קילו קמח כוסמין 80%
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
5 כפות שמן
2 ביצים L
3 כוסות מים (כוס ח"פ ש. קרה)
כף גדושה מלח
לציפוי:
ביצה
שומשום/ קוואקר/ תערובת זרעונים
לערבב את הקמח עם השמרים
להוסיף את יתר החומרים פרט למלח
ללוש מס' דקות
להוסיף את המלח וללוש עוד 10 דק בערך עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח
לחלק את הבצק ל3 חלקים
כל חלק לחתוך ל10 חתיכות
לקחת חתיכה ביד, להכניס את הקצוות למרכז, להפוך על המשטח ולכדרר (מקווה שמובן)
לעשות כנ"ל עם כל חתיכות הבצק
למרוח ביצה ולזרות שומשום/קוואקר/תערובת זרעונים
להשאיר לתפיחה חוזרת
לאפות על 180 מעלות 20-30 דק', תלוי בתנור ובגודל הלחמניות, עד לקבלת צבע מעט שחום משני הצדדים
אני אופה פעם בשבוע ומקפיאה לכל השבוע
הלחמניות משביעות מאד מאד, אוכלת 2 לחמניות בארוחה
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
5 כפות שמן
2 ביצים L
3 כוסות מים (כוס ח"פ ש. קרה)
כף גדושה מלח
לציפוי:
ביצה
שומשום/ קוואקר/ תערובת זרעונים
לערבב את הקמח עם השמרים
להוסיף את יתר החומרים פרט למלח
ללוש מס' דקות
להוסיף את המלח וללוש עוד 10 דק בערך עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח
לחלק את הבצק ל3 חלקים
כל חלק לחתוך ל10 חתיכות
לקחת חתיכה ביד, להכניס את הקצוות למרכז, להפוך על המשטח ולכדרר (מקווה שמובן)
לעשות כנ"ל עם כל חתיכות הבצק
למרוח ביצה ולזרות שומשום/קוואקר/תערובת זרעונים
להשאיר לתפיחה חוזרת
לאפות על 180 מעלות 20-30 דק', תלוי בתנור ובגודל הלחמניות, עד לקבלת צבע מעט שחום משני הצדדים
אני אופה פעם בשבוע ומקפיאה לכל השבוע
הלחמניות משביעות מאד מאד, אוכלת 2 לחמניות בארוחה