עוגות/עוגיות להונגריות שבינינו - עוגה מנצחת ומוצלחת!!!

מצליחה

משתמש מקצוען
עוגת הדובוש שלי!
כהונגריה אמיתית אני אוהבת לבשל ולאפות את המאכלים ההונגריים האותנטיים,
לפני סוכות חשבתי לשתף אתכם בעוגת הדגל של המטבח ההונגרי - הדובוש!!
הדובוש זו בעצם עוגה העשוייה משכבות שכבות שבין שכבה לשכבה יש קרם נעים לחיך,
העוגה מרשימה ויפה, טעימה ומענגת.
אמנם היא לא קלה ומצריכה טרחה אבל המאמץ שווה -לא תצטערו, מבטיחה.

מעלה כאן שתי גירסאות של דובוש.
דובוש וניל, ודובוש שוקולד.
המתכונים הם מתוך ניחוחות המאפה של ציפורה קרייזמן עמוד 82 ועמוד 84.
את הדובוש וניל - אני מעלה כמו שכתוב בספר, עם טיפים שלי.
הדובוש שוקולד - קצת שידרגתי, אז אכתוב את המתכון לפי השדרוגים (אבל המקור בעמוד 82)

הכנה קלה ומהנה,
ועל כל שאלה אשתדל לסייע בשמחה.
 

מצליחה

משתמש מקצוען
דובוש וניל

לבצק:
4 כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתיה
5 כפות סוכר
3 כפות דבש
כחצי כוס מים
50 ג' מרגרינה
1 ביצה

לקרם וניל:
1 כוס סוכר
4 כפות קמח
2 ביצים
2 1/2 כוסות מים
4 שקיות סוכר וניל
200 ג' מרגרינה
מיץ מחצי לימון

מכינים בצק גמיש ונוח לרידוד.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל כדור לעלה בגודל תבנית תנור.
אופים כל עלה כ-10 דקות עד להשחמה עדינה.
מכינים קרם וניל:
שמים במעבד מזון סוכר, קמח, ביצים, מים וסוכר וניל לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, עד שהבלילה נעשית סמיכה כפודינג, מחזירים את הפודינג למעבד מזון, מוסיפים מרגרינה חתוכה לקוביות ומיץ לימון. מעבדים עד לקבלת קרם חלק וקטיפתי.
מאחסנים במקפיא להתגבשות.
מרכיבים את העוגה:
עלה אפוי
קרם וניל
עלה אפוי
קרם וניל
עלה אפוי
אבקת סוכר.

טיפים:
* עדיף להכין קודם את הקרם, שיתגבש בינתיים במקרר/מקפיא.
* במקור מכינים 4 עלים, לא פחות טעים עם 3 עלים.
* במקור יש ציפוי שוקולד, אני החלפתי לא. סוכר. מתקבל יותר יפה.
* חייבים לקרר או להקפיא חלקית לפני החיתוך.

בהצלחה!
IMG_6248.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@מצליחה הדובוש זכורה לטוב ואהובה מאד!!
את עושה לי חשק להכין אותה, והתמונות בכלל עושות חשק גדול.
אז תודה רבה על השיתוף!!!

ואגב @גברת מכנרת לא ביקשת מתכון דומה??
 

מצליחה

משתמש מקצוען
ועכשיו
דובוש שוקולד

המקור מניחוחות המאפה (עמוד 82)
אבל עשיתי שינויים, כותבת כאן את הגירסא שלי.

לעלים:
8 ביצים מופרדות
8 כפות סוכר
שליש כוס שמן
חצי לימון - מיץ וקליפה מגוררת דק
שקית סוכר וניל
כוס קמח
א. אפיה

לקרם:
2 כפות אבקת קקאו
2 כפיות אבקת נס קפה
כוס סוכר
חצי כוס מים
300 ג' שוקולד מריר
200 ג' מרגרינה
3 ביצים
5 כפות ברנדי או ליקר

להכנת העלים:
מקציפים חלבונים ומוסיפים 6 כפות סוכר.
טורפים בקערה חלמונים + 2 כפות סוכר, מוסיפים בבחישה שמן, לימון וסוכר וניל.
מאחדים תערובות.
מוסיפים קמח וא. אפיה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים אותו (חשוב מאוד!!) שופכים שליש מהבלילה
ואופים כ-10 דקות עד הזהבה.
ככה מכינים 3 עלים.

מכינים את הקרם:
מבשלים בסיר קקאו, קפה, סוכר ומים. מביאים לרתיחה ומוסיפים שוקולד עד יצירת קרם.
מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את המרגרינה, הביצים והברנדי.
מקררים את הקרם כשעה להתגבשות.

מרכיבים:
עלה אפוי
קרם
עלה אפוי
קרם
עלה אפוי
קרם

* מומלץ להכין קודם את הקרם.
* חשוב מאוד לשמן את הנייר אפיה כדי שהעלה יפרד בקלות.
* לחתוך לקוביות לאחר הקפאה.

בהצלחה!IMG_6332.JPGIMG_6338.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

יעלl

משתמש פעיל
ואפשר להמיר את המרגרינה בשמן?
או שלא יוצא מוצלח?
 

קווארק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בוניל, כדאי להוסיף קפה לשכבה השניה של המלית.
ולציפוי זיגוג של ז'רבו.
זה ממש משדרג!
את המרגרינה אפשר לנסות להחליף בריץ', יוצא שונה הטעם אבל גם עומד.
 

מירי84

משתמש פעיל
מה י8תר טעים? שוקולד או וניל?
את הוניל אני לא מכירה אבל השוקולד גם אצלינו מככבת כעוגת הדגל של החגים. בשנתיים האחרונות לא הצלחתי לעשות והילדים ממש זוכרים לי את זה וכבר מזמן הזכירו לי שהשנה אין לדלג על העוגה הזו!!
מומלץ בכל פה למרות שזה עבודה.
טיפים שלי:
  1. לי אישית היה קשה להתעסק עם 3 טורטים כי זה יוצא מאוד נמוך וגם הפרוסות יוצאות נמוך מידי לטעמי. לכן אני מחלקת את העיסה ל-2 תבניות תנור (גדולות, לא ח"פ), ובהרכבת העוגה- מורחת חצי מכמות הקרם על עלה אפוי אחד, מניחה את העלה השני ומורחת את יתרת הקרם , ואז מחלקת את העוגה ל-2 ומרימה חצי אחד על השני. אומנם מתקבלת בסופו של דבר עוגה בגודל של חצי תבנית תנור אבל הפרוסות ממש יפות, יוצא יותר שכבות, והשכבות יוצאות אחידות מאוד!
  2. אם כבר עובדים, שווה להכפיל כמויות מראש. גם של העלים וגם של הקרם. ואז לאפות 4 טורטים בתבנית תנור וכך מתקבלת עוגה גדולה.
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
חשבתי שאת זו שכתבת את ההודעה המקורית. סורי :(
@מצליחה , יש מצב שאת מעלה את הזיגוג של קרייזמן? אני לא מוצאת את זה אצלי.
נזיגוג זה משהו עם קרמל?
מאז שהתחתנו בעלי מבקש עוגה שסבתא שלו הכינה
עוגה הונגרית שורשית
ולפי התיאור אולי שזה זה.
ניסיתי להכין כל מיני ולא הגענו לטעם
יש מצב לערבב בין העוגות?
שכבה מפה ומשם?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה