דגים לבן על דג אחרי האפיה

צ'יק צ'אק

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
למה אחרי שאני אופה סלמון נהיה לי כזה לבן על הדג, מה זה אומר? איך אפשר למנוע זאת?
תודה
 

שירה קיי אולפנים

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
החומר הלבן הקרוש הוא אכן החלבון (פרוטאין) המצוי בבשר הדג, ובסלמון הוא מצוי בשפע.
קרישת חלבונים (ישנם כמה סוגים) מושפעת גם מהטמפרטורה וגם ממשך הבישול, ומתרחשת בטווח טמפרטורות שבין 60-80 מעלות, כאשר חלבונים שונים נקרשים בטמפרטורות שונות....
לכן כמו שאמרה @אחת111
כנראה את אופה על חום נמוך מידי.
הסלמון יוצא עסיסי באפיה בחום של 200 מעלות לכרבע שעה.
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לא עוזר נסיתי
הכנסת לתנור לאחר שהוא חומם ל200 מעלות או בזמן שהתחמם?
אולי את מכסה את הדג או אופה אותו על תבנית אלומיניום בלי תבנית תנור?
מענין אותי למה זה קורה.
כי אצלי זה הפסיק כשעברתי לאפיה בחום גבוה.
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני עושה כך ולא יוצא לבן מהדג.
אופה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות בתבנית אלומניום אפשר עם נייר אפיה על גבי תבנית תנור שמעבירה את החום.
לא מכוסה במשך כ15 דק'
הדג צריך להיות מופשר לחלוטין לפני האפיה.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
זה לא יפה
למה?
לא התלוצצתי.
התכוונתי ברצינות.
גם לי זה קורה, ולא מפריע לי. או לכל הסועדים אצלי.
יש לי הרבה אורחים, וזה מתקבל טוב.
ויש אצלי גם שאוהבים את זה במיוחד.
 

me80284

משתמש מקצוען
למה אחרי שאני אופה סלמון נהיה לי כזה לבן על הדג, מה זה אומר? איך אפשר למנוע זאת?
כנראה שאת משתמשת בדג קפוא שהפשרת
ממה שאני יודעת מניסיון - בדג טרי זה לא ככה
אגב אני צודקת?
 

לאה הההה

משתמש פעיל
קראתי פעם טיפ להשרות את הדג במי מלח לשעה
עשיתי והיה פחות אבל לא ממש עזר.
גם לי ולילדים זה מפריע
 

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שאלו על כך לא מזמן בקטיפה את אביגיל מייזליק,
לא זוכרת את תשובתה המלאה
אבל זכור לי שהיא כתבה מנסיון של מישהי אחרת שאמרה לה, שכשהיא לא מוסיפה מים לדג, רק שמן - זה לא קורה.
לא ניסיתי עדיין...
 

מרצדס!!

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
ווא ממש מעניין אותי איך פותרים את הבעיה הזאת
זה ממש מגעיל אותי
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אופה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות בתבנית אלומניום אפשר עם נייר אפיה על גבי תבנית תנור שמעבירה את החום.
לא מכוסה במשך כ15 דק'
הדג צריך להיות מופשר לחלוטין לפני האפיה
בלי כיסוי ורק 15 דק ככה, זה לא יתייבש? והדג ייאפה טוב בפנים?
 

בת עם סגולה

משתמש מקצוען
לשים בצלחת שמן, פפריקה, מלח ולערבב.
את הדג (אחרי שניקית כמובן) לטבול מכל הכיוונים ולהניח בתבנית. וכך האדום ישאר..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה