אני ב"ה בגיל שמחתנת ילדים.
הבעיה, והיא הבעיה שדברים שקשורים לחתונה מכפילים את סכומם - ומדובר בסכומים הזויים.
מצד אחד - חתונה, זו שמחה יותר משבע ברכות, ברית בר מצווה וצריך את האנשים שיהיו ירקדו וישמחו את החתן והכלה ביום שמחתם.
מצד שני - יש את החתן והכלה. הם צריכים להראות טוב, והם צריכים לשמוח במה שיש להם. הבעיה שאם פעם לקחת מגמ''ח ב 150 ש"ח שמלת כלה - ושלמת רק על הניקוי יבש. (כן, זו הייתה שמלה עדכנית, לבנה צחה ומי שעשה את הגמ''ח הזה נתן לי אותה בשביל חסד נטו, את אותה שמלה מכרו גם ב 2000 - זה היה המושגים! ונכון, שהיו גם גמ''חים במחיר 150 ש"ח והשמלות היו צהובות!! ואני עברתי בין גמ''חים וראיתי) אח''כ המחיר עלה ואחותי שהתחתנה כמה שנים אחרי כבר שילמה על שמלה להשכרה 800 ש"ח, אח''כ המחיר עלה ועלה... היום - איפה תמצאי שמלה יפה (שהכלה לא תתבייש בתוך השמלה שלה, ויש כאלה שמלות) פחות מ 2000 ש"ח להשכרה? והיום הסטנדרט הוא 3000-3500 בגמ"ח! ומי מדבר על מכירה.
נכון, השמלות יפות, וכך הכן ראוי שהכלה תראה. אבל 2000 ש"ח (מנימום) שמלת כלה ליום אחד שלפני 25 שנה זה היה המחיר של מכירה- ומדברת בסלון!
אז לסיכום: אם אני רוצה שהכלה לא תתבייש בשמלה שלה - אין לי אפשרות אלא להפרד מ 2000 ש"ח ומעלה וזה בגמ"חים.
אין היום (כמעט) באמת מצב של גמ''ח לאנשים בני תורה שזה מגיע רק חסד נטו - הגמ"חים הם חסד, ואפילו חסד גדול, לעומת המחיר האחר בשוק אבל עדיין זה לא חסד נטו בלבד! (נכון, שהיום האפקליקציות וכו' וכו' עולים הון אבל אי אפשר להגיד שהסכום של 2000 ויותר נכון של 3000-3500 זה חסד בלבד!)
מה יוצא, שאם אני רוצה או לא רוצה אין לי אפשרות להתפשר הכבוד המינימלי של הכלה ביום חופתה שתהיה בשמלה נאה (ולא סמרטוט - וראיתי כאלו) ואין גם אפשרות לחסוך (כמו פעם למשל שהיו מחירים שפויים לגמ''חים).
יש אולם - המחירים ההתחלתיים של האולומות ללא הקייטרינג - פשוט יקר! ולא מדברת על אולמות סטייל, מדברת על אולמות חסד.
יש את הקייטרינג והבר - גם אם תנסי לחסוך - זה סכומים. אי אפשר להביא אנשים ולא לכבד אותם, ואני מדברת על לכבד, לא סטייל ומותרות. שאנשים יבואו ויהיה להם מה לאכול (הייתי בחתונות - באתי לרקודים ולא היה מה לטעום!!) - ואם את עושה בר, ומחשבת ומחשבת כמה אפשר מינימום להצטמצם אבל עדיין שבנ"א יגיע לאחל מזל טוב (ולפעמים בזבז שעה בפקפקים) יהיה לו משהו לטעום ולשתות - ועם כל הצמצומים עדיין יוצא מחירים!
יש את המלצרים - ואם רוצים היימיש אז בכלל המחיר עולה!
ועכשיו יש המשפחה - ההורים, האחים והאחיות שצריך להלביש אותם - יש גמ"חים לבגדים אבל הסכומים שם בשמיים - ואם ב''ה יש לי משפחה מרובת בנות - אז תכפילו..... והבנות לא רוצות להיות שונות מהמקובל כיום.
הסתובבנו בכל מיני גמח''ים (אזכיר לטובה את הגמ''ח בקרית ספר ששם הגמ''ח היה גמ''ח נטו! אבל לא ראיתי עוד גמ''חים כאלו באיזור שלי, ירושלים) אבל אם יש תיקונים - התיקונים עלייך, וצריך לדאוג אח''כ להחזיר את המצב לקדמותו - וזה זמן - ואם מדובר ב''ה בסדרת בנות - תעשו חשבון כמה עבודה יש לפני וק"ו אחרי שצריך להחזיר את הבגד מיד אחרי החתונה (בסוד נגיד לכם, שהבת שלי ישבה אחרי החתונה ופרמה את כל התיקונים והחזירה את התיקון שעשו לבגדים לפני החתונה עד לפנות בוקר!) ואם התיקונים על בעלת הגמ''ח - זה אולי מקל - אבל הסכומים מתחילים לעלות. ואם בדיוק לא מצאת בגמ''חים שעולים במחיר זול - את ממשיכה הלאה - ואז המחירים עולים ועולים ועולים.... והכל עדיין נקרא בגדר גמ''ח 500 ש"ח (תכפילו בסדרה ב"ה) 600 ואפילו 700-800 ש"ח!
בחתונה הראשונה תפרנו בגדים- אבל אם רוצים שזה יתאים לחתונה - אז הבדים יותר יקרים - ואז זה יוצא שלא תמיד זה יותר זול מהגמ''ח (מדברת על הזולים מאוד!) אומנם יש סיפוק - אבל זה לוקח שעות!!! אח''כ אין מה לעשות עם הבגדים (השתמשנו בהם גם לבר מצווה- וזהו כמה אפשר להופיע עם אותו בגד?)
אני אישית - קניתי לי בגד שיתאים אח''כ גם לשאר שבתות השנה - והרגשתי עם זה נפלא!
אבל הבנות שלי - שם זה לא בא בחשבון (בסוד הן מגלות, שכל העניין של הבגד זה שהחברות באות ומתלהבות - מוכר לכן מאיזה שהוא מקום?)
לסיכום: אני דווקא מהאנשים שכן מחפשים איך לחסוך. להראות טוב, לכבד ולחסוך. אבל בחתונות - גם אם מנסים לחסוך ולחסוך - המחירים ההזויים לשמחת החתונה (לא דברתי על צלם, תזמורת וכו' כו') עדיין יקרים יקרים!!
וכן, בהחלט - צריך את הנחשונים שיורידו פרופיל הן בנורמות והן במחירים. רק השאלה מי מוכן להיות הנחשון?