שיתוף - לביקורת לוח לוח על הקיר, מי הכי צעיר בעיר?

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
זה לא כזה רחוק, זה אותו תבשיל רק שהוסיפו לו קצת פלפל שחור.
זה צורות הסתכלות הפוכות, בין המבט פנימה למבט החוצה.
לפי הפסיכולגיה יש שני "אני" (יש יותר, אבל לעניינינו), האני האמיתי והאני הייצוגי. וההבדל ביניהם הוא לא רק פלפל שחור, הוא יכול להיות ענק כמו ההבדל בין דוד לגוליית, בין זמרי ופנחס, בין דוקטור ג'קיל ומיסטר הייד.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
זה צורות הסתכלות הפוכות, בין המבט פנימה למבט החוצה.
לפי הפסיכולגיה יש שני "אני" (יש יותר, אבל לעניינינו), האני האמיתי והאני הייצוגי. וההבדל ביניהם הוא לא רק פלפל שחור, הוא יכול להיות ענק כמו ההבדל בין דוד לגוליית, בין זמרי ופנחס, בין דוקטור ג'קיל ומיסטר הייד.
מעניין.
חשבתי תמיד ששניהם מביאים את אותו רעיון, כשהשוני הוא רק בצורת ההגשה

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
איך זה קשור להוגה דעות או פובליציסט?

יכול להיות שאנחנו מדברים בשפה שונה?
הוגה דעות זה כמשמעותו המילולית, פובליציסט זה פרשן עיתונאי, שכל כולו פרסום רעיונות לציבור (מלשון public).
הגותו של הראשון נלמדת גם אלפי שנים אחרי שנאמרה, את העיתון זורקים לפח.

אפרוח מבושל

משתמש מקצוען
@הווה פשוט, אם אתם נוהגים לפני פסקי מרן- יש לך תשובה.
מותר למחוק אזכרות כי מישהו יקרא אותן במקום לא ראוי??? חלילה!
הנה התייחסות הלכתית השוללת את הכתיבה הדיגיטלית כ'כתיבה' (לכל הפחות לענין שלא נכתב לשם קדושתו, כיון שנכתב מאליו ע"י אותות ולא ע"י אדם) -
ואם לא- כדאי לברר מהר מהי דעת פוסקי אשכנז. זו ממש בעיה.
סליחה על הנדנוד, אבל חילול שם שמיים...
נראה לי עדיף לחלל את כבודך ולא את כבוד ה'

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
@הווה פשוט, אם אתם נוהגים לפני פסקי מרן- יש לך תשובה.

סליחה על הנדנוד, אבל חילול שם שמיים...
נראה לי עדיף לחלל את כבודך ולא את כבוד ה'
שאלתי פעם את הרב שבח צבי רוזנבלט שליטא, איך למחוק שם הויה מקובץ במחשב, ואמר לי לצבוע את המילה ואז לגלול אותה מחוץ למסך וכך למחוק.
והסביר שבעצם אין בזה שום איסור ורק בגלל ההרגשה ש"מוחקים" חלילה, אז עדיף לנהוג כך

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
הוגה דעות זה כמשמעותו המילולית, פובליציסט זה פרשן עיתונאי, שכל כולו פרסום רעיונות לציבור (מלשון public).
הגותו של הראשון נלמדת גם אלפי שנים אחרי שנאמרה, את העיתון זורקים לפח.
דיוקים מעניינים.
אני הסתכלתי על שניהם כהוגי דעות רק אחד עושה את זה בנימה רצינית והשני בא עם אותם רעיונות רק מניח אותם בהפוך על הפוך עם שפע הומור.

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
רק מניח והולך - מאז מרן הבית יוסף והרמ"א אין מחויבות לפסקי רבנים האוכלים פיקנטי יותר מאשר לאוכלי תפל וכן להיפך.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה