לא כולל תפילין כמובן. התפילין לבד עולות כ 7000, וזה לא שני זוגות. בזה לא חסכנו.אני סוטה מהנושא, אבל איך עשית את זה? אפשר פרוט?
אני עוד פחות משנה בע"ה בבר מצווה ראשונה, מתחילה לחשבן...
בעלי אומר שרק התפילין עולות כבר 3000 ש"ח
סעודה רק למשפחה, באולם קטן. הזמנתי מקייטרינג ביתי כמה דברים כדי להקל ואת הרוב הכנתי בעצמי שיהיה יפה ובשפע ובזול. לקחתי מלצרים (450 שקל). זה עלה 1200 על האולם ו3500 בערך האוכל כולל חד פעמי זול ויפה, מפות ואגרטלים מגמ"ח ופרחים חיים ממשלה וסידרתי לבד באגרטלים. היה ממש מכובד, יפה, קצר! ב11 נפרדנו מכולם.
קידוש בבית כנסת בשבת כ700 שקל כולל נקיון. אירחנו בבית/ אצל שכנים רק את ההורים ולא השתגענו עם להזמין את כל המשפחה על טפה. סעודת חברים בחיידר עוד 500 שקל (בישלתי בעצמי, לא סיפור). לא כולם עם בגדים חדשים, למי אכפת? כן דאגתי שלכל אחד יהיה משהו חדש כדי שחתן הבר מצוה ירגיש שחוגגים איתו. לעצמי קניתי בכל פעם בגד שבתי נחמד ששימש אותי הלאה.
אפשר אפילו יותר בזול עם קייטרינג זול מאד ורק קבלת פנים אבל העדפתי כן להשקיע באוכל טעים ולהקטין את המוזמנים למשפחה הקרובה בלבד.
בגדול, בעיני זה כמו לבשל ליומיים חג. נראה לנו שצריך לפוצץ את המקרר באוכל ומנות וגיוונים כשבס"ה הקיבה מוגבלת והקיבולת לא מתרחבת.
עושין שמחות גדולות ומזמינים את כווולם- זה נהיה יקר- מותחים את הערב כמו מסטיק כדי להצדיק את המחיר- נהיה עול לכולם- כל אחד בתורו "מחזיר" לאחרים ומחייב נוכחות מלאה במסטיק שלו. בר מצוה זה יום הולדת גדול. מענין רק את המשפחה הממש קרובה ולא את כולה, ואם מקטינים למינימום את החגיגה היא הופכת לנסבלת ומשמחת
אה,בלי תזמורת וצלם וכל זה. להתיחס לזה המפגש משפחתי מצומצם ונעים.
נערך לאחרונה ב: