איזואיזה
הייתי חייבת...
עריכה: כבר קדמוני אחרים, ובכל זאת אני משאירה את התגובה ולא מוחקת.
נערך לאחרונה ב:
איזואיזה
התגלתהלא ברור, התגלה במחילה או במערה?
אוקי.ב"ה
מצטערת לחלוק עלייך, הקהילה אכן נועדה עבור התקדמות מקצועית,
ולכן גם שונתה בעבר התגית של 'שיתוף' לתגית 'שיתוף - לביקורת', וזה בכוונה תחילה בדיוק בשל כל הטענות שהעלית בהודעה.
לא, הקהילה היא לא בשביל שיתוף מהרהורי ליבו של אף אחד.
השיתוף, והתגובות - הם כדי לשפר את צורת הכתיבה.
וגם על התוכן - הציפיה של מנהלי הקהילה הוא שיהיה עליו דיון מקצועי, אם זה פיתוח קוי עלילה, אפיון דמויות, משלב לשוני, סתירות פנימיות ועוד.
אולי אחד המנהלים יוכל לבוא ולהסביר זאת..
האשכול שפתחת הוא מה שהוביל אותי לקדם את הדיון הזה.מסכימה עם כל מילה.
בשביל לקבל מחמאות לא הייתי צריכה את הפורום הזה, המשפחה והחברות שלי טובים בזה.
כשאני מעלה לפה קטע, אני מחכה לביקורת.
לחלוטין.הקהילה כאן נועדה להיות מקצועית ובתור שכזאת אין בה מקום לסנן ביקורת כי הכותב כתב את הדברים מתוככי נפשו הדוויה.
מילה בסלע.לא חושבת שלא צריך לכתוב מחמאות... גם ביקורת חיובית היא בונה.
אבל שהביקורת משני הסוגים- החיובי והשני- תהיה מקצועית.
אמממ,ואכן לא נראה לי שאפשר למצוא פה הודעות כגון 'הצילו אני חייבת טיפול פסיכיאטרי דחוף כי לקחתי סמים שחשבתי שהם סודה'
לחלוטין. מי שיודע איך מחטטים בקברי העבר, אולי יעלה מהאוב את אותו פוסט שהעלה @מ"ם בנושאולכן גם שונתה בעבר התגית של 'שיתוף' לתגית 'שיתוף - לביקורת', וזה בכוונה תחילה בדיוק בשל כל הטענות שהעלית בהודעה.
רק אצלי בראש עומד, שכשקוראים למנהל להסביר, הוא מסביר בצורה מאוד מסוימת?אולי אחד המנהלים יוכל לבוא ולהסביר זאת..
נכון. צריך מאוד להיזהר בכבוד הכותב.קשה להעיר למישהו כשהוא נעלב.
וזה קורה.
(או כמוני פעם, שהייתי מתחילה להתווכח...)
אדרבה ואדרבה, מאמין שרבים מדברים מאותו מקום. אבל גם את זה צריך לדעת איך לכתוב.לא מתחייבת לא להמשיך לשתף מהרהורי ליבי,
שאלה גדולה שאלת -@מ"ם (דרך אגב, מישהו יודע מה איתו?):
ויותר מזה - לדעתי כשמעלים לפה פוסט, זהאמור להיות כדי ועל מנת ובשביל ובכדי שיעירו וישפצו.אבל גם את זה צריך לדעת איך לכתוב.
כתוב פעמייםמולה
משכנינומשכיננו
לא מכוון אלייך כמובן : ) באופן כללי...כשאני מעלה לפה קטע, אני מחכה לביקורת.
בעיה שלו : )קשה להעיר למישהו כשהוא נעלב.
אם זה לא עומד ברף הזה, אז שלא יחמיאו בלי סוף, ואם זה כן עומד ברף, אז בטח יש גם ביקורת.אבל ביקורת רצינית יותר דורשת ממני זמן, מחשבה והשקעה.
זה אומר שהקטע צריך לעמוד ברף מינימלי כלשהו שיש לי לכתיבה כדי שתהיה לי ביקורת עניינית עליו.
הטעות במקור!!!התגלתה
במערות קומרן התגלה מגילה עתיקה לרבינו גרונאי הזקן
נכון. מחילה!הטעות במקור!!!
ב"הלא מכוון אלייך כמובן : ) באופן כללי...
אני חושבת שביקורת טובה זאת מתנה נדירה: צריך לעבוד קשה בשביל לקבל אחת כזאת.
ונכון שכדי להיות טובים צריך לקבל ביקורת, איך אפשר בלי? אבל שוכחים שגם כדי לקבל ביקורת צריך לעמוד ברף מסוים.
כשאני מגיבה בפורום אני משתדלת מאד לשים לב שגם המחמאות יהיו ספציפיות (אהבתי את השורה הזאת והזאת, הרעיון הזה, צורת ההגשה וכו') אבל ביקורת רצינית יותר דורשת ממני זמן, מחשבה והשקעה.
זה אומר שהקטע צריך לעמוד ברף מינימלי כלשהו שיש לי לכתיבה כדי שתהיה לי ביקורת עניינית עליו.
אם המחמאות לכל הקטעים מגיעות מסקטור מאד מסוים (מלא סימני קריאה, פרצופים המומים ומתעלפים וכו') הגיוני מאד שגם ביקורת עניינית לא תהיה כאן. זה עובד ביחד בד"כ...
בעיה שלו : )
מנסים להעיר פעם אחת (ומשתדלים שיהיה מכובד כמובן, זה בסיסי), אבל אם הוא מהטיפוסים ה'נעלבים', ביקורת בכל מקרה לא ממש תעזור לו, הבעיה שלו משמעותית יותר.
בשביל לכתוב טוב צריך לפתח עור של פיל. כולם כותבים גרוע בהתחלה. גם כותבים גדולים יגידו לך במבט לאחור: 'איזה מביך הקשקוש הזה שכתבתי, הלוואי שמישהו היה אומר לי ; )'
אין דרך אחרת. ביקורת טובה 'שוחטת' את הכתיבה שלך לפעמים. וכן, זה לא כיף, זה דורש להפעיל את הראש במקום את הלב שמושקע כל כך בכתיבה, ולהבין מה הבעיה במקום לרוץ מיד לפוזיציית מגננה.
(זה גם למה כדאי לערוך רק אחרי שעבר קצת זמן, בהתחלה אנחנו פשוט עיוורים לבעיות).
אגב, בעיני הביקורת הכי קשה היא דווקא הביקורת שמופנית מעצמך לעצמך אחרי שהבנת על מה כל הרעש.
זאת גם הביקורת הכי טובה כנראה, כי אחרי שהודית בבעיות אפשר גם סוף סוף להתחיל לתקן אותן.
בקיצור, כדאי מאד להפריד באופן מוחלט בין הכתיבה והעלילה והדמויות שלך, לבין מי שאתה.
תגובות ענייניות לביקורת טובה (גם אם מעטה) רק ישפרו את הסיכויים לקבל ביקורות איכותיות יותר עם הזמן.
@מ"ם (דרך אגב, מישהו יודע מה איתו?):
ביקורת כתיבה:שאלה גדולה שאלת -
התאספו נא, כל ילדי הכפר, שבו כאן בצל המדורה והאזינו לחיילו הזקן:
לפני ימים רבים, עוד לפני הרעב הגדול והתקופה שהאוב שלט בחיינו, קנה לו @מ"ם הגדול מכונת זמן.
@מ"ם היה ענק, אני אומר לכם, למוצא פיו חרדו המונים. ממש. אתם יודעים, הוא היחיד בכל ארץ פרוג הענקית שכונה "משתמש סופר", היחיד שתואר האצולה "סופר" הוענק לו. עד כדי כך.
אבל גם לכל גדול יש בור ליפול בו.
אף אחד לא ידע, אבל המכונת זמן הייתה מקוללת, הרוחות השחורות מההרים שכנו בתוכה, וכך יום אחד אחזו דיבוק שבקע ממכונת הזמן, הדיבוק היה נראה כמו מכונה עתיקה, אתם כבר לא מכירים - אבל פעם קראו לה מכונת כתיבה.
ומיני אותו יום ואילך - טפטפו עיניו של חיילו הזקן - נמחק לו @מ"ם הגדול כליל, וכל פעם שאנו פוגשים בו, כבר לא רואים בו את @מ"ם הגדול, הסתלק ה"משתמש סופר" הייחודי, ותחתיו מגיעה מכונת כתיבה ענקית.
רק הצרצרים העזו להפר את השקט שהשתרר בסיום הסיפור המצמרר, האש הראתה פרפורי גסיסה ולאיש לא היה כוח להפיח בה רוח חיים.
כך חלפה לה תהילה...
יכול לכתוב "לדעתי".אחרת אולי הוא טועה?
מחילה, אבל לא נראה לי שכולם יהנו מהרעיון (אני למשל)אני חושב עכשיו שאולי אפשר למנות 'מבקרים',
השאלה היא על סמך מה בן אדם מעביר ביקורת? מי אמר שהביקורת היא "מקצועית" ולא נובעת מהבדלי גישה או סגנון? אני שואל על עצמי - מי אני להעביר ביקורת? בגלל שמשהו לא נראה לי? אז מה?!יכול לכתוב "לדעתי".
יש למידה והתמקצעות גם מנתינת ביקורת!
גם המבקר המקצועי ביותר מביע בביקורות שלו את הנטיות והעדפות הסובייקטיביות שלו בכתיבה, ורמתו הגבוהה בכתיבה לא מקנה לו עליונות אוטומטית על שאר הסופרים שכותבים מחוץ לתבניות האהובות עליו.השאלה היא על סמך מה בן אדם מעביר ביקורת? מי אמר שהביקורת היא "מקצועית" ולא נובעת מהבדלי גישה או סגנון? אני שואל על עצמי - מי אני להעביר ביקורת? בגלל שמשהו לא נראה לי? אז מה?!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: