הי,
מידע על לימודים של עו"ס:
3 שנים, 2 סמסטרים בכל שנה.
ממה שאני מכירה בשנה א-4 ימים, שנה ב-5 ימים, שנה ג-4. כל יום בממוצע משמונה עד שלוש. יש מקומות שזה מחולק אחרת. למשל : יום אחד ארוך של 12 שעות, ועוד יום קצר, (ועל הסטודנטית להשלים בעצמה את האנגלית) +2 ימים של הכשרה מעשית.
בשנים ב וג הלימודים כוללים יומיים הכשרה מעשית.
חוץ מזה צריך לעשות אנגלית. כך יוצא שהלימודים די תובעניים ועמוסים, אולם עדיין יותר קלים מפסיכולוגיה. (כלומר, גם אם אין לך ממוצע מאד גבוה, יש לך סיכוי להתקדם הלאה). גם התואר עצמו והאפשרויות שונות מפסיכולוגיה. אם את בודקת האם תוכלי לעבוד תוך כדי התואר- זה תלוי אם את נשואה או רווקה, ועד כמה את יכולה לקרוע את עצמך.
לגבי עבודה בשטח : כיום, לאחר "ההעלאה"
השכר של עו"ס הוא 8600 בברוטו למשרה מלאה. (כולל נסיעות, תוספת עבור התואר, ) לכל אחוז משרה אחר- תחשבי בהתאם. (חצי משרה- חצי מהשכר ) השכר עולה ב3% לפי הותק(איני זוכרת אם זה פעם בשנה, או פעם בכמה שנים ) והעלאות נוספות של גמולים ותואר שני- כ2%. יש מקומות שנותנים תנאים סוציאליים טובים . (חופשים, חוה"מ, וכו)
כל זה אם את עובדת בכל מקום שהוא תחת משרד הרווחה. קרי: לשכות, שירותים שונים (שירות למכורים, אלימות במשפחה, קצין מבחן ועוד ועוד) יש תוספת קטנה עבור עוסי"ם לחוק (נע בין 400 ל600 שח) .
אפשרות לקידום: אם מתקדמים בעולם של הרוחה לתפקידי ניהול, (המציאות מוכיחה שהטובות מתקדמות תוך פחות מחמש שנים) מקבלים יותר סמכויות, אבל לא הרבה יותר כסף. קשה, ואולי בלתי אפשרי, לחצות את ה12 אלף , (שוב, למשרה מלאה) כאשר נשארים במגזר הציבורי.
כל זה אמור גם כלפי עמותות - מלכרי"ם שפועלים מכוח החוק, לדוגמא: שיח סוד, עזר מציון, דירות לנערות בסיכון וכדו. אולם, עמותות, יכולות בהחלט לשלם יותר עבור מי ששווה את זה. (לדוגמא, אם את מגיעה עם ניסיון משמעותי בתחום שלהם, או שאת עובדת שם כמה שנים) מה שלא יקרה במשרד הרווחה. הם מוגבלים ל"צו הרחבה".
לאחר תואר שני, ניתן גם לפנות לכיוון של הקליניקה הפרטית, לעבוד תחילה במכונים (יש ביקוש גדול לעוסיו"ת קלניות) השכר שם באזור 100-150 שח לשעה. (בדכ כולל שעות הדרכה) ואחכ לפתוח קליניקה פרטית.
מה עוד?