מאפים לחם שום זעתר- נתלש

elibeli

משתמש מקצוען
וואו!!
יצא מושלם!
הכנו עכשיו.
עשיתי 1/2 2 ק"ג.
פיצלנו את הרוטב לטובת אלו שלא אוהבים זעתר...
עשיתי גם בגרסת פיצה. זה בתנור. נראה אח"כ איך יצא...
תודה רבה
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
הכנתי. יצא טעים בטירוף. אפילו שאני כבר אחרי ארוחת ערב, לא עמדתי בזה, ואין סיכוי שתצליחו לנחש כמה אכלתי...:(
הבצק יצא לי דביק מאוד, אמור להיות? פס ראשון בקושי הצלחתי לעבוד איתו, את השאר כבר קימחתי מאוד את המשטח.
ככה זה או שפישלתי במשהו?
 

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
הני:( בגללך אצטרך לעזוב את פרוג עד הלידה... העלת לי מיצי קיבה ברמות...
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
לא יודעת איך רק עכשיו גיליתי את הפוסט.
תודה העני, חייבת לנסות!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הכנתי. יצא טעים בטירוף. אפילו שאני כבר אחרי ארוחת ערב, לא עמדתי בזה, ואין סיכוי שתצליחו לנחש כמה אכלתי...:(
הבצק יצא לי דביק מאוד, אמור להיות? פס ראשון בקושי הצלחתי לעבוד איתו, את השאר כבר קימחתי מאוד את המשטח.
ככה זה או שפישלתי במשהו?
ממש לא בצק דביק
בצק מאוד נעים לעבודה
 

טליייה

משתמש פעיל
האמת היא שכראיתי ש @רוחי בלבוחי פתחה אשכול בכותרת של לחם נתלש, חשבתי שהיא העלתה את הרעיון הזה.
שמחתי שלא.
הלחם של רוחי נראה מעולה,
אבל קבלו גם את הרעיון הזה.

האמת היא שהזכויות שומרות לשכנתי היקרה ששלחה לנו ערב אחד פס לחם כזה.
לא יודעת כמה זמן לקח לו להתחסל. אבל זה היה מהר.
היום הכנו כאן בבית.
קילו קמח, 4 פסי לחם.
מעדן

לבצק:
כף מלח
קילו קמח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים חמימים
3 כפות שמן

שמים בקערת המיקסר את הרכיבים לפי הסדר ומעבדים לבצק רך ונעים.
מתפיחים להכפלת הנפח.

מחלקיים את הבצק ל-4. מרפדים 4 תבניות אינגליש ארוכות בניר אפיה

בבלנדר טוחנים יחד:

6 שיני שום גדולות
4 כפות זעתר
4 כפות אורגנו
1 כפית מלח
1 כוס שמן זית

טוחנים לבלילה אחידה. ישארו בבלילה חתיכות זעתר ואורגנו וזה בסדר.

מרדדים 1/4 מהבצק לעלה מלבני גדול. מרדדים על משטח מקומח.
מורחים מהרוטב על כל העלה באופן שכל העלה יכוסה ברוטב.
חותכים למלבנים ברוחב של בערך 2.5 אצבעות ואורך קטן במעט מרוחב התבנית אינגליש.
עורמים מלבנים בערימה זה על גבי זה. מעבירים לתבנית בשכיבה. כך עורמים את כל המלבנים וממלאים את התבנית במלבנים שוכבים

מכינים כך את 4 חלקי הבצק
מתפיחים כ-15 דקות
את הרוטב שנשאר מורחים מעל למלבנים שבתבניות
אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות עד להשחמה נאה.

מגישים חם.
תולשים פיסות מהלחם ואוכלים.
צפה בקובץ המצורף 700941

צפה בקובץ המצורף 700942

צפה בקובץ המצורף 700943
לא הכי הבנתי את הצורה..אני אמורה להעמיד את המלבנים בתבנית נכון?
 

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
@hbecker העני, אין לי זעתר. להוסיף משהו אחר, או פשוט להשמיט?
אני קיבלתי פעם כזה ללידה, רק מלחם שום.
לא היה בזה זעתר.
זה היה שום, עם עשבי תיבול שונים, שמן זית וחמאה
והיא שלחה לי את זה בתבניות קרטון קטנות אישיות, היה ליגה!
 

סביונית

משתמש מקצוען
@hbecker
את תבניות האינגליש קייק צריך להניח על תבנית תנור או על הרשת?
תמיד מתלבטת בשאלה הזאת כשאני אופה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה