נכתב ע"י בפוטנציאל;2298646:בואי ננסה לעשות לך סדר. מה תירצי לשאול?
נכתב ע"י בפוטנציאל;2298663:מסכימה איתך לחלוטין! זה באמת מפחיד.
אין סיבה לחשוש מדבר שההרגשה בו בטוחה.
בגלל שזה דברים כל כך אפורים. כאן מתערערת היציבות והבטחון.
לכולנו יש התמודדויות וכמו שמישהי כתבה כאן יפה. כל אשה חווה לעיתים רגעים של שליטה שלא ברצונה למרות שמהותה היא צריכה ורוצה בזה.
עונש האשה- "ואל אשך תשקתך והוא ימשול בך"
והרצון לעצמאות הוא ממש נורמלי ולא קל לנו תמיד לקבל סמכות.
וזה עדיין תקין לחלוטין.
נכתב ע"י שרינה;2298399:מה גם שמחלת גוף בדרך כלל חושפים תיק רפואי ומגלים קודם לכן ומתחתנים מתוך הסכמה בעוד שמחלת נפש היא משו מולד שהבחור או הבחורה או הוריהם בחרו במודע להסתיר (בדרך כלל)
נכתב ע"י bbh200;2298522:זה הזוי להשוות!
מחלת גוף היא בד"כ אינה מזיקה לסובב ואין שום סיבה לא לתמוך בחולה ולהמשיך יחד.
אבל מחלת נפש או הפרעה וכו היא מהווה לרוב סכנה לאדם ולסביבה (אישה, ילדים..) אני לא מאמינה שיש מצב של אדם חולה נפשית שאינו פוגע בו עצמו או בסביבתו (פיזית/מילולית)
ואני אומרת את זה מתוך הכרות עם אנשים כאלו.
נכתב ע"י efigraf;2298820:כאשר מישהו סובל מבעיות נפשיות, הוא מתעלל באישתו, ואישתו אפילו לא יודעת שבעלה בעצם חולה. המסכנה כל הזמן מנסה לרצות אותו ובטוחה שבכך תגיע השלווה... וגם כשהיא מבינה שאי אפשר לחיות כך, המצב הרבה פעמים לא מאפשר לה אפילו לדבר עם בעלה בכיוון. וכן להפך כאשר לאישה יש בעיה.
נכתב ע"י efigraf;2298862:יש גברים שפשוט רואים עליהם שהם הסמרטוטים של הנשים שלהם, ונשים שנראות כמו צל של אדם בגלל התעללות (בעיקר נפשית).זה לא משהו שעובר אלא מחריף עם השנים ומי שנפל לסיפור כזה צריך לברוח ממנו כמה שיותר מהר, כמובן לאחר התייעצות ושיקול דעת.
אם מחלת נפש מתפרצת במהלך חיי הנישואין זה כבר משהו אחר, למרות שאני לא יודעת אם אפשר לחיות עם דבר כזה. כי איש/ה חולה אז אפשר להביא מנקה, מכבסת, מבשלת מגהצת וכו' אבל בן זוג משפיל ומתעלל מה תעשו אז??? שלא נדע...
נכתב ע"י 1Bold;2298579:רציתי להוסיף עוד משהו: אין חובת דיווח לסביבה מה בדיוק קרה בבית ולמה
ולכן עדיף לא לנבור בחיים של אחרים ולשפוט מה מוצדק ומה לא.
"אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"
נכתב ע"י efigraf;2298862:אבל כשמדובר במחלת נפש זה אחרת. למה??
נכתב ע"י תקוה;2299312:אני חושבת שמי שמתנגדת לספר הזה ודומיו יכולה/צריכה לדון עליו עם המחברת שלא מסתתרת תחת שם עט וכתובת המייל שלה מופיעה בספר.
ביקורת ספרים זה טוב. אבל פה היתה היסחפות מעבר.
ומאז שקראתי את הספר אני שבה איליו שוב ושוב. הוא ספר טוב על נושא כאוב. טוב ואפילו מצוין שהוא הציף את הציבור. כי כבר עכשיו הוא עזר להרבה נשים וזה מצוין! ומעולה!
ואם רק אישה אחת נעזרה מזה כבר היה שווה. ואם יותר אז בודאי ובודאי!!
נכתב ע"י חישוקים;2299193:.
ולא כל בעיה נפשית מתחילה בפגם מולד, ממשיכה בהתעללות והולכת ומחמירה עם השנים.
(-בדיוק כמו מחלות גוף שונות).
נכתב ע"י לב הענין;2299305:בהחלט. זה מה שאני שואלת.
למה ברור לכל שמחלת גופנית משאירה את המשפחה על כנה גם במקרים קשים של נסיעות ארוכות לחו"ל, אשפוזים ארוכים, הוצאות רפואיות אדירות ועוד.
אבל כשמדובר במחלת נפש כולם זועקים: האשה בת ה-70 צריכה להתגרש, האשה הצעירה היתה צריכה להתגרש עוד בשבע ברכות ולא לחכות שיהיה לה ילד... (ציטוטים לא מדוייקים מהאשכול הזה, אבל זו רוח הדברים)
נכתב ע"י 5555;2299320:המצאתם חריגים בהפרעות נפש - שבני המשפחה לא נפגעים באופן ישיר! מהחולה?
לחולה נפש-חולה. לא אחד עם הפרעה נפשית- חולה.נכתב ע"י בפוטנציאל;2301674:לזוג יש קשר ,יש אהבה.
הפרדתי, נשמה. הפרדתי חזור והפרד.נכתב ע"י בפוטנציאל;2301760:מחלות נפש זה סקאלה רחבה .
ובמיוחד שצריך להפריד בין מחלות נפש להפרעות אישיות.
אדם בעל הפרעת אישיות יכול לתת המון אהבה וקשר.
ולכן זה מסובך כל כך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: