האמת היא שכראיתי ש @רוחי בלבוחי פתחה אשכול בכותרת של לחם נתלש, חשבתי שהיא העלתה את הרעיון הזה.
שמחתי שלא.
הלחם של רוחי נראה מעולה,
אבל קבלו גם את הרעיון הזה.
האמת היא שהזכויות שומרות לשכנתי היקרה ששלחה לנו ערב אחד פס לחם כזה.
לא יודעת כמה זמן לקח לו להתחסל. אבל זה היה מהר.
היום הכנו כאן בבית.
קילו קמח, 4 פסי לחם.
מעדן
לבצק:
כף מלח
קילו קמח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים חמימים
3 כפות שמן
שמים בקערת המיקסר את הרכיבים לפי הסדר ומעבדים לבצק רך ונעים.
מתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקיים את הבצק ל-4. מרפדים 4 תבניות אינגליש ארוכות בניר אפיה
בבלנדר טוחנים יחד:
6 שיני שום גדולות
4 כפות זעתר
4 כפות אורגנו
1 כפית מלח
1 כוס שמן זית
טוחנים לבלילה אחידה. ישארו בבלילה חתיכות זעתר ואורגנו וזה בסדר.
מרדדים 1/4 מהבצק לעלה מלבני גדול. מרדדים על משטח מקומח.
מורחים מהרוטב על כל העלה באופן שכל העלה יכוסה ברוטב.
חותכים למלבנים ברוחב של בערך 2.5 אצבעות ואורך קטן במעט מרוחב התבנית אינגליש.
עורמים מלבנים בערימה זה על גבי זה. מעבירים לתבנית בשכיבה. כך עורמים את כל המלבנים וממלאים את התבנית במלבנים שוכבים
מכינים כך את 4 חלקי הבצק
מתפיחים כ-15 דקות
את הרוטב שנשאר מורחים מעל למלבנים שבתבניות
אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות עד להשחמה נאה.
מגישים חם.
תולשים פיסות מהלחם ואוכלים.
שמחתי שלא.
הלחם של רוחי נראה מעולה,
אבל קבלו גם את הרעיון הזה.
האמת היא שהזכויות שומרות לשכנתי היקרה ששלחה לנו ערב אחד פס לחם כזה.
לא יודעת כמה זמן לקח לו להתחסל. אבל זה היה מהר.
היום הכנו כאן בבית.
קילו קמח, 4 פסי לחם.
מעדן
לבצק:
כף מלח
קילו קמח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים חמימים
3 כפות שמן
שמים בקערת המיקסר את הרכיבים לפי הסדר ומעבדים לבצק רך ונעים.
מתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקיים את הבצק ל-4. מרפדים 4 תבניות אינגליש ארוכות בניר אפיה
בבלנדר טוחנים יחד:
6 שיני שום גדולות
4 כפות זעתר
4 כפות אורגנו
1 כפית מלח
1 כוס שמן זית
טוחנים לבלילה אחידה. ישארו בבלילה חתיכות זעתר ואורגנו וזה בסדר.
מרדדים 1/4 מהבצק לעלה מלבני גדול. מרדדים על משטח מקומח.
מורחים מהרוטב על כל העלה באופן שכל העלה יכוסה ברוטב.
חותכים למלבנים ברוחב של בערך 2.5 אצבעות ואורך קטן במעט מרוחב התבנית אינגליש.
עורמים מלבנים בערימה זה על גבי זה. מעבירים לתבנית בשכיבה. כך עורמים את כל המלבנים וממלאים את התבנית במלבנים שוכבים
מכינים כך את 4 חלקי הבצק
מתפיחים כ-15 דקות
את הרוטב שנשאר מורחים מעל למלבנים שבתבניות
אופים ב 180 מעלות כ35-40 דקות עד להשחמה נאה.
מגישים חם.
תולשים פיסות מהלחם ואוכלים.