לחמניות במילוי קונפי שום, בטעם המעודן והמתקתק של הקונפי.
טעים מאוד וקל להכנה.
בצק של חלות
קונפי שום:
שיני שום קלופות (לשטוף כנדרש ולייבש עם נייר סופג)
שמן לכיסוי
לבשל בסיר קטן על אש נמוכה מאוד מאוד (ביעבוע עדין מאוד8)
עד לריכוך ומעט הזהבה
א. ההכנה:
מכדררים כדור קטן מחתיכת בצק, מניחים בתבנית על נייר אפייה.
כשתפח מועכים את הכדור במרכזו בעזרת כוס קטנה בצד הסגור.
מכניסים לאפייה למספר דקות.
כרק מתחיל לקבל צבע, מוציאים את התבנית ועם הכוס מעמיקים את השקע שתפח באפייה, מורחים ביצה ומייד מניחים 3 שיני קונפי. אפשר גם שומשום מסביב. (חשוב למרוח אחד ומייד להדביק את הקונפי לפני שחום הלחמנייה ייבש את הביצה והקונפי לא יידבק)
ככה ממשיכים את כל הלחמניות.
מחזירים לאפייה לכמה דקות נוספות (זהירות שהקונפי לא יישרף).
מיד בצאת הלחמניות מהתנור, מורחים במברשת ביצים את השמן של הקונפי על שולי הלחמנייה מסביב.
תתכוננו להתמכר!
בתאבון!
למעשה את הצורה הזו של הלחמנייה כבר העלתי פעם עם מילוי אחר.
https://www.prog.co.il/threads/לחמניות-ממולאות-בצורה-חמודה-התמונות-בפנים.668639/post-9208662
טעים מאוד וקל להכנה.
בצק של חלות
קונפי שום:
שיני שום קלופות (לשטוף כנדרש ולייבש עם נייר סופג)
שמן לכיסוי
לבשל בסיר קטן על אש נמוכה מאוד מאוד (ביעבוע עדין מאוד8)
עד לריכוך ומעט הזהבה
א. ההכנה:
מכדררים כדור קטן מחתיכת בצק, מניחים בתבנית על נייר אפייה.
כשתפח מועכים את הכדור במרכזו בעזרת כוס קטנה בצד הסגור.
מכניסים לאפייה למספר דקות.
כרק מתחיל לקבל צבע, מוציאים את התבנית ועם הכוס מעמיקים את השקע שתפח באפייה, מורחים ביצה ומייד מניחים 3 שיני קונפי. אפשר גם שומשום מסביב. (חשוב למרוח אחד ומייד להדביק את הקונפי לפני שחום הלחמנייה ייבש את הביצה והקונפי לא יידבק)
ככה ממשיכים את כל הלחמניות.
מחזירים לאפייה לכמה דקות נוספות (זהירות שהקונפי לא יישרף).
מיד בצאת הלחמניות מהתנור, מורחים במברשת ביצים את השמן של הקונפי על שולי הלחמנייה מסביב.
תתכוננו להתמכר!
בתאבון!
למעשה את הצורה הזו של הלחמנייה כבר העלתי פעם עם מילוי אחר.
https://www.prog.co.il/threads/לחמניות-ממולאות-בצורה-חמודה-התמונות-בפנים.668639/post-9208662