תודה רבה לכל העונות, שאבתי הרבה השראות,
אשמח למתכונים של קציצות מקטניות,
זה עושה הרגשה יותר של ארוחה...
יש
מתכון לקציצות עדשים כתומות של יונית צוקרמן, הכנתי היום ויצא מוצלח ב"ה. ניסיתי לפני זה שני מתכונים אחרים (לא זוכרת כבר של מי) ולא הצליח - התפרק או סתם לא היה טעים. מוסיפה גם שקציצות מקטניות אפשר להגיש עם טחינה או יוגורט כמטבל (למרות שאומרים שחלב מפריע לספיגת הברזל שגם ככה פחות נספג מהקטניות. ויטמין סי לעומת זאת כן מסייע בספיגת ברזל - אפשר נגיד כמה פרוסות עגבניה/פלפל ליד או משהו)
מעתיקה לכאן את המתכון, אני עשיתי חצי - זה יוצא די הרבה:
חומרים:
שקית קטנה של עדשים כתומות(חצי קילו או 2 כוסות ו3/4 עדשים כתומות )
2 בצלים גדולים.
2 גזרים
קישוא גדול.
חצי צרור פטרוזליה
כוס פירורי לחם
3 ביצים
מלח ,פלפל,פפריקה,כורכום,תבלין לקציצות.
אופן ההכנה:
(אני כותבת במילים שלי כדי לקצר
מבשלים את העדשים עד ריכוך כ-20 דק (פחות אם משרים אותן לפני זה), מסננים, שוטפים ומניחים בקערה.
בצל אחד מהשניים קוצצים ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה.
מרסקים במעבד מזון את הירקות עד למרקם יחסית חלק. סוחטים היטב (זה חשוב. אפשר עם מסננת) ומוסיפים לקערה עם העדשים.
מוסיפים את הבצל המטוגן, ביצים, פירורי לחם ותבלינים (הערה שלי: לא חייב תבלין לקציצות, יצא טעים בלי). מערבבים/לשים לעיסה אחידה.
מניחים מכוסה במקרר למשך כשעה (גם זה חשוב, מונע התפרקות של הקציצות במחבת). אחר כך אפשר ליצור קציצות בידיים, או עם שתי כפות, ולטגן במחבת. היא כותבת שם שאפשר גם לאפות בתנור על 180 מעלות עד להזהבה.