תודה רבה
1. אני אשמח אם תוכלי לעזור לי
אני לא מבינה בזה כלום אז אני רוצה לדעת אם זה מתאים לי
איזה כישורים צריך? אופי וכו...?
מה לומדים בערך?
זה נראה לי נוצץ והכל אבל תכלס אני לא ממש מבינה לקראת מה אני הולכת.
יש לי חלום לעבוד במשהו משמעותי, מקדם, לממש את היכולות שלי...
זה נראה לי מעולה אבל אני לא באמת יודעת
2. לגבי תנאי הקבלה, חייב לעבור שנה מכינה או שאפשר חלקי?
3. ולגבי המלגות, יש אפשרות לכסות את כל שכר הלימוד?
אני כרגע עובדת ב"ה אבל אם אני אתחיל ללמוד לפי דברייך אני מבינה שלא אוכל להמשיך לעבוד
אז איך אפשר להסתדר? אפשר לשלב עבודה מהצד כמה שעות או שבזמן הלימודים פשוט אחזור להיות כמו בחורת סמינר שלוקחת הכל מההורים?
מבחינת כישורים, את צריכה יכולות למידה, לא צריכה להיות מוכשרת נורא, אבל צריך יכולות וצריך להשקיע. בשביל להתקבל צריך פסיכומטרי של 600, זה מצריך הרבה למידה והשקעה. לגבי מכינה אני לא יודעת בת כמה את אבל יש כל מיני תכניות למכינה, את זה את יכולה לברר במבח"ר. אבל יכול להיות שיהיה לך קל יותר להשלים בגרויות אקסטרני.
אלא אם כן כבר יש לך תואר במשהו ואז זה פותר אותך גם ממכינה/ בגרויות וגם מפסיכומטרי.
מבחינת אופי. את הולכת לעבוד עם אנשים ולטפל, תבדקי עם עצמך אם מתאים לך.
הלימודים הם הרבה מדע וידע על גוף האדם וגם קורסים של רפואה, פסיכולוגיה ידע על אוכלוסיות שונות, ילדים, בריאות הנפש וגריאטריה וגם קורסים שקשורים ישירות לריפוי בעיסוק, גישות טיפול ושיקום. וגם סדנאות וקורסים לפיתוח יכולות בינאישיות כמטפל ועוד. בקיצור מעניין ממש. במהלך הלימודים יש שלוש תקופות של הכשרות- בשנה שניה שלישית ורביעית בתחומים של ילדים, שיקום פיזיקלי וגריאטרי ובריאות הנפש.
יש אפשרות לכסות את כל הלימודים אבל זה תלוי במאפייני חיים שלך, נשואה רווקה' הכנסות שלך/ של ההורים/ מספר ילדים/ אזור מגורים ועוד.
מבחינת להסתדר כלכלית, במהלך כל הלימודים יש חופש פעם בשבוע שאפשר לעבוד בו, ואולי אם את מאד רוצה אפשר קצת אחרי הצהריים ובחופשים. ויש תקופות עמוסות יותר ופחות. אבל לא הייתי בונה על זה כמשכורת לחיות ממנה, אולי קצת משהו מהצד., לא הרבה עובדות במשהו מסודר ממש. רובם נתמכות כלכלית בין רווקות ובין נשואות.
אם את רוצה עוד מידע:
הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה. תארים בבריואת הציבור, טיפול באמצעות אמנויות, בריאות נפש קהילתית, עבודה סוציאלית, גרונטולוגיה, שירותי אנוש, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשרות וסיעוד
hw.haifa.ac.il