לא ידוע לי מה זה חוק פו.
אני חושב, שפגיעות מדברים כאלה לא קשורה ליוצר, אלא רק לנפגע, שיעשה חשבון נפש, מה קשה לו בהתבוננות בתמונות כאלה (אפילו אחרי שנודע לו שזו אומנות גרידא).
א.
חוק פו
https://www.hamichlol.org.il/חוק_פו
ב.
הקריקטורות כאמור לא באו לאייר את הגר"ח קנייבסקי לומד בקוים מעוותים אלא תפסו שלש אפיזודות ש'זכו' לרחש-בחש נגדן.
(פוק חזי מה דעת הציבור הכללי על אלווול ועל מנהג הכפרות וסמוך ונראה אליהם עומדים ה'נאורים' שבחברה החרדית.
באשר לחזן הטרחן אני מצטרף לקונצנזוס נגדו
)
משכך, קשה להתעלם מהתחושה של ייצוג הקול המתריס הזה.
תוסיף לזה את הדמיון לציורים האנטישמיים בתקופת השואה.
והנה קיבלת תמונה של אנטי שמרנות חרדית.
זה מה שמציק לי באיורים האלו.
וכמו בחוק פו - קשה בלי הכרות פרונטאלית להכיר את כוונת היוצר, ולכן עליו לנהוג בשום שכל בהצגת יצירותיו לקהל הרחב שכל הכרותו אותו ואת כוונותיו היא דרך היצירה בלבד.
ג.
א מ נ ו ת! לא אומנות.
אומן הוא בעל יכולת טכנית לעשות מלאכות.
אמן הוא יוצר שמשמיע את נפשו בכל ציור ושיר מחדש.
ד.
דיונון היקר והמתוק, ראיתי את ההודעה שמחקת.
אני לא יודע למה אני ממשיך להגיב לך, אבל תבין, שהדבר האחרון שמעניין אותי זה מה אתה ושכמותך חושבים על יצירותיי
מעניין.
כשאני חושף את יצירותי לקהל, תמיד מעניינת אותי מה דעתם.
אלא אם כן אני לא קהל היעד, על אף שהפורום כאן פתוח גם לי.
אף פעם לא העסיק אותי אנטישמיות וכו' והדבר האחרון שיטריד אותי זה אם תכתוב "נאצי" או אחשורוש...
חלילה, לא זו דרכנו.
פשוט הרגשתי שזה נורא מפריע לך אז הלכתי לקראתך והתנצלתי. למרות שכלפי עצמי אין לי מה להתנצל ואני דווקא גאה בציורים אלו.
פספסתי כנראה את ההתנצלות.
זכורה לי רק המלצה לדפדף בפורום אחר.
אך אם לא חיפשת התנצלות, כנראה שלא הייתה פגיעה.. ובכן זה מטריד מאיפה נובע גל ההבל הזה אך את זה תפתור אתה עם עצמך...
לא חיפשתי התנצלות כי לא פגעת בי.
רק הפניתי את תשומת לבך לצרימה שבאיורים האלו.
אם אני לא טועה אפילו פתחתי בשאלה על כוונותיך, האם זה הרושם שלך מהמנהג.
יכולת לענות הרבה דברים אבל בחרת לקרוץ למי שכן צחקק איתך ולהפטיר אלי: 'התחלנו?'.
אחרי התיאוריה הראשונית שעולה מהאיור כפי שהסברתי לעיל, האם לדעתך תגובתך חיזקה את הרושם ההוא או שינתה אותו?
אגב, אם אנו כבר מתכתבים, אתה יכול לנצל את הרגעים האלו שאני מתייחס אליך לדברים יותר משמעותיים...
צודק.
ניכר מדבריך שהיצירה מטעה את הצופים באשר לכוונת היוצר.
ראה כל הנ"ל כדיון בפרשנות יצירות וכדיון ברלוונטיות חוק פו באמנות. וכל סרך ובדל של טון אישי - בכולהון איחרטנא בהון, כולהון יהון בטלין ומבוטלין.