מאפים לחם פסטו אצילי (תמונות שלב שלב)

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עם המילוי אפשר לשחק אבל נראה לי עדיין קוראים לזה חצ'פורי
ואני מתה על המאפים שלך הרי זהב
את שף קונדיטור אלופה!
לא העזתי לקרוא להם חצפורי גם בגלל המילוי השונה, אבל בעיקר כי הצורה לא נעשתה כמו שראיתי בהדרכות לחצפורי (וכמו בסירות הבשריות של בקר) אם תשימי לב לא גילגלתי את השוליים, רידדתי לאליפסה ותפסתי כל קצה והדקתי.
ו... חן חן על המחמאות!!!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
כאילו למרוח 3 פעמים בפסטו
זה לא יצא טעם חזק מידי?
בכלל לא.
יש כאלה שמכינים רוטב פסטו עם המון שום שמשתלט על טעם העשב ודומה בעיני לרוטב שום, במקרה כזה זה יהיה הרבה מידי.
לפסטו כמו שכתבתי יש טעם עדין מאוד,
מעבר לזה שהמריחות הן לא בשכבה עבה.
אצלנו לא רגילים לצרוך חריף והילדים הקטנים אכלו מזה בכמויות.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
איפה אמצא את המתכון לסירות במילוי בשרי?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הני בקר היקרה -
אני רוצה בצק ללחמניות עם קמח כוסמין 80%
שיצא לי טוב !! רך ועסיסי
יש לי רצון להכין אבל תמיד הבצק אחרי אפיה לא יוצא לי אוורירי וקשה ..:(

יש לך איך לעזור לי ?
אני רואה שהעני עסוקה.
אם דחוף לך, אענה אני.
אם לא, נחכה לה שאותה שאלת.
 

בנברקית

משתמש מקצוען
הני בקר היקרה -
אני רוצה בצק ללחמניות עם קמח כוסמין 80%
שיצא לי טוב !! רך ועסיסי
יש לי רצון להכין אבל תמיד הבצק אחרי אפיה לא יוצא לי אוורירי וקשה ..:(

יש לך איך לעזור לי ?
איזה חברה את משתמשת?
אני בשל נפלאות (80 כוסמין בהיר) ועושה בדיוק כמו לבן יוצא לי אוורירי כמעט בלי הבדל מהלבן..
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הרי זהב היקרה
אני אשמח למתכון טוב מקמח של 80% כוסמין
תודה רבה
כאן שאלו אותי ועניתי.
האשכול קצר, את מיד תמצאי.
אם תרצי עוד פירוט אשמח.
אני משתמשת המון בכוסמין, ובדרך כלל קונה
בקרטון של משנת יוסף. (בגלל המחיר הזול, לדעתי רוב החברות אותו הדבר )
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לתמונה שהעלת
זה לא סירות עם קוביות בטטה ובשר?
ולא הצלחתי לראות איפה הקישור
מה שאני העלתי, זה פרווה.
מטגנים בצל בשמן. כשמתחיל לקבל צבע מוסיפים קוביות קטנות בטטה וחציל, מאדים על אש נמוכה עד לריכוך.
אם נותרו נוזלים, להגביה האש ולייבש.
לתבל במלח, פלפל, גבישי שום, ואם רוצים מעט רוטב צ'ילי מתוק.
לוקחים פיסת בצק ( בצק חלות רגיל לאחר התפחה), מרדדים לצורת אליפסה, מצמידים את שולי האליפסה בכל צד בנפרד, מהדקים היטב!!! חלק שלא הידקתי מספיק, נפתחו!
מתפיחים עוד מעט ומושחים בביצה ואם רוצים שומשום שחור.
אופים להזהבה.
למתכון הבשרי של העני בקר:
 

מאי נפקא מינא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
מה שאני העלתי, זה פרווה.
מטגנים בצל בשמן. כשמתחיל לקבל צבע מוסיפים קוביות קטנות בטטה וחציל, מאדים על אש נמוכה עד לריכוך.
אם נותרו נוזלים, להגביה האש ולייבש.
לתבל במלח, פלפל, גבישי שום, ואם רוצים מעט רוטב צ'ילי מתוק.
לוקחים פיסת בצק ( בצק חלות רגיל לאחר התפחה), מרדדים לצורת אליפסה, מצמידים את שולי האליפסה בכל צד בנפרד, מהדקים היטב!!! חלק שלא הידקתי מספיק, נפתחו!
מתפיחים עוד מעט ומושחים בביצה ואם רוצים שומשום שחור.
אופים להזהבה.
למתכון הבשרי של העני בקר:
תודה רבה!
מעריכה מאוד!
 

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
לחם פסטו טעים ביותר, במראה מלכותי.
פשוט מאוד להכנה ותאמינו לי, שווה שווה!
את הרעיון לצורה היפה לקחתי מהבלוג "מתוקים שלי" של חן שוקרון.

לחם פסטו:

בצק חלות רגיל

מילוי:

כל מתכון של רוטב פסטו

הפסטו שאני מכינה:

(והמקצועניות יזדעקו לנוכח הזיוף, שכן אין כאן בזיליקום, צנוברים, ופרמזן)
1 חב' פטרוזיליה
חופן שקדים מולבנים מטוגנים מעט להזהבה קלה
2 שיני שום
פלפל שחור
מלח
שמן זית (אני שמה חלקְ שמן רגיל)
לטחון ולהוסיף שמן עד לקבלת ממרח נח למריחה
לשמור מעט בצד למריחה על הלחם המוכן.

לאחר תפיחת הבצק, צרים את הצורות ומשאירים לתפיחה שניה כ20 דק'

מכניסים לאפיה.
לקראת סוף האפייה מורחים מעט פסטו מדולל במעט מים. ולאחר ההוצאה מהתנור, מורחים מיד שוב.
צפה בקובץ המצורף 901037צפה בקובץ המצורף 901038צפה בקובץ המצורף 901039צפה בקובץ המצורף 901040צפה בקובץ המצורף 901041צפה בקובץ המצורף 901042צפה בקובץ המצורף 901044
@הרי זהב
לכמה חילקת את הבצק? כמה לחמים כאלו יוצאים ממתכון הבצק שלך? ואיזה גודל התבנית?
ואיך את מרדדת אותו שיצא כל כך מרובע ויפה? תמיד מסתבכת עם רידוד בצק חלות. הוא דביק מידי, ולא נמתח טוב.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לכמה חילקת את הבצק? כמה לחמים כאלו יוצאים ממתכון הבצק שלך
אני תמיד מכינה כמה קילו(לא רק לשימוש ביתי) וממלאה במילוי שהכנתי עד שנגמר.
תמלאי ואם נשאר בצק, תכיני לחמניות/פיתות וכד'


ואיך את מרדדת אותו שיצא כל כך מרובע ויפה
מרדדת איך שיוצא וחותכת עם סכין/גלגלת למלבן סימטרי.


הוא דביק מידי
הבצק צריך לצאת ממש נח לרידוד/יצירת צורות-
אם מכינים אותו לפי השיטה של הוספת נוזלים לא לפי כמות קבועה אלא כמה שהבצק סופח עד שהופך לנח וגמיש ולא דביק.
במידה ולאחר התפיחה הוא כן טיפה דביק, העזרי במשטח מקומח היטב.
אני מכינה ככה כ18 שנה כמויות גדולות של בצקים. משהו כמו ממוצע של 16-20 ק"ג בחודש -בזמנים שגרתיים. בחגים/שמחות/הזמנות, הכמות גדלה כמובן.
 
נערך לאחרונה ב:

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
ני תמיד מכינה כמה קילו(לא רק לשימוש ביתי) וממלאה במילוי שהכנתי עד שנגמר.
תמלאי ואם נשאר בצק, תכיני לחמניות/פיתות וכד'
פשוט רוצה לדעת באיזה גודל לעשות בערך. כי אחרי שאני ארדד-אחתוך-אמרח-אגלגל, אני אגלה שזה יוצא לי קטן מידי לתבנית העגולה או ענק מידי, ואז אין כבר מה לעשות.
הלחם שבתמונה שצירפת, הוא מכל הקילו? בערך חצי? רבע?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני אגלה שזה יוצא לי קטן מידי לתבנית העגולה או ענק מידי, ואז אין כבר מה לעשות.
תחתכי את המלבן שהאורך יהיה בגודל של קוטר התבנית.
את יכולה אפילו למדוד בס"מ.
אבל האמת שלי אין סבלנות למדידות, ועשיתי בערך, ואם תשימי לב טוב טוב, יצא לי קטן מידי ואז הוספתי עוד רולדה קטנה.
(שמתי פס בצק בחיבור שייראה המשך אחד.)
הלחם שבתמונה שצירפת, הוא מכל הקילו
הסברתי לך בהודעה הקודמת שאין לי דרך לדעת, כיוון שאני מכינה בצק של כמה קילוגרמים, ממלאה עד שנגמר לי המילוי, ובשאר הבצק מכינה עוד דברים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה