מידע שימושי להיגמל מסוכר

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י א.ר.ז.;1885855:
שלבי תחליפים.
אבל לא בבת אחת. מעט מעט.
מנסיון אישי - החלפת מעט הכמות בתחליפי סוכר (סוכרזית על בסיס סוכרלוז, לדוג'), לא מורגש הטעם כי הסוכר עדיין ישנו. ותחושת המתיקות גם קיימת, ולא נעלמה או השתנתה משמעותית.
כל גר' סוכר פחות - רווח נקי!

מניסיון כמו שהיא מתארת זה לא יעזור להוריד גרם סוכר בקפה, כי הכמיהה למתוק נשארת,
הלחם עם הריבה או השוקולד ממשיכים לקרוץ והמלחמה הזאת פשוט מתישה, זה לא רק הטעם בפה אם הוא מורגש יותר או פחות.

עדיף להיגמל ודי ואז הצורך למתוק פשוט עובר.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
כמו שתכבה מיג
זו התמכרות שכמו שצריכת סוכר אחת גוררת את השניה
כך הפסקה עם צריכת סוכר גורמת לצורך לשקוע.

אני בתקופה מסויימת התנזרתי מסוכר וקמח לבן מסיבה בריאותית
אחרי שלושה ימים- הגעיל אותי שתיה מתוקה ודברים נוטפי סוכר.

כמובן ששוקולד ועוד דברים מתוקים בטעם- עדיין קרצו לי. אבל הכמיהה למתוק
והצורך בעוד עוגה ועוד כוס קולה, וכו' פשוט ירדה.

אבל- ברגע שאחת אוכלת שוב פחמימה ריקה- הצורך מתעורר.

כדי לעמוד בזה- אני ממליצה להכין לך ארסנל של תחליפים:
יוגורטים ללא סוכר, תחליפי סוכר שאת אוהבת- לקפה, עוגיות קווארקר ללא סוכר (או משהו בסגנון)
קופסאות שימורים (אפונה, חומוס, שעועית וכדו')- לזמן שתהיי רעבה למשהו רציני יותר,
מרקים טעימים, קרקר סובין וכדו'.
ותחליטי בראש שלך- שזה מזיק . שזה רעל , שזה הורס את הגוף וכדו'
ולא- אני ממש רוצה, וזה גם מאוד טעים, אבל אסור לי.

בהצלחה רבה!

rivkabrk

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח לשמוע עוד טיפים ממי שעשה זאת

עט הדר

משתמש מקצוען
טיפ חשוב שעוזר לי מאוד. אולי הרבה לא יאהבו את זה.
זה גם לא כ"כ בריא, אבל בשביל לעבור את התקופה הראשונה היא מעולה.
משקאות דיאט, בעיקר קולה ["מקס" מאוד טעים] ולימון-ליים "דיאט" שאין בהם סוכר ופחמימות כלל.
כל המיצים דיאט יש בהם קצת פחמימות.
כשבא משהו מתוק, כמה כוסות עושות הרגשה טובה...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תערכי ניסוי. אני עשיתי פעם ונדהמתי.
קחי לך יום אחד של שמירה מאוד רצינית. בכל פעם שיתחשק לך משהו- קחי את מה שהתחשק לך [חפיסת שוקולד, 4 כפיות סוכר- שימי בשקית אוכל, וופלים, עוגיות, וכיוצ"ב] ושימי בשקית.
בסוף היום תפתחי את השקית- מבטיחה לך שיגעיל אותך מה רצית לאכול. "את כל זה רציתי לטחון..."
תנסי- תספרי מה קרה שם בשקית.
זה עוזר כי זה נותן לך פרופורציה והבנה נכונה עד כמה זה מוגזם...כשאת מתגברת על דבר אחד- זה טוב נו ויתרתי על השוקולד, או מה כבר רציתי קצת שוקולד? אבל כשזה מצטבר בשקית במשך כל היום ופתאום את עומדת מול האמת המחפירה זה מטלטל...

לגלות לך סוד? השקית שלי היתה מלאה....לקחת עוד אחת בערב.

rivkabrk

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
וואו, איזה רעיון בקר, הולכת ליישם

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא הייתי מורידה בבת אחת!
גם גורם לכאבי ראש, גם כל הזמן עסוקים בלחפש תחליף, ונראה לי שמתיש מאד
אני בכל אופן התחלתי להוריד בהדרגתיות ממש לא מורגשת את הסוכר בשתיה חמה, יש לציין שזה עבר ב''ה ממש בקלות יחסית
במקביל הייתי רגילה לכל כוס שתיה חמה ליווי של עוגה/בסקוויט/וופל וכדו' וזה הכי הפריע לי!

במקום זאת פשוט אני אוכלת כתחליף תמר מג'הול-בדגש על זן זה דווקא! הוא אמנם יקר, אבל מתוק ומזין ונשארים עם המתיקות לזמן ניכר!-אפילו שמעולם לא חיבבתי את הפרי הזה!
אבל באין ברירה זה הי' מצוין!
בשבועיים הראשונים הייתי יכולה להגיע אפילו ל-15 תמרים-מתביישת לכתוב...
לאחר זמן קצר הגעתי ל-2-3 תמרים ויכולתי כמעט גם עליהם לוותר.
הצלחה רבתי
וכמובן שבימים אלו אפשר לבקש ולהתפלל גם בנושאים הללו,,
רפואות וישועות וכט''ס.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נראה לי הרבה פחות יעיל לחתוך בבת אחת.
למה את אומרת שהדרגתיות לא עובדת עליך? ניסית פעם?
כשירדתי משתי כפיות סוכר בקפה לאחת, הייתי בטוחה שלא אשרוד. היום זה הקפה שלי, רגילה לגמרי. ובלי תופעות לוואי של גמילה שלי באופן אישי היו גורמות להרגיש בנאדם חולה....

ודאי שעדיפה מתיקות של פרי מאשר שוקולד או עוגה. תפוז בגודל בינוני ממלא אותך לכמה שעות, מה שלא עושה פרוסת עוגה. וגם בפירות אסור להגזים.
תתחילי לכרסם ירקות, כמה שיותר. אין הגבלה. זה ממלא, ומנקה את הגוף, ועוזר לו להיפרד מהמתוק.

האם את אוכלת שלוש ארוחות מסודרות ביום, או לפחות שתים ועוד אחת קלה?
מים בכמות מספקת, שותה?

rivkabrk

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אסתר;1886268:
נראה לי הרבה פחות יעיל לחתוך בבת אחת.
למה את אומרת שהדרגתיות לא עובדת עליך? ניסית פעם?
כשירדתי משתי כפיות סוכר בקפב לאחת, הייתי בטוחה שלא אשרוד. היוהיום זה הקפה שלי, רגילה לגמרי. ובלי תופעות לוואי של גמילה שלי באופן אישי היו גורמות להרגיש בנאדם חולה....

ודאי שעדיפה מתיקות של פרי מאשר שוקולד או עוגה. תפוז בגודל בינוני ממלא אותך לכמה שעות, מה שלא עושה פרוסת עוגה. וגם בפירות אסור להגזים.
תתחילי לכרסם ירקות, כמה שיותר. אין הגבלה. זה ממלא, ומנקה את הגוף, ועוזר לו להיפרד מהמתוק.

האם את אוכלת שלוש ארוחות מסודרות ביום, או לפחות שתים ועוד אחת קלה?
מים בכמות מספקת, שותה?
ניסיתי.
אבל קשה לי בלי להרגיש מתוק בצורה דומיננטית.
אז אני לוקחת נגיד ופלה ליד הקפה מופחת הסוכר.....
אז למעשה לא הועלתי, לפעמים אפילו זה נהיה מסע ארוך של חיפוש מתוק.

אבל באמת שאין לי כח לכאבי ראש.
אני צריכה לחשוב מה לעשות.
זו צריכה להיות כנראה החלטה נורא יציבה.......

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י rivkabrk;1886273:
ניסיתי.
אבל קשה לי בלי להרגיש מתוק בצורה דומיננטית.
אז אני לוקחת נגיד ופלה ליד הקפה מופחת הסוכר.....
אז למעשה לא הועלתי, לפעמים אפילו זה נהיה מסע ארוך של חיפוש מתוק.

אבל באמת שאין לי כח לכאבי ראש.
אני צריכה לחשוב מה לעשות.
זו צריכה להיות כנראה החלטה נורא יציבה.......

עד שזו לא תהיה החלטה מאוד יציבה ועקשנית ... לא תצליחי.
אולי כדאי לך להירשם לקבוצה לפחות ל2-3 חודשים ראשונים- זה מאוד מחייב. אחרי התקופה הזו כבר תהיי במקום רצת אחר ואולי תצליחי להתמיד לבד. שווה לך לנסות....

אסתי

משתמש צעיר
כדי להצליח חשוב שיהיה נשנושים זמינים.
תמרים, אגוזים, שקדים, פירות...

אני ממליצה על הספר 'מוח מנצח'.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
אני ניסיתי זמן רב (מידי) להוריד בהדרגה אבל הסוכר תמיד ניצח.

יום אחד בשל בעיה בריאותית חריפה, נאלצתי לשנות את כל התזונה ולהוריד בבת אחת את כל הסוכר כולל סוכר חום וממתיקים.
שלושה ימים כאב לי הראש, שלושה ימים אח"כ הייתי עייפה ברמה לא מוכרת.
אבל אח"כ באה הרווחה. לא היה עוד צורך בסוכר וחביריו. הרגשתי מצוין בלעדיו.
אחרי תקופה יכולתי לשוב אלי ופתאום כל המתוקים הפכו לחסרי טעם עבור הלשון שלי.
כשהכינו לאיזו שמחה מנת גלידה והסוכר שם היה ריכוז גבוה לא יכולתי לאכול זאת. נחנקתי מהמתיקות עד בחילה.

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כמו שכתבתי - אני נגמלתי מסוכר בתקופה האחרונה ממש:
1. לא סבלתי מכאבי ראש - אולי בגלל השילוב עם דיקור וסוג'וק.
2. ביחד עם זה הורדתי גם קמח לבן וחלבי, לא האמנתי שאצליח לשרוד - אבל אני מחזיקה מעמד כבר כחודש וחצי.
3. אחרי שהגוף התנקה מסוכר לבן וקמח לבן: אכילה - ולו מועטה של קמח לבן - הביאה לי מגרנה, אכילה של סוכר - מביאה לפה טעם לוואי.
4. אני לא אוהבת את הטעם של כל הממתיקים למיניהם, ונאסר עלי אכילת כל ממתיקים כולל סילאן, דבש וכו', מלבד סטיוויה ותרכיז תפוחים טבעי - כשהוא משמש כממתיק במאפים ולא כשתיה מתוקה.
5. חייבים להצטייד בתחליפים לנשנוש -בדגש שיהיו טעימים, לדוג': מאפינס פירות ללא סוכר, קרקרים איכותיים וכו'
6.לא אומר שאני מחזיקה מעמד עם כל מטעמי החנוכה, אבל אחרי שאכלתי רבע סופגניה (כל שנה אכלתי אחת ליום...) קיבלתי כאבי ראש, וטעם גרוע בפה, וזה מוריד את החשק לצרוך את המוצרים שוב.

מקווה שהועלתי.
הצלחה מרובה, בריאות ושמחה

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מקנאה בכל אלו שעברה להם תאות המתוק
אני עשיתי דיאטה קרוב לשנה, ולא אכלתי חודשים ארוכים שום סוכר, לא ממתיקים, לא שתיה מתוקה. רק קמח מלא, בלי קמח לבן המון ירקות וקטניות וכו
(ירדתי המון)
מה אני אגיד לכן, תאות המתוק לא חלפה לה. ממש לא. בכל ארוע, אני עומדת ולוטשת עיניים לעוגות השמנת. ותמיד בא לי שוקולד. לא מכירה מצב שהגוף דוחה את המתוק!

