לו היה לי בית שכזה

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י 2OR;292283:
דא"ג, זכור לי שהדיסק יצא בצורה מחודשת בסרט, עם אנימציות וכו'. כדאי לבדוק אם יש שם את השיר הזה, יכול להיות שיהיה יותר מוצלח מהמקורי, או הפוך...
מה קנית?
אם הזכרתם את הדיסק הנ"ל (עם האנימציות וכו'), ובמיוחד כשמדברים כאן גם על זכויות יוצרים - מחובתי לציין כי היוצרת של הקלטות גב' יהודית שיקמן תחי' אמרה לי שהדיסק הזה אינו שלה, ובוצע ללא קבלת רשותה כלל! היא כעסה מאוד על מה שעשו לה. (אמנם מי ששרים בדיסק היו בזמנו הילדים ששרו בקלטת, וכיום הם זמרים ידועים, אבל מי מתיר לילד לפרסם בבגרותו קלטת של שירים לא לו?!) :confused:
חוץ מזה, שמבחינת שירה הם הורסים שם כמה שירים. (כנראה כדי שלא יוכלו לתבוע אותם, אז עשו שינויים... אותי ,למשל, עצבן מה שעשו לשיר ערש - שהפכו אותו למונוטוני חוזר על עצמו עד אין סוף - והוא לא כך במקור. והשיר הזה, אגב, אינו של יהודית שיקמן אלא של צ. וינגרטן וגם ממנה לא ביקשו רשות כלל וכלל להכלילו בתוך הדיסק שלהם. (היא אפילו לא ידעה שהוא מופיעה שם, מישהו ממכריה שראה את זה בא וסיפר לה.)

יד טובה

משתמש רשום
נכתב ע"י אברימי;292300:
ממש, אבל ממש לא!
זכויות היוצרים לא נשמרות באם השתמשת עם השיר לתצורה אחרת, במקרה הזה סרט.
גם אלו שמעתיקים אלפי דיסקים עושים זאת מדיסק אחד אותו הם רוכשים....
ואכן, השיר נמחק מכאן, כי על זכויות יוצרים, שומרים!

השאלה האם זה כך תמיד, אם עושים סרט למשפחה, או תוכנית לביה"ס/למחנה - האם תמיד נצטרך להלחין שירים לבד כדי שיהיה לנו ליווי לסרט??

בקשר לשירים של שיקמן - כבר כתבו על זה באשכול אחר (תבררו אצל גרינטק אם אכן היו לה זכויות יוצרים או לח. בנט והם בקשו ממנו רשות)

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י יד טובה;292340:
בקשר לשירים של שיקמן - כבר כתבו על זה באשכול אחר (תבררו אצל גרינטק אם אכן היו לה זכויות יוצרים או לח. בנט והם בקשו ממנו רשות)

לא בדקתי היכן האשכול שציינת, אבל לפי מה שידוע לי גם לה וגם לבנט יש זכויות. חוץ מזה, כפי שציינתי יש שם גם שיר שהוא לא שלה אלא של צ. וינגרטן ושמעתי מהמחברת שהיא לא נתנה את הזכויות עליו לאף אחד, היא בסך הכל נתנה רשות לפרסמו בקלטת של יהודים הם בני מלכים, כך שלגבי השיר הזה (שיר ערש) אין חולק שנעשה עוול.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י אברימי;292300:
ממש, אבל ממש לא!
זכויות היוצרים לא נשמרות באם השתמשת עם השיר לתצורה אחרת, במקרה הזה סרט.
גם אלו שמעתיקים אלפי דיסקים עושים זאת מדיסק אחד אותו הם רוכשים....
ואכן, השיר נמחק מכאן, כי על זכויות יוצרים, שומרים!

בשביל להשתמש בשיר עבור קליפ של טיול משפחתי אין צורך לבקש רשות מהיוצרים!

נכתב ע"י תרצה;292313:
חוץ מזה, שמבחינת שירה הם הורסים שם כמה שירים. (כנראה כדי שלא יוכלו לתבוע אותם, אז עשו שינויים... אותי ,למשל, עצבן מה שעשו לשיר ערש - שהפכו אותו למונוטוני חוזר על עצמו עד אין סוף - והוא לא כך במקור.

אכן הרסו שם כמה שירים (שנראה לי שהם פשוט לא הבינו נכון, כמו השיר שעליו דיברנו 'לו היה לי בית שכזה' למי שמכיר, מדובר שם על בית המקדש. ובדיסק הם מראים 'צימר'...:))

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה