מידע שימושי להפוך רכב ל7 מקומות

מוישי שטרן

משתמש חדש
האם מישהו יודע אם אפשר באופן חוקי! להוסיף ספסל ברכב פורד פוקוס סטיישן כדי שיהיה 7 מקומות?

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צריך ללכת למתקין מורשה, ואח"כ לשנות ברשיון הרכב ל 7 מקומות ,
וזה תלוי במשקל של הרכב ,

מוישי שטרן

משתמש חדש
והאיך אדע על מתקין מורשה באיזור הדרום?
וכן האם יש מצב שאני מתקין, ומשרד התחבורה לא מאשר?

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
משרד הרישוי לא בודק אם התקנת ואיך, וזה גם לא מעניין אותו, הוא רק רוצה שתביא לו אישור ממתקין מורשה שאכן נוספו מושבים,

הנה מישהו מהדרום:

פלדמן מוביליטי בע"מ
פרטי יצרן חלקי חילוף
מספר רשיון: 6615
שם יצרן: פלדמן מוביליטי בע"מ
כתובת: ההדרים 8
ישוב: אשדוד
התמחויות
  • מערכת חשמלית/מכנית להפעלת דלת ברכב נוסעים-עפ"י ממ"ת 3532
  • מערכות עזר לנהגים מוגבלים פיזית - עפ"י מפמ"כ 112
  • התקנת מושבים לרכב - עפ"י ממ"ת 3471
  • ייצור והתקנת התקנים להסעת נכים-ב"רכב בטיחותי" עפ"י ממ"ת 4207
  • מערכות עזר ללימוד נהיגה - עפ"י מפמ"כ 112
  • התקנה ועיגון חגורות בטיחות למושבים ברכבים ישנים מסוג אמ-2

ת.מ.נ ,תעשיות מערכות נהיגה בע"מ
פרטי יצרן חלקי חילוף
מספר רשיון: 6023
שם יצרן: ת.מ.נ ,תעשיות מערכות נהיגה בע"מ
כתובת: תוצרת הארץ 1
ישוב: באר שבע
התמחויות
תגיות: באר שבע

כיף לקרוא

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
רציתי להוסיף שכמשפחה שגדלה והיה לנו התלבטות בין פוקוס סטיישן למאזדה 5. צריך לקחת בחשבון שהפגז של הפורד הולך וכן מאוד צפוף שם, ראינו כמה שעשו את זה וזה מיועד ממש לישיבה של קטנטנים. בסוף קנינו את המאזדה ויצא מעולה..אגב המחיר של המאזדה 5 (יד 2 2006) יותר נמוך מהפוקוס (הטרנד כמובן).ואין להשוות את הנוחות והנורמליות בשום אופן.

גרפולוג

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
משרד הרישוי לא בודק אם התקנת ואיך, וזה גם לא מעניין אותו, הוא רק רוצה שתביא לו אישור ממתקין מורשה שאכן נוספו מושבים,

הנה מישהו מהדרום:

פלדמן מוביליטי בע"מ
פרטי יצרן חלקי חילוף
מספר רשיון: 6615
שם יצרן: פלדמן מוביליטי בע"מ
כתובת: ההדרים 8
ישוב: אשדוד
התמחויות
  • מערכת חשמלית/מכנית להפעלת דלת ברכב נוסעים-עפ"י ממ"ת 3532

ת.מ.נ ,תעשיות מערכות נהיגה בע"מ
פרטי יצרן חלקי חילוף
מספר רשיון: 6023
שם יצרן: ת.מ.נ ,תעשיות מערכות נהיגה בע"מ
כתובת: תוצרת הארץ 1
ישוב: באר שבע
התמחויות
תגיות: באר שבע
לטובת הצריכים.
אני בדקתי עם שניהם, לגבי הוספת מקומות ליונדאי I30CW מחמש לשבע, והם אמרו שהם לא מתעסקים עם זה.

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
לפני כחודש וחצי הסתובבה ההודעה הזו, כולל תמונות שכבר אין לי:

דוברות המשטרה (אגף התנועה):
נתפס נהג המסיע 8 נוסעים מתוכם 3 ילדים בתא המטען

משטרת ישראל ממקדת את פעילותה באכיפה כנגד עבירות בריונות כביש ומסכנות חיים,
עבירות הנוגעות להתקני ריסון הן עבירות המסכנות חיים, אי שימוש בכיסאות בטיחות המותאמים לילדים ואי חגירת חגורות בטיחות בזמן הנסיעה, מעלים משמעותית את הסיכוי להיפגע חלילה בזמן תאונת דרכים או בבלימת פתע. אגף התנועה מתייחס בחומרה לעבירות אלה ומבצע פעילות מוגברת במטרה להרתיע את הנהגים ולעלות את רמת המודעות לנושא הבטיחות של הנוסעים ברכב.

במהלך פעילות אכיפה בכביש 1 בסמוך למחלף נתב"ג לכיוון מערב, זיהה שוטר אגף התנועה רכב פרטי כשבתוך תא המטען הוא מבחין ב-3 ראשים. השוטר המצויד במצלמת קסדה סימן מיד לנהג לעצור בצד בכדי להפסיק את העבירה ולמנוע סיכון של הנוסעים ברכב.
לאחר שהנהג נעצר ניגש השוטר לרכב והבחין כי במושב הקדמי יושב הנהג ועוד נוסע ובמושב האחורי יושבים 3 ילדים, ביקש השוטר מהנהג לפתוח את תא המטען ולהפתעתו גילה כי יושבים בתוך תא המטען על ספסל מאולתר 3 ילדים בגילאים 8-11 כשהם עם הפנים נגד כיוון הנסיעה כפי שניתן לראות בתמונות, הנהג תושב אזור המרכז בן 31 טען להגנתו כי רפד הכין לו את המושבים והוא חיבר באופן פיראטי חגורות לרכב ואינו מבין מה הבעיה, השוטר הסביר לנהג כי עפ"י חוק אסור לעשות כל שינוי במבנה ברכב, וכל שינוי שנעשה שלא ע"י היצרן הינו עבירה על החוק.

בבדיקה מעמיקה יותר נמצא כי נרשם לחובתו של הנהג דו"ח בגין עבירה דומה באותו החודש. הנהג שהסיע 8 נוסעים קיבל קנס בסך 500 ₪ +6 נקודות, כמו כן השוטר ווידא כי הגיע רכב נוסף בכדי להוביל את הנוסעים בבטחה.

לצד האכיפה משטרת ישראל עוסקת כל העת במניעה, חינוך, והסברה בשיתוף עם גורמים נוספים במטרה למנוע סיכון חיי אדם ולהציל חיים.

*מצ"ב תמונות תיעוד העבירה ממצלמת הקסדה*
קרדיט דוברות המשטרה

דורהלה

משתמש פעיל
לא אפשרי חוקית,
ההתקנה אפשרית רק עם אישור מהיבואן שדגם זה שווק גם בגירסת 7 מקומות,
מה שלא קיים בפוקוס.

Idjdjdjshjs

משתמש מקצוען
האם מישהו יודע אם אפשר באופן חוקי! להוסיף ספסל ברכב פורד פוקוס סטיישן כדי שיהיה 7 מקומות?
למיטב ידיעתי ברכבים פרטיים לא ניתן להכניס זאת חוקית לרישיון הרכב אלא רק במסחריים מדגמים מסויימים.
תוודא קודם מול משרד הרישוי ואל תסמוך על מילה של מתקין. יש לי לקוחות שהתקינו כי הבטיחו להם שזה בסדר ובסוף היו צריכים להוריד מבחינה חוקית.

בנוסף, שים לב שכל עוד זה לא יוגדר כ7 מקומות ברישיון הרכב, זה לא מכוסה בביטוח, מדובר ב"שטח אפור" וחברות הביטוח מתנערות מזה החסות בתי המשפט.

davidnead

משתמש צעיר
D I G I T A L
למיטב ידיעתי ברכבים פרטיים לא ניתן להכניס זאת חוקית לרישיון הרכב אלא רק במסחריים מדגמים מסויימים.
תוודא קודם מול משרד הרישוי ואל תסמוך על מילה של מתקין. יש לי לקוחות שהתקינו כי הבטיחו להם שזה בסדר ובסוף היו צריכים להוריד מבחינה חוקית.

בנוסף, שים לב שכל עוד זה לא יוגדר כ7 מקומות ברישיון הרכב, זה לא מכוסה בביטוח, מדובר ב"שטח אפור" וחברות הביטוח מתנערות מזה החסות בתי המשפט.
התקשרתי למשרד התחבורה ושאלתי. הם אמרו שיש להתקין אצל מתקין מורשה ואח"כ לבוא אליהם לבדיקה וקבלת אישור. הם טענו שמתקין מורשה מלכתחילה יתקין את זה רק ברכב שיעבור את אישור משרד החבורה.

Idjdjdjshjs

משתמש מקצוען
התקשרתי למשרד התחבורה ושאלתי. הם אמרו שיש להתקין אצל מתקין מורשה ואח"כ לבוא אליהם לבדיקה וקבלת אישור. הם טענו שמתקין מורשה מלכתחילה יתקין את זה רק ברכב שיעבור את אישור משרד החבורה.
לדעתי פורד פוקוס סטיישן זה לא מסןג הרכבים המורשים משום שמדובר ברכב פרטי. הרכבים שמותר להתקין בהם מושבים נוספים זה בסגנון יונדאי h1 או טויוטה הייס, וזה הופך אותם לעיתים ממסחרי רגיל לאט"ז פרטי. מחירי הביטוח הם בהתאם.

מקרה אחד ודאי היה בהתקנה אצל מתקין מורשה מירושלים בסקודה אוקטביה סטיישן, הוא נשבע בכל לשון שלא תהיה בעיה ויש לו הוכחות שזה מאושר ומשרד הרישוי לא הסכים בשום אופן לאשר לדגם הרכב הזה ואמרו ללקוח שלי שם שזה משום שדגם הרכב הוא פרטי רגיל m1.
שלא יירד כסף וסתם יישרף זמן, אני מראש הייתי נמנעת.

הכל על סמך ניסיון אישי מלקוחות שלי בתחום הרכב.

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צריך לנעוץ את האשכול הזה. ולצידו את "דרוש מידע על רכב 7 מקומות חסכוני נוח ולא מתקלקל עד 15 אלף". ;):cool:

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
להפוך באופן חוקי במשרד הרישוי רכב ל-7 מקומות זה תהליך יקר שלא תמיד מצדיק את עצמו - כדאי לברר לפני שעושים את זה.

יענקב

משתמש רשום
סליחה שאני מעלה את הנושא הזה שוב, למרות שהוא כבר היה מזמן...

ככל הידוע לי החוק אומר כך:
שאם לא רשום ברישיון הרכב מספר האנשים שרשאים לנסוע ברכב, מותרים לנסוע ברכב יותר אנשים מחמשה, כל זמן שהם יושבים נורמלי וחגורים בחגורת בטיחות (כל אחד חגורה נפרדת) וממילא, אם מוסיפים ספסל רשמי בתא המטען והוא כמובן מגיע עם חגורות, אין שום מניעה חוקית.

מה שכן לגבי הביטוח זה לא תקף.

יש מישהו שיכול להכחיש או לאשר את זה?

ימד

משתמש מקצוען
סליחה שאני מעלה את הנושא הזה שוב, למרות שהוא כבר היה מזמן...

ככל הידוע לי החוק אומר כך:
שאם לא רשום ברישיון הרכב מספר האנשים שרשאים לנסוע ברכב, מותרים לנסוע ברכב יותר אנשים מחמשה, כל זמן שהם יושבים נורמלי וחגורים בחגורת בטיחות (כל אחד חגורה נפרדת) וממילא, אם מוסיפים ספסל רשמי בתא המטען והוא כמובן מגיע עם חגורות, אין שום מניעה חוקית.

מה שכן לגבי הביטוח זה לא תקף.

יש מישהו שיכול להכחיש או לאשר את זה?
מאושר.
הביטוח לא מכסה

אולי מעניין אותך גם...