דיון לחם מחמצת שינוי אמיתי?

שלום רבב

משתמש פעיל
במאפיית שובע יש לחם מחמצת כל מיני סוגים
כמדומני 2 ב22 ויש להם גם אפשרות לפרוס
 

יעל8080

משתמש חדש
מקפיצה. לאחרונה תהיתי אם המחמצת בשובע הוא אמיתי או רק בשם מחמצת... מישהו יודע?
 

צצציייפפפייי

משתמש צעיר
יש לי מחמצת מקמח כוסמין 80 % שנמכר לגוי
מחמצת מצוינת יצאה ב"ה
מכינה לחמניות ממתכון פשוט מאוד(בלי קיפולים וכו, כן יש פרקי זמן ארוכים להמתין)
הפעם הלחמניות אפילו לא חמוצות, תפוחות ובהירות ממש
מי שמעוניין במודיעין עילית, בשמחה רבה אפשר לפנות למייל tzipib1987
 

שני 1212

משתמש פעיל
יש לי מחמצת מקמח כוסמין 80 % שנמכר לגוי
מחמצת מצוינת יצאה ב"ה
מכינה לחמניות ממתכון פשוט מאוד(בלי קיפולים וכו, כן יש פרקי זמן ארוכים להמתין)
הפעם הלחמניות אפילו לא חמוצות, תפוחות ובהירות ממש
מי שמעוניין במודיעין עילית, בשמחה רבה אפשר לפנות למייל tzipib1987
אשמח למתכון
 

צצציייפפפייי

משתמש צעיר
מצוין

אני עושה את זה בערב
לוקחת 300 גרם מהמחמצת
(אצלי תמיד יש 450 גרם מחמצת היא דיי נוזלית, אני לוקחת 300 ולמה שנשאר מוסיפה 150מים 150 קמח)
מוסיפה קילו קמח
430 גרם מים
3 כפות סוכר או דבש(אפשר פחות)
כף מלח
מעט שמן רגיל או זית(אני שמה רק בסוף הלישה בערך 2 כפות)
אפשר להוסיף בצל מיובש, עגבניות מיובשות, גרעינים, זיתים וכו
לשה היטב(נגיד 5 דקות במיקסר)
מכסה בניילון ומעל מגבת

בבוקר הבצק עד סוף הקערה(קנווד 7 ליטר)
משמנת את הידיים ומכינה לחמניות (אפשר גם לחם בתבנית מתאימה)
שוקלת כל אחת כ90 גרם, מכינה עיגולים (יוצא בין 18-20)
ביצה וכו(אפשר גם שום מעל)
שמה בתנור מכובה ל3-4 שעות
מוציאה מהתנור ומחממת את התנור
מכניסה כשהוא מחומם ואופה בערך 20 דקות(זה לא מדויק)

חברה שלי מכינה הכל בבוקר, בצהריים עושה עיגולים ובערב אופה..

העיקר בין השלב הראשון לשני-לפחות 8 שעות , (אני הגעתי גם ל11 וזה היה מצוין.), בין השלב השני לשלישי 3-5 שעות

לבריאות זה הכי חשוב
 

שני 1212

משתמש פעיל
מצוין

אני עושה את זה בערב
לוקחת 300 גרם מהמחמצת
(אצלי תמיד יש 450 גרם מחמצת היא דיי נוזלית, אני לוקחת 300 ולמה שנשאר מוסיפה 150מים 150 קמח)
מוסיפה קילו קמח
430 גרם מים
3 כפות סוכר או דבש(אפשר פחות)
כף מלח
מעט שמן רגיל או זית(אני שמה רק בסוף הלישה בערך 2 כפות)
אפשר להוסיף בצל מיובש, עגבניות מיובשות, גרעינים, זיתים וכו
לשה היטב(נגיד 5 דקות במיקסר)
מכסה בניילון ומעל מגבת

בבוקר הבצק עד סוף הקערה(קנווד 7 ליטר)
משמנת את הידיים ומכינה לחמניות (אפשר גם לחם בתבנית מתאימה)
שוקלת כל אחת כ90 גרם, מכינה עיגולים (יוצא בין 18-20)
ביצה וכו(אפשר גם שום מעל)
שמה בתנור מכובה ל3-4 שעות
מוציאה מהתנור ומחממת את התנור
מכניסה כשהוא מחומם ואופה בערך 20 דקות(זה לא מדויק)

חברה שלי מכינה הכל בבוקר, בצהריים עושה עיגולים ובערב אופה..

העיקר בין השלב הראשון לשני-לפחות 8 שעות , (אני הגעתי גם ל11 וזה היה מצוין.), בין השלב השני לשלישי 3-5 שעות

לבריאות זה הכי חשוב
תודה ננסה
 

תלמה.

משתמש רשום
היתרון הגדול במחמצת זו תחושת שובע לאורך זמן (יותר מהיתרונות הבריאותיים שלו עצמו, שקיימים כמובן)
 

RAAYA2020

משתמש צעיר
מישהי יודעת למה הפסיקו להביא בשובע מחמצת אגוזים.. כבר קרוב לשנה שאני לא רואה שם
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
אחרי שנים (בעיקר בשנים האחרונות) שאחרי אכילת לחם/ לחמניה/ כוסמין/ מלא וריק וכדו' התחושה היא כאילו הזריקו לי זריקת הרדמה ונגזר עלי לישון. אני כבר תקופה לא נוגעת בלחמים בגלל ההירדמות והעיפות שזה גורם לי.

הבנתי שזה נגרם משילוב של קמח ושמרים, ועכשיו שמעתי על לחם מחמצת שזה ממש מחיה מתים. מישהו שמע משהו בענין והתנסה בשינוי ההרגשה לאחר אכילת לחם שכזה.

אשמח מאוד לתשובה
ואשמח גם לדעת האם יש דרך קלה לאפות לחמניות כאלו בבית, או שזה רק משהו להזמין (ומאיפה?).
בלתק
אני חושבת שזו תופעה שנקראת תנגודת אינסולין
והיא קשורה לפחמימה, לא לשמרים
תבדקי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה