלהן!
נכון חלקית
בראיית חשבון סף תנאי הקבלה הוא גבוה מאוד ולכן הבנות שם מוכשרות מאוד
לעומת תכנות ששם אין תנאים וכל אחת יכולה להתקבל, אז יש שם המון מוכשרות אבל גם הרבה שלא כ"כ מה שמוריד את הרמה הכללית של הלימוד/ עבודה

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכון חלקית
בראיית חשבון סף תנאי הקבלה הוא גבוה מאוד ולכן הבנות שם מוכשרות מאוד
לעומת תכנות ששם אין תנאים וכל אחת יכולה להתקבל, אז יש שם המון מוכשרות אבל גם הרבה שלא כ"כ מה שמוריד את הרמה הכללית של הלימוד/ עבודה
יש הרבה מאוד כתבות גם על מפתחות חרדיות...
בכל אופן לא חושבת שזה מהווה שיקול

מתמטיקאי

משתמש פעיל
יש הרבה מאוד כתבות גם על מפתחות חרדיות...
בכל אופן לא חושבת שזה מהווה שיקול
אני מדבר על ה"לימודים" לא תמצאו כתבות על ההצלחה של לימודי התכנות של החרדיות, ולו מהסיבה הפשוטה שבלימודי תכנות כל המבחנים (ובכל מוסדות הלימוד האקדמאיים) הם רק של המוסד, מה שאין כן בראיית חשבון ששם המבחנים הם חיצוניים, ושם בולטת המוצלחות של הנשים החרדיות, שרואים שהציונים הממוצעים שלהם גבוהים.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני מדבר על ה"לימודים" לא תמצאו כתבות על ההצלחה של לימודי התכנות של החרדיות, ולו מהסיבה הפשוטה שבלימודי תכנות כל המבחנים (ובכל מוסדות הלימוד האקדמאיים) הם רק של המוסד, מה שאין כן בראיית חשבון ששם המבחנים הם חיצוניים, ושם בולטת המוצלחות של הנשים החרדיות, שרואים שהציונים הממוצעים שלהם גבוהים.
כן, אבל זה ממש לא שיקול

• תודה
Reactions: gpt

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה