מאפים לחמניות שבלול תלושותי בצל מטוגן ושום----

אפונה וגזר

משתמש פעיל
האם אפשר לסדר את השבלולים עם רווחים ביניהם, ולא כ"תלוש אותי" גדול? או שהצורה תתפרק / המילוי יישפך / לא יודעת איזה השלכות יכולות להיות לזה?
רוצה להכין לאירוח
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
האם אפשר לסדר את השבלולים עם רווחים ביניהם, ולא כ"תלוש אותי" גדול? או שהצורה תתפרק / המילוי יישפך / לא יודעת איזה השלכות יכולות להיות לזה?
רוצה להכין לאירוח
וודאי שאפשר.
המילוי לא אמר להישפך הוא לא נוזלי.
מה שכן, את קצה השבלול תתקעי מתחת לשבלול
ואוו נראה טוב!!!!
נגמר לי השום:(
אם אני עושה בלי זה ממש ישנה את הטעם?
ישנה אבל עדין יהיה טעים
 

הדס.ט

משתמש צעיר
ואוו
אמא שלי הכינה את זה והקפיאה
כל יום אני מוציאה לי 2-3מהמקפיא עד הצהריים זה מופשר
ואני אוכלת אחרי צהריים בתיכון
חלום
 

יונלה

משתמש מקצוען
הכנתי היום שוה במגוון טעמים,
שום, זיתים, מטבוחה, רוטב פיצה.
גם טעים וגם יפה,
לא נשאר מה לצלם...
 

אינסופית

משתמש צעיר
אפיתי אותן כבר לפני 9 שעות, אבל הריח.......הריח עדיין ממלא כאן את הבית.
הרכות שלהן,
הארומה הבצלית המעודנת,
המראה האצילי שלהן,
קלות ההכנה,
אלו חלק מהסיבות שתרצו לנסות להכין אותן.
בפעם הראשונה.

אחרי הפעם הראשונה, כבר תרצו להכין אותן בגלל הטעם.
טוב, וגם בגלל כל הנ"ל.
צפה בקובץ המצורף 1762266

השתמשתי בבצק הלחמניות הרגיל שלי, אפשר למצוא כאן בפורום, או בחוברת "זה לא רק בצק",
אפשר להשתמש במתכון שאתם רגילים להכין.

בצק מחצי קילו קמח

כשהבצק תופח,
מטגנים 6 בצלים גדולים קצוצים בשמן בכמות נדיבה. לשקיפות והשחמה קלה. מוסיפים 1 ראש שום כתוש ומערבבים.
משאירים להתקררות.

אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-2
מרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול ודק ככל האפשר.
שופכים על המלבן מחצית מהבצל, עם השמן........
מורחים על כל העלה ומגלגלים לכרוכית.
מכינים כך גם את החלק השני עם המחצית השניה של הבצל המטוגן.
[למשתמשים בשום גבישי אפשר לוותר על שיני השום לפזר מעל לבצל שעל הבצק שום גבישי]

בסכין חדה ומשוננת פורסים פרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים לא גדולים מדי האחד מהשני. תבנית A4= 12 שבלולים.

מתפיחים כ-20 דקות.
מושחים בביצה טרופה מהולה במעט מים.

מפזרים טבעות של בצל ירוק. מהדקים מעט את הבצל הירוד לתוך השבלולים ביד. מפזרים קצח, או שומשום שחור ואופים ב 190 מעלות להשחמה נאה.
אל תתפתו לאפות יותר מדי, שלא יתייבשו מדי. בזכות השמן של הבצק המטוגן, הלחמניות האלו רכות רכות ועסיסיות [כן, ומשמינות, כמעט כמו כל דבר טעים. מ'לשות]

מניחים את הלחמניות על מגש ומגישים לשולחן וכל אחד תלש לעצמו לחמניה.

צפה בקובץ המצורף 1762277

לגרסא לבית אפשר לפזר גבינ"צ מגורדת מעל לבצל המטוגן לפני הגלגול

צפה בקובץ המצורף 1762278

בתיאבון.
ואווו מעדן!!!
לא התאפקתי למרות השעה... עכשיו זה יצא מהתנור, כל הבית ריח מטורף
והטעם ----- נשאיר בסוד כמה חיסלתי...
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה