מאפים לחמניות שבלול תלושותי בצל מטוגן ושום----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אפיתי אותן כבר לפני 9 שעות, אבל הריח.......הריח עדיין ממלא כאן את הבית.
הרכות שלהן,
הארומה הבצלית המעודנת,
המראה האצילי שלהן,
קלות ההכנה,
אלו חלק מהסיבות שתרצו לנסות להכין אותן.
בפעם הראשונה.

אחרי הפעם הראשונה, כבר תרצו להכין אותן בגלל הטעם.
טוב, וגם בגלל כל הנ"ל.
IMG_9446_1024x682.jpg


השתמשתי בבצק הלחמניות הרגיל שלי, אפשר למצוא כאן בפורום, או בחוברת "זה לא רק בצק",
אפשר להשתמש במתכון שאתם רגילים להכין.

בצק מחצי קילו קמח

כשהבצק תופח,
מטגנים 6 בצלים גדולים קצוצים בשמן בכמות נדיבה. לשקיפות והשחמה קלה. מוסיפים 1 ראש שום כתוש ומערבבים.
משאירים להתקררות.

אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-2
מרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול ודק ככל האפשר.
שופכים על המלבן מחצית מהבצל, עם השמן........
מורחים על כל העלה ומגלגלים לכרוכית.
מכינים כך גם את החלק השני עם המחצית השניה של הבצל המטוגן.
[למשתמשים בשום גבישי אפשר לוותר על שיני השום לפזר מעל לבצל שעל הבצק שום גבישי]

בסכין חדה ומשוננת פורסים פרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים לא גדולים מדי האחד מהשני. תבנית A4= 12 שבלולים.

מתפיחים כ-20 דקות.
מושחים בביצה טרופה מהולה במעט מים.

מפזרים טבעות של בצל ירוק. מהדקים מעט את הבצל הירוד לתוך השבלולים ביד. מפזרים קצח, או שומשום שחור ואופים ב 190 מעלות להשחמה נאה.
אל תתפתו לאפות יותר מדי, שלא יתייבשו מדי. בזכות השמן של הבצק המטוגן, הלחמניות האלו רכות רכות ועסיסיות [כן, ומשמינות, כמעט כמו כל דבר טעים. מ'לשות]

מניחים את הלחמניות על מגש ומגישים לשולחן וכל אחד תלש לעצמו לחמניה.

IMG_9448_1024x682.jpg


לגרסא לבית אפשר לפזר גבינ"צ מגורדת מעל לבצל המטוגן לפני הגלגול

IMG_9447_1024x682.jpg


בתיאבון.
 

redo

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
יאאמי
תודה נראה ממש מגרה.
איך את מצליחה לשמור על צורה של השושנים כ"כ עגולים?
איך הם לא מתכווצים לך בחיתוך?
תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
יאאמי
תודה נראה ממש מגרה.
איך את מצליחה לשמור על צורה של השושנים כ"כ עגולים?
איך הם לא מתכווצים לך בחיתוך?
תודה רבה
זה היתרון של סכין חדה ומשוננת. השבלול מהודק טוב, לא רופף. ואז פורסם בעדינות בחיתוך הלוך ושוב עם הסכין עד לתחתית הפרוסה
 

ב. רוזנפלד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@ה.בקר
הכנתי אתמול יצא טוב וטעים.
הבעיה הגדולה שלא הצלחנו להפסיק לאכול מזה :D :D :D אז השומנים עליך!
 

אחת שלומדת

משתמש צעיר
יאאמי
תודה נראה ממש מגרה.
איך את מצליחה לשמור על צורה של השושנים כ"כ עגולים?
איך הם לא מתכווצים לך בחיתוך?
אפשר להכניס לכמה דקות למקפיא שהבצק טיפה מתקשה ואז לחתוך.
כמובן לתת לזה אח"כ התפחה נוספת לפני התנור.

חוץ מיזה-
נראה מגרה ברמות! מקווה להכין בקרוב בע"ה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה.בקר
הכנתי אתמול יצא טוב וטעים.
הבעיה הגדולה שלא הצלחנו להפסיק לאכול מזה :D :D :D אז השומנים עליך!
באמת בעיה.
אבל כשהבעיה היא מהמטבח שלכם, הבעיה נשארת שלכם.
לנו יש מספיק בעיות מהסוג הזה במטבח שלנו
 

I) AM)

משתמש מקצוען
@ה.בקר
הכנתי אתמול יצא טוב וטעים.
הבעיה הגדולה שלא הצלחנו להפסיק לאכול מזה :D :D :D אז השומנים עליך!
גם אני הכנתי אתמול ויצא מעולה!! ורך.. ממש נטרף. תודה ענקית ל @ה. בקר
את הבצל המטוגן הכנתי עם מלח עד לריכוך ורק בסוף הוספתי מעט שמן. סוג של דיאטטי
בטוח שהמקורי עוד יותר טעים אבל גם זה היה מדהים
 

זמני23

משתמש פעיל
אפיתי אותן כבר לפני 9 שעות, אבל הריח.......הריח עדיין ממלא כאן את הבית.
הרכות שלהן,
הארומה הבצלית המעודנת,
המראה האצילי שלהן,
קלות ההכנה,
אלו חלק מהסיבות שתרצו לנסות להכין אותן.
בפעם הראשונה.

אחרי הפעם הראשונה, כבר תרצו להכין אותן בגלל הטעם.
טוב, וגם בגלל כל הנ"ל.
צפה בקובץ המצורף 1762266

השתמשתי בבצק הלחמניות הרגיל שלי, אפשר למצוא כאן בפורום, או בחוברת "זה לא רק בצק",
אפשר להשתמש במתכון שאתם רגילים להכין.

בצק מחצי קילו קמח

כשהבצק תופח,
מטגנים 6 בצלים גדולים קצוצים בשמן בכמות נדיבה. לשקיפות והשחמה קלה. מוסיפים 1 ראש שום כתוש ומערבבים.
משאירים להתקררות.

אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-2
מרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול ודק ככל האפשר.
שופכים על המלבן מחצית מהבצל, עם השמן........
מורחים על כל העלה ומגלגלים לכרוכית.
מכינים כך גם את החלק השני עם המחצית השניה של הבצל המטוגן.
[למשתמשים בשום גבישי אפשר לוותר על שיני השום לפזר מעל לבצל שעל הבצק שום גבישי]

בסכין חדה ומשוננת פורסים פרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים לא גדולים מדי האחד מהשני. תבנית A4= 12 שבלולים.

מתפיחים כ-20 דקות.
מושחים בביצה טרופה מהולה במעט מים.

מפזרים טבעות של בצל ירוק. מהדקים מעט את הבצל הירוד לתוך השבלולים ביד. מפזרים קצח, או שומשום שחור ואופים ב 190 מעלות להשחמה נאה.
אל תתפתו לאפות יותר מדי, שלא יתייבשו מדי. בזכות השמן של הבצק המטוגן, הלחמניות האלו רכות רכות ועסיסיות [כן, ומשמינות, כמעט כמו כל דבר טעים. מ'לשות]

מניחים את הלחמניות על מגש ומגישים לשולחן וכל אחד תלש לעצמו לחמניה.

צפה בקובץ המצורף 1762277

לגרסא לבית אפשר לפזר גבינ"צ מגורדת מעל לבצל המטוגן לפני הגלגול

צפה בקובץ המצורף 1762278

בתיאבון.
נראה מעולה!
אפשר לבקש קישור למתכון של הבצק?
 

אמא גאה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
תודה רבה!!
לא היה לי בצל ירוק ושומשום שחור, אבל לא רציתי לחכות עד שאקנה...
יצא וואו!
 

קבצים מצורפים

  • 20240912_094551.jpg
    20240912_094551.jpg
    2.4 MB · צפיות: 20

הדס99

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה טעים רק טרי או אפשר להקפיא? (לסעודה שלישית..)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
זה טעים רק טרי או אפשר להקפיא? (לסעודה שלישית..)

מעולה בהקפאה. חימום על תבנית הפוכה על הפלטה. וגם בלי חימום
- רק הפשרה בשכבה אחת זה מעולה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה