זה לא כזה רחוק, זה אותו תבשיל רק שהוסיפו לו קצת פלפל שחור.הוא כמו המרחק בין הוגה דעות לפובליציסט
זה צורות הסתכלות הפוכות, בין המבט פנימה למבט החוצה.זה לא כזה רחוק, זה אותו תבשיל רק שהוסיפו לו קצת פלפל שחור.
מעניין.זה צורות הסתכלות הפוכות, בין המבט פנימה למבט החוצה.
לפי הפסיכולגיה יש שני "אני" (יש יותר, אבל לעניינינו), האני האמיתי והאני הייצוגי. וההבדל ביניהם הוא לא רק פלפל שחור, הוא יכול להיות ענק כמו ההבדל בין דוד לגוליית, בין זמרי ופנחס, בין דוקטור ג'קיל ומיסטר הייד.
אגב יש לי כמה לחנים לא רעיםאני מתכוון משורר 'משורר'. כזה ששומעים את המילים שלו מתנגנות...
כשאתה כותב בפרוג למשל, אתה כותב את מה שאתה באמת באמת חושב ומרגיש?מעניין.
חשבתי תמיד ששניהם מביאים את אותו רעיון, כשהשוני הוא רק בצורת ההגשה
איך זה קשור להוגה דעות או פובליציסט?כשאתה כותב בפרוג למשל, אתה כותב את מה שאתה באמת באמת חושב ומרגיש?
הוגה דעות זה כמשמעותו המילולית, פובליציסט זה פרשן עיתונאי, שכל כולו פרסום רעיונות לציבור (מלשון public).איך זה קשור להוגה דעות או פובליציסט?
יכול להיות שאנחנו מדברים בשפה שונה?
ואם לא- כדאי לברר מהר מהי דעת פוסקי אשכנז. זו ממש בעיה.מותר למחוק אזכרות כי מישהו יקרא אותן במקום לא ראוי??? חלילה!
הנה התייחסות הלכתית השוללת את הכתיבה הדיגיטלית כ'כתיבה' (לכל הפחות לענין שלא נכתב לשם קדושתו, כיון שנכתב מאליו ע"י אותות ולא ע"י אדם) -
האם מותר למחוק את שם ה’ מקובץ במחשב?
האם מותר למחוק במחשב קבצים שמוזכר בהם שם שמים, כגון, קובץ של סידור תפלה וכדומה?...www.hidabroot.org
שאלתי פעם את הרב שבח צבי רוזנבלט שליטא, איך למחוק שם הויה מקובץ במחשב, ואמר לי לצבוע את המילה ואז לגלול אותה מחוץ למסך וכך למחוק.@הווה פשוט, אם אתם נוהגים לפני פסקי מרן- יש לך תשובה.
ואם לא- כדאי לברר מהר מהי דעת פוסקי אשכנז. זו ממש בעיה.
סליחה על הנדנוד, אבל חילול שם שמיים...
נראה לי עדיף לחלל את כבודך ולא את כבוד ה'
דיוקים מעניינים.הוגה דעות זה כמשמעותו המילולית, פובליציסט זה פרשן עיתונאי, שכל כולו פרסום רעיונות לציבור (מלשון public).
הגותו של הראשון נלמדת גם אלפי שנים אחרי שנאמרה, את העיתון זורקים לפח.
רק מניח והולך - מאז מרן הבית יוסף והרמ"א אין מחויבות לפסקי רבנים האוכלים פיקנטי יותר מאשר לאוכלי תפל וכן להיפך.ואם לא- כדאי לברר מהר מהי דעת פוסקי אשכנז. זו ממש בעיה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: