בכייף.
מתכון מעלף לקציצות חגבים עסיסיות וקראנצ'יות:
קילו וחצי חגבים כשרים מפולטים (אפשר להשיג בסעדיה לוי)
10 ביצי שלו (אפשר להמיר ל3 ביצי תרנגולת)
חצי כוס קמח שיפון
10 עלי מנגולד קצוצים
צרור פטרוזיליה
צרור קטן של כוסברה
תערובת תבלינים שמורכבת מ:
כפית טימין יבש
כפית אורגנו
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פפריקה מעושנת.
לטיגון:
2 ביצי תרנגולת טרופות בקערה
כוס קמח לבן בצלחת רחבה
כפית פלפל לבן
כוס פירורי פנקו לציפוי
שמן לטיגון עמוק
מכניסים את החגבים לקערה גדולה ושוטפים היטב, למנוע שאריות של ריסוס.
מסננים את המים ומייבשים על מגבת גדולה או במייבש חגבים (למי שיש מייבש חסה, אפשר לקנות בנפרד ראש ייבוש לחגבים)
מכינים את התערובת של הקציצות, קודם מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים, אחר כך מכניסים את החגבים בזהירות בלי ללוש יותר מדי את החגבים, כי הם מתחילים להימעך, ואנחנו לא רוצים רסק חגבים בקציצה, כי כך זה מאבד את הקראנצ'יות, וזה מתחיל להיות משעמם בפה.
לוקחים חופן מהתערובת ויוצרים בזהירות קציצה עגולה (הן מתפחסות בטיגון)
מחממים שמן לטיגון במחבת כבדה
מגלגלים את הקציצה בקמח, טובלים בביצה טרופה ומצפים בפנקו.
מטגנים שמן עמוק משני הצדדים, ומשתמשים בכף עם חורים כדי להוציא את הקציצה מהשמן, כדי לא לשבור את הקרום ששומר על הקראנצ'יות של החגבים בתוך הקציצה.
מעבירים לנייר סופג למשך דקה, ומגישים חם על מצע של פירה כרובית וקולורבי.
בתיאבון.
(המתכון באדיבות יואל ארלנגר)