העיצה היחידה שיש לי ליעץ לך - שלא יהיה בבית! אצלי רק זה עבד. אם לא היה בבית שוקולד, ממתקים וכולי. פשוט לא אוכלת! מה לעשות, יש רק ירקות, ועוד שלל דברים בריאים אז זה מה שאוכלים. ולא אפיתי עוגות טעימות, רק עוגות בריאות מקמח מלא ללא סוכר, ומהן אכלתי מעט (הן גם משמינות)

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י ביקי;1886374:
אני מקנאה בכל אלו שעברה להם תאות המתוק
אני עשיתי דיאטה קרוב לשנה, ולא אכלתי חודשים ארוכים שום סוכר, לא ממתיקים, לא שתיה מתוקה. רק קמח מלא, בלי קמח לבן המון ירקות וקטניות וכו
(ירדתי המון)
מה אני אגיד לכן, תאות המתוק לא חלפה לה. ממש לא. בכל ארוע, אני עומדת ולוטשת עיניים לעוגות השמנת. ותמיד בא לי שוקולד. לא מכירה מצב שהגוף דוחה את המתוק!

העיצה היחידה שיש לי ליעץ לך - שלא יהיה בבית! אצלי רק זה עבד. אם לא היה בבית שוקולד, ממתקים וכולי. פשוט לא אוכלת! מה לעשות, יש רק ירקות, ועוד שלל דברים בריאים אז זה מה שאוכלים. ולא אפיתי עוגות טעימות, רק עוגות בריאות מקמח מלא ללא סוכר, ומהן אכלתי מעט (הן גם משמינות)

לא כתבתי שהתאווה למתוק נגוזה - אבל היא מתמתנת - וזה כבר פלוס ענק, ומכאן - מתחילה עבודת המידות...
ואם כבר שוקולד - אז רק 72% קקאו - הוא נחשב בריא ובשביל המכורים לשוקולד (כמוני...) הוא גם טעיםםםם

הדוד סם

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני קורא פה על אנשים שמנסים להרזות, אבל אני דווקא מנסה להשמין ולא מצליח,:(
אולי למישהו יש עצה?:confused:

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י hbecker;1885836:
אם היה לך היפוגליקמיה אז איך דיאטה נטולת סוכרים עוזרת? היפו זה חוסר בסוכר. את בטוחה שלא היה לך היפרגליקמיה- קצת עודף בסוכרים? כי אז מתאים להוריד ברמה. למרות שיש אמת בכך שחוסר בסוכר גורם לתחושה של צורך במזון- אבל לא דוקא של סוכרים- אלא תחושת רעב כללית.
ואם זה היפוגליקמיה אז מה את אוכלת בכדי להעלות את רמת הסוכר לרמה תקינה? פחמימות מלאות, פירות וכיוצ"ב?

היפוגליקימיה זה לא חוסר בסוכרים אלא נפילות סוכר. מה שקורה זה שאם למשל לא אוכלים ארוחה משביעה עד 9 בבוקר, נופל הסוכר ואז מרגישים רעב וצורך במתוק. אז אוכלים מתוק להעלות את רמת הסוכר ובינתיים גם הלבלב פתאום מתחיל לשגר אינסולין מה שגורם לעליית יתר של סוכר וסוכרת מסוג 2.

הדרך לאזן את הסוכר היא לא לתת לו ליפול מלכתחילה. ואת זה עושים ע"י שמירת זמני ארוחה קבועים עם אכילת אוכל משביע כמו לחם מקמח מלא וכדומה.
והדיאטה הזו היא לא דיאטת נטולת סוכרים, אלא דיאטת נטולת מתוק. אסור סוכרזית למשל, או מסטיק ללא סוכר.
מותר לחם שיש בו קצת סוכר להתפחת השמרים.
אסור בטטה, קמח לבן, אורז לבן, כל הפירות למיניהן למעט תפוח עץ ירוק גרנד סמית, פסטה מקמח לבן. אסור פתית.
מותר קרקרים מחיטה מלאה או סובין, לחם מקמח מלא, אורז מלא, קוסקוס מלא, להמעיט בגזר, תפו"א, גמבה.

הרעיון הוא להמנע ממתוק במשך 3 חודשים.

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
לפותחת האשכול - כמה את שותה ביום?
הרבה מאד פעמים הגוף מתבלבל בין צמא לבין צורך במתוק. אולי אם תקפידי לשתות הרבה (מים!) ייחלש קצת הצורך במתוק.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה