דרוש מתכון לארוחת צהריים מזינה ולא יקרה

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אם יש כאן מישהי מאורגנת עם תפריט מסודר לארוחות צהריים לשבוע הקרוב ותוכל להעלות לכאן, זה יתרום המון (ולא, לא חייבים שיהיה על טהרת הבריאות, וכמובן שלא נתחיל לנתח כאן אותה או את התמונה שלה)

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אם יש כאן מישהי מאורגנת עם תפריט מסודר לארוחות צהריים לשבוע הקרוב ותוכל להעלות לכאן, זה יתרום המון (ולא, לא חייבים שיהיה על טהרת הבריאות, וכמובן שלא נתחיל לנתח כאן אותה או את התמונה שלה)
לא לשבוע הקרוב, אבל תפריט שבועי שלנו נראה בערך כך:
חלבון - יום ראשון מה שנשאר משבת, יום אחד דג מושט, יום אחד טונה (קציצות או בולונז טונה), יום אחד שניצלים, יום אחד עדשים ירוקות (מג'דרה או קציצות עדשים), יום אחד עדשים כתומות (ברוטב עגבניות או ביחד עם הפחמימה), יום אחד מרק ירקות לקוסקוס עם גרגירי חומוס. יום אחד הודו טחון (קציצות או בולונז, אפשר לאפות קציץ אבל אצלי לא אוהבים).

פחמימה - תפו"א בתנור / אורז / קוסקוס/ בורגול / פתיתים / פסטה. בד"כ יש סדר קבוע אצלנו איזו פחמימה עם איזה חלבון.
למשל: מג'דרה - עם אורז כמובן. מרק קוסקוס עם קוסקוס. בולונז עם פסטה, מושט עם אורז, האחרים מה שיוצא...

ירק - בגיזרת המהירים זה ירקות קפואים בתנור או בבישול קצר, או שימורים אפונה וגזר. לפעמים זה גזר מגורד בתוך הפחמימה או החלבון. אפשר קישואים ברוטב, סלט חי, כרוב מאודה, אנטיפסטי, קישואים וגזר מאודים או בתנור.

ביום שאני ממהרת, מרשה לעצמי שהחלבון יהיה אפונה (ואז מכינה פתיתים או פסטה עם אפונה וגזר משימורים) או נקניקיות סויה או שקשוקה / קישואים עם ביצה.

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אנחנו האמת עושים גם יחד עם זה חזה עוף חתוך לקוביות מטוגן עם תבלינים פפריקה תבלין גריל וכו'.. ואז יש לכם גם חלבון :geek: רק אל תריבו פה!..חחח:ROFLMAO:
למה? היא כתבה שם פלפל

לא הייתי קוראת לזה ארוחה, אולי תוספת;)

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ויש לי עוד משהו בשבילכם דג מטוגן בתנור - כך שזה לא הרבה שמן! עם פירה וירקות מוקפצים גם ארוחה שהולכת אצלנו..;)

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אנחנו האמת עושים גם יחד עם זה חזה עוף חתוך לקוביות מטוגן עם תבלינים פפריקה תבלין גריל וכו'.. ואז יש לכם גם חלבון :geek: רק אל תריבו פה!..חחח:ROFLMAO:
האמת שזה לא מה שפותחת האשכול ביקשה, אבל לא נורא ;)

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר לשים יותר מהפלפל לא חייב להצמד לכל מילה!
וואוו .....איך אתם יורדות לפרטי פרטים!!
בסופו של דבר משחקים עם זה לפי הטעם ולפי מה שאוהבים!!!:rolleyes::)
יורדים פה לפרטים כי האשכול פה הוא על ארוחות בריאות ומזינות עם חלבון טוב שהוא לא עוף
וניסו לראות איך הארוחה הטעימה שכתבת עונה על הפרמטרים הנדרשים.
זה הכל :)

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שלום,

השבוע הכנתי פלאפל בייתי , פעם ראשונה שהצליח והיה טעים אש. ב"ה
היום הכנתי שניצלים לצהריים, וזה ברור טעים...

כשחישבתי את הפער של המחירים בין הארוחות החלטתי לפנות על חכמת ההמונים לבקש אולי יש מתכונים נוספים וטובים ומזינים בעלויות נמוכות??

תודה רבה
שימו לב מה היא שאלה! היא בקשה ארוחת צהריים מזינה ולא יקרה לא בקשה בריא עם חלבון בלי חלבון או בלי גלוטן וכו'...
סה"כ בקשה רעיונות לארוחת צהריים מזינה- משביעה ולא יקרה! ניסינו לעזור לה וגולשים פה לנושא הבריאות באוכל אבל היא ממש לא פתחה אשכול על בריאות!:) קיצור לא משנה אני ניסיתי לעזור לה ומתקיפים אותי... :cry: o_O :confused:

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שימו לב מה היא שאלה! היא בקשה ארוחת צהריים מזינה ולא יקרה לא בקשה בריא עם חלבון בלי חלבון או בלי גלוטן וכו'...
סה"כ ניסינו לעזור לה וגולשים לפס הבריאות אבל היא לא פתחה אשכול על בריאות!:)
הודעה הבאה שלה-
תודה, אסביר
אני מבשלת תמיד בבית. ארוחות צהריים כשהמנה עיקרית היא בשרית (שניצל. סטייק. עוף וכו)
השבוע הכנתי לראשונה פלאפל - שזה גם בריא, כי זה חומוס ותבלינים.
וראיתי שאפשר להכין ארוחת צהרים טעימה ומזינה בעלות נמוכה בהרבה

הבקשה שלי - מה עוד אפשר להכין בסגנון הזה של קטניות וכו לארוחת צהריים טובה?

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
סה"כ בקשה רעיונות לארוחת צהריים מזינה- משביעה ולא יקרה! ניסינו לעזור לה וגולשים פה לנושא הבריאות באוכל אבל היא ממש לא פתחה אשכול על בריאות!:) קיצור לא משנה אני ניסיתי לעזור לה ומתקיפים אותי... :cry: o_O :confused:
ממש לא התכוונתי להתקיף ומתנצלת אם הרגשת כך.
היא בקשה רעיונות לארוחה, ותפו"א טעימים ככל שיהיו הם תוספת ולא ארוחה משום כיוון.
זה הכל.

בריאות זה כבר שלב הבא.

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
מה שכתבת זה ארוחה שהילדים הכי אוהבים!
מכירה מישהי שלא הסתדרה עם ארוחות צהריים,
והיתה נותנת לילדים "מנה חמה"
דיברתי איתה שתכין לפחות סיר אחד עם משהו חם,
אטריות אורז או תפו"א, שלפחות יטעמו משהו חם.
ובאמת בזה היא עמדה, ומשם התקדמה הלאה.
(ההבדל בין הארוחות שמכינים למה שמצהירים שמכינים
הוא הבדל גדול, יש הרבה שאוכלים בכלל מנות של מוסדות)
לכן כשמכינים ארוחה טעימה, גם אם היא לא מספיק עונה על "כללי התזונה"
נותנים לילד הרגשה חמימה וביתית שבעיני זה הכי חשוב.
ומאמינה שהרבה אימהות מחממות שניצל תירס וקוסקוס,
פעם פעמיים בשבוע.

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
חלילה, לא התכוונו להתקיף.
ענו פה לגופו של עניין.
ארוחה לא בריאה היא משביעה אבל לא מזינה.
פותחת האשכול ביקשה מזינה.

יראת גאולה

משתמש מקצוען
פחמימה!
(אפונה יבשה זה חלבון, אבל בשום צורה לא ירק)
בהחלט.
לצערי אין בשוק שימורים של גזר לבד... אז האפשרות היא אפונה וגזר :)
מבחינתי זה שייך לארוחות בגיזרת המהירים. משתדלת בד"כ לבשל אוכל מזין יותר. אבל כשלא מצליחה, מעדיפה שיהיה לפחות גזר משימורי אפונה וגזר.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